Az idő fölött járó lány (2006) 68

The Girl Who Leapt Through Time · 時をかける少女 (Toki wo Kakeru Shoujo)
98' · japán · sci-fi, animációs, kaland, dráma, vígjáték, anime

Makoto boldog japán gimnazista lány. Barátaival, Chiakival és Kosukéval a vizsgákra készülnek, és órák után gondtalanul baseballoznak. Mindannyian szomorúan készülnek a következő évre, amelyet már nem tölthetnek együtt. Ekkor azonban Makoto egy furcsa ajándékra tesz szert: képessé válik arra,… [tovább]

Képek 8

Szereposztás

Naka RiisaMakoto (hang)
Ishida TakuyaChiaki (hang)
Itakura MitsutakaKousuke (hang)
Tanimura MitsukiFujitani Kaho (hang)
Tachiki FumihikoFukushima-sensei (hang)
Kakiuchi AyamiHayakawa Yuri (hang)
Sekido YukiKonno Miyuki (hang)
Matsuda YoujiTakase Sojiro (hang)
Hara SachieYoshiyama Kazuko (hang)

Kedvencelte 23

Várólistára tette 98


Kiemelt értékelések

Chriss 

Az éjszakás műszakot valahogy túl kell élni :) Most néztem ezt az animét, és azonnal kedvenc lett. Vicces és érzelmes, szórakoztató és elgondolkodtató egyszerre. Vajon én mikorra ugranék vissza az időben, és mit változtatnék meg? És ha megváltoztatnám, mennyire lenne kihatással a jövőmre? És hányszor lehetne újrakezdeni? Egy csodás mese a szeretetről, a barátságról és arról, mennyire nem jó játszani az érzelmekkel. Hogy nem szabad magunkba fojtani azokat, és küzdenünk ellenük. Hagyni kell, hogy a dolgok megtörténjenek, és nem gátat szabni és erőszakkal más mederbe terelni az eseményeket, mert annak sosem lesz jó vége. Makoto, Chiaki és Kousuke karaktere nagyon szerethető. Szerintem biztosan meg fogom még nézni. Én csak ajánlani tudom mindenkinek!

lklk

Meglepett. Egyáltalán nem arra vártam, amit ez a film nyújtott. Nálam amúgy is kényes téma ez az időugrálósdi, de pozitívan csalódtam benne. Igaz, hogy néha a főszereplő csajt úgy kivágtam volna az ablakon, ahogy volt, de a végére egészen megemberelte magát.
A történet egyáltalán nem volt kiszámítható, a csavar a közepe felé tényleg meglepett, és mint mostani jó szokásomhoz híven, ezen is elkezdtem bőgni. xD
Egyszer muszáj lesz sort kerítenem a könyvre is, remélem ugyanolyan jó lesz, mint a film.

valdezier

Time waits for no one~
Annyira imádom ezt a filmet! ^^ Nem tudom, hányszor láttam, és még mindig nem unom. Van egyfajta hangulata, ami mindig magával ragad, ehhez pedig szép grafika, remek karakterek, érdekes történet és jó zene társul. Tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek, még annak is, aki pedig nem szereti az animéket, mert szerintem ez megtörheti a jeget. :D
Chiakiiii! <3

Katyesz

Többször láttam már, de így sem tartozik a kedvencek közé. Nekem egy kicsit szerencsétlen a főhősünk. Igaz nem törekszik világhódításra, egy egyszerű kis gimnazista a maga egyszerű kis gimis problémáival.

krlany 

Jó sok éve láttam már… és minél többször látom, annál jobban tetszik, mert nagyon sok mindenről szól. Valaki már írta előttem, hogy szerelemről, barátságról, hibás döntésekről és azok következményeiről, felelősségről és felelőtlenségről, és kitartásról, hogy akárhányszor elbukom, felállok és újrapróbálom, amihez néha külső segítség is kell…
Azért én Boszi nagynéni és a festmény történetére is kíváncsi lennék… és arra, hogy mi közük van spoiler.

Lex

Ez egy rendkívül imádnivaló történet, tele vicces helyzetekkel, viszonzatlan szerelmekkel és sok-sok-sok „második” eséllyel.

Valószínűleg az időutazásos téma miatt döntöttem úgy, hogy meg akarom nézni, legalábbis ez lehetett a kezdő lökés. Az időutazás működése egyébként nagyon érdekes; kell hozzá persze technológia, de mégsem egy batár gép. :) Tetszett az ugrások ötlete is, amiket Makoto mindig sikeresen ki is figurázott. :) És persze, érdekes ez a része is a történetnek, és nyilvánvalóan fontos szerepet is játszik benne, de annyival többről szól, mint pusztán az időben ugrálásról.

A mese tele van érzelemmel; szól a barátságról és a szerelemről, a hibás döntések következményeiről és a felnőtté válásról is. Kedveltem a főbb karaktereket, Chiaki-val az élen, de Makoto jellemfejlődése a legmegkapóbb.

A rajzolás tetszett, bár volt egy-két kevésbé jól sikerült rész is, főleg amikor a szereplőket a távolban ábrázolják (nem vetem a rajzolók szemére, elvégre én még ennyire se lennék képes, csak megemlítem).

A zenék pedig csodálatosak. Nekem ez a kedvencem:
Hanaku Oku – Kawaranai Mono
https://www.youtube.com/watch…

Tiko

Hm, valamiért kicsit komolyabb filmre számítottam, de így sem volt rossz. A zene és a képi világ nagyon tetszett, a párbeszédek már kevésbé. Érdekes kérdéseket feszeget, de annyira mélyen nem megy bele, sokszor úgy éreztem, hogy egy felszínes-romantikus tini sztorit nézek, máskor meg nagyon éles váltással egy komoly jelenet bontakozott ki egy semmilyennek induló beszélgetésből. Így leginkább hullámzónak mondanám összességében.

rapchee 

bánom hogy csak most néztem meg, vissza kellene ugrani egy pár évet… spoiler

Jeffi

Az anime rajzolása tetszett. Szerintem igazán szép, ha értelme lett volna akkor feltehetően nagy kedvencet aratok. De a könyv után az élmény mély zuhanás volt. Lehet, ha fordítva van, ha előbb látom és utána olvasom, jobban tetszett volna.

2 hozzászólás
andy332488

Az elmúlt egy évben jó néhány időutazós filmet megnéztem, erről azonban még nem hallottam sehol. Most az időutazós kihívás által találkoztam vele, és felkeltette az érdeklődésemet. Egy kedves, aranyos, iskolás történetet vártam, kamaszokkal, vicces helyzetekkel, időutazással. Hát, nem ezt kaptam. Nekem nem volt se vicces, se aranyos, inkább értelmetlen, zagyva, unalmas… A legjobb dolog ebben a filmnézésben a szendvics volt, amit közben ettem… :P :P A szereplők idegesítettek, a történetnek nem láttam értelmét, és a vége is csak szomorú volt…
Dehát ízlések és pofonok, van akinek ez tetszik, nem az Időhurok… :D :D


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján