BP Underground: Hip hop (BP Underground 2.) (2018) 8

A BP Underground dokumetumfilm sorozat tisztelgés a város underground szubkultúrái előtt. A különböző epizódok célja az adott szcéna kialakulásának és közösségépítő erejének bemutatása. A film a szubkultúra meghatározó figuráin keresztül kalauzolja el a nézőt a legfontosabb zenéktől a… [tovább]

magyar
magyar

Szereposztás

Vajgel Zsolt Ádámönmaga
Jakab Andrásönmaga
Haász Balázsönmaga
Zsiga Balázsönmaga
Baranyai Dániel "Eckü"önmaga
Blik Dánielönmaga
Busa Pistaönmaga
Dósa Richárd "Ricsipí"önmaga
Dulna Róbert "Zenk aka Zenki Mefisto"önmaga
Faragó Krisztián "DJ Quick"önmaga

További szereplők

Várólistára tette 21


Kiemelt értékelések

wirwil 

„Dokumentumfilmünk készítésekor célunk a szcéna a mi alkotói szűrőnkön keresztüli, minél teljesebb bemutatása volt. A munkafolyamat során előfordult, hogy a megkeresett előadó nem szeretett része lenni a filmünknek, amit tiszteletbe tartottunk. Nekik is és a megszólalóinknak is köszönet.”

Épp ezért ki is maradt sok minden, ami kellett volna. Még ha nem is nyilatkoznak egyesek, azért meg lehetett volna említeni őket illetve a markáns véleményüket arról, hogy a pozitív dolgok mellett mit is okozott az Animal Cannibals és a hasonló felszínes giccs ezzel a műfajjal. Valamikor talán a film résztvevőinek többsége underground volt, de elég szép nagyítóval kell keresni a filmben azokat az előadókat, akik ma is underground-nak számítanak.

Szép kis összefoglaló mindenesetre a kezdetekről, csak hát ma már nem sokan gondolnak arra a korszakra örömmel. Egymás vállveregetése, visszafogott ömlengés, egy szóval ha jellemezném a filmet, azt mondanám: töketlen. Méltatlan erre a műfajra.

Azért azt nem mondanám, hogy kihagyhatatlan, mert nyomokban tartalmaz nagyon szép részeket.

fayakezdet 

Nem is értem, miért vártam eddig a megnézésével. Illetve de! Kis fogalom zavarban szenvedtem, ugyanis a hip-hop és az underground rap műfajt nem kapcsoltam élesen egymáshoz. Hanem a hip-hopra úgy tekintettem, mint egy mainstremebb rap irányzatra kb. Persze ez nincsen így, bár szerintem ezzel a tévhittel nem vagyok/voltam egyedül. Mindegy is. Igazából többet kaptam a filmtől, mint vártam, mert elég sok olyan előadó meglett szólaltatva akiket szeretek (Akkezdet phiai, Nem közölt sáv, Aza). Valamint olyanok is, akik zeneileg egyáltalán nem fognak meg, mégis elismerem, hogy nagy szerepük volt abban, hogy kibontakozzon a magyar rap szcéna (Animal Cannibals). Valamint azt is jó volt látni, hogy a film végén, az új, mondjuk úgy feltörekvő csapatok közül, azokat emelték ki, akik szerintem is a legnívósabbak (Mulató Aztékok, Sör és fű).


Népszerű idézetek

wirwil 

Dokumentumfilmünk készítésekor célunk a szcéna a mi alkotói szűrőnkön keresztüli, minél teljesebb bemutatása volt. A munkafolyamat során előfordult, hogy a megkeresett előadó nem szeretett része lenni a filmünknek, amit tiszteletbe tartottunk. Nekik is és a megszólalóinknak is köszönet.


Folytatása

Összehasonlítás

BP Underground


Hasonló filmek címkék alapján