Blame! (2017) 13

Blame!: The Ancient Terminal City · BLAME! / Blame!: Tanmatsu Ikou Toshi
110' · japán · akció, sci-fi, dráma, anime

A jövőben (talán) a Föld (talán) szinte teljesen lakhatatlanná válik. Az egész bolygó egy hatalmas megastruktúra, egy több ezer szintes építmény, ahol az emberek (túlélők) folyamatos rettegésben élnek, bujkálnak a Szilícium lelkek és más kiborgok, gépek elől. Legnagyobb fenyegetést a biztonsági… [tovább]

japán · angol

Kedvencelte 1

Várólistára tette 25


Kiemelt értékelések

csokidani 

Nagyon tetszettek a helyszinek, gyonyoruen voltak kiatalva es megalkotva. Nagyon jo es magaval ragado hangulatuk volt. A tortenet is erdekes, bar nekem zavaro, hogy nincs lezart befejezese.

Mr_White 

Az animáció nagyon szép, az egész disztópikus világ felépítése jól kitalált. Viszont a lendületes indítás után hamar unni kezdtem. Olyan ez a film, mintha egy nagy történetfolyamból kiragadtak volna egy részt, és azt tálalták volna. Se eleje, se vége, nem tudjuk meg – néhány ismételgetett közhely kivételével –, miért is alakultak így a dolgok, kik azok az Építők, mit és miért építenek, miért ez az egész végeláthatatlan Város. És a karakterek, nagyjából csereszabatosak, akármelyik lehetne akármelyik, kidolgozatlan, lapos figurák.
Gyerekeknek jó szórakozás lehet, felnőtteknek nem annyira ajánlom.

1 hozzászólás
Vladi

A manga az egyik kedvencem volt, és ez remekül visszaadta a hangulatát, a színvilága meg nagyon hajazott a Rozsomák: Sniktre, amit szintén Nihei alkotott.

rapchee 

összességében tetszett, a mangát nagyon szeretem, és szerintem sikeresen áthozta a világ embertelen méreteit, ridegségét, bizarr szépségét
az nagyon zavart az elején, hogy az embereket 10 fps körül animálták, elég csúnya, pláne ahhoz képest hogy közben a környezetet a normál filmes 24-el, gagyin néz ki, de hozzászoktam
már a trailereknél zavart hogy nagyon a normál emberi vonalra koncentráltak, szerencsére nem olyan klisés mint amennyire az kinéz.
gondolom az a baj hogy próbálták minél szélesebb közönség részére vonzóvá tenni, de nihei elég réteg műfaj, a nyomasztó poszthumanizmusával
btw mangában vannak poénok, itt semmi ja egy volt

szerk: elkezdtem újraolvasni, sokkal durvább és elszálltabb mint amire emlékeztem

4 hozzászólás
Kiskakukk 

Nagyon jól visszaadta a manga hangulatát, ráadásul az alapanyaghoz képest meglepő módon sokat magyaráztak és érthető is volt minden. Szépek a hátterek, a színvilág, jó volt a zenei aláfestés. A robotok is nagyon jók voltak.
DE. Ezt a számítógépes animálást sehogy nem tudom megszokni. A Berserknél is borzasztóan zavaró volt, itt is. Az elején még csak-csak elment, de amikor lekerült a sisak a szereplőkről és jött az arcmimika, az nagyon nem volt jó. Merthogy nem is igazán volt arcmimika. A mozgás meg olyan volt (főleg, amikor Killy nagyon badass módon, lassított felvételben elsétált A pontból B pontba), mint amikor egy aligátor úszik el lustán a vízben.
Én úgy vagyok vele, hogy akármilyen tré, Tesco gazdaságos hagyományos animáció sokkal jobb (lásd: Trigun, Bastard!, stb.), mint ez a mű izé.
Kicsit hosszúnak találtam a játékidőt is ehhez az egyszerű cselekményhez.

A mangája tetszett, de nem volt a kedvencem a nagy költői homály miatt. Az anime meg a hossza és az animáció miatt nem lesz az. Ettől függetlenül korrekt kiegészítő a képregényhez.

Gigglemug

Nem volt rossz, jobb lett volna több háttérinfó, és mélyebb karakterek. Egy 12 részes sorozat jobb lett volna belőle szerintem, több dologra ki lehetett volna úgy térni, jobban kidolgozni a részleteket. A rajz/látvány szép volt, zene rendben.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján