Az erdő kapitánya (1988) 143

Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amelynek célpontja a… [tovább]

Képek 14

Szereposztás

Csákányi LászlóKapitány (hang)
Gálvölgyi JánosEleméri Ede tizedes (hang)
Székhelyi JózsefZéró (hang)
Mikó IstvánGóliát (hang)
Horesnyi LászlóBagoly (hang)
Márton AndrásPimpike (hang)
Miklósy GyörgyPiroska (hang)
Simorjay EmeseDorka (hang)
Tábori NóraElnökasszony (hang)
Harkányi EndreDini (hang)

További szereplők

Kedvencelte 34

Várólistára tette 49


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Bár a többi látott Dargay filmet jobban szeretem, de ez is nagy kedvenc. Szórakoztató, izgalmas, humoros és kerek történet. Meg persze Pimpike, a boldogság kék madara.

NannyOgg 

Már akkor is Pimpikét, a tudathasadásos farkast értékeltem benne a legjobban.

ChEebor 

Egyik kedvenc művem Dargaytól. Talán azért, mert egy kicsit sötétebb hangulata van a maga háttereivel, a város-természet ellentét ábrázolással meg persze az egész félelmetes főgonosszal és igencsak aljas tervével. De mindemellett ugyanolyan játékosan (és sok esetben abszurdul) humoros és egyértelműen vidám, mint a többi főbb műve. A szereplői nagyon jók, és úgy gondolom, jól kihasználják az állatkarakterek sajátosságait. A cselekmény pedig persze nincs túl bonyolítva, de nagyon jól sikerült gazdálkodni azzal a hetven perccel.

Ancsúr 

Éljen Pimpike, az erdei boldogság kék madara! :D

adrica 

Persze, gyerekkoromban csomószor láttam, imádtam, és azt hittem, ennyi. De nem. Vagy egy éve elkaptam a tévében mikor kezdődött, és gondoltam, megnézem nosztalgiából.

Hát gyerekek, ez fantasztikus! Egy szabályos krimi kicsiknek, a műfaj majd' minden jellemzőjével és kliséjével, szerethető és vicces állatszereplőkkel, pörgős történettel, nagyon jó hangulatteremtéssel. Gyönyörűszép rajzolással és animációval! Komolyan, a képektől elolvadtam. :)

Nézze meg mindenki, aki már látta vagy aki még nem, igazi felhőtlen szórakozás, és felnőttként sem gagyi.

Timi98 

Egyike a legjobb magyar rajzfilmeknek, a Szaffihoz, a Vukhoz és a Macskafogóhoz tudnám hasonlítani. Izgalmas bűnügyi történet, nagyszerűen megrajzolva, frappáns párbeszéddel és nem kevés humorral. Igazán jól elkészített, igényes mese.

Lahara 

Én ezt nem szerettem gyerekkoromban. Se a történet nem tetszett, se a karakterek, és még irritált is, hogy kismacinak ugyanaz a neve, mint nekem.

2 hozzászólás
Pennmenelien 

Többször láttam kis koromban, de most felnőttként, valahogy nem vágyom rá, hogy újra megnézhessem. Igazából nem volt sem unszimpatikus, sem idegesítő, de mégsem szeretném újranézni.

encus625 

Gyerekkoromban ez a mese (is) kimaradt valamiért. A férjem emlegette nemrég Pimipkét, így jutottam el a meséhez.
Szépen megrajzolt mese, jó a történet, vannak benne humoros elemek is, egyedül a zene nem tetszett.

Nagareboshi_GIN

Egyáltalán nem egy rossz alkotás, egyszerűen csak átlagos. Annak ellenére, hogy a történet kifejezetten a felnőtek világának szól, csak gyerek környezetbe helyezve, abszolút megállja a helyét, csak a körítés hozzá gyenge. Pedig a szereplők szerethetőek, a szinkron kifogástalan, külön kiemelve Székhelyi József. De, egyszerűen kevés. Kevés a poén, kevés az epic momentum, kevés az igazi tanulság, kevés Dargay Attila. Egyszerűen a többi filmje annyival több és erősebb, hogy ez egyszerűen elhalványul. Egyszer mindenkinek megéri megnézi.


Népszerű idézetek

Csodaautista

Kapitány: Edém! Úgy látszik, hogy holmi zérók ellenére mégis megmarad az erdő, ahol madárfüttyel ébredünk, és tücsökszóval szunnyadunk. Meg ahol türelmesebbek vagyunk egymáshoz, és igyekszünk megérteni a másik szavát is.


Hasonló filmek címkék alapján