Az erdő kapitánya (1988) 98

Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amelynek célpontja a… [tovább]

Képek 14

Szereposztás

Csákányi LászlóKapitány (hang)
Gálvölgyi JánosEleméri Ede tizedes (hang)
Székhelyi JózsefZéró (hang)
Mikó IstvánGóliát (hang)
Horesnyi LászlóBagoly (hang)
András MártonPimpike (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 27

Várólistára tette 22


Kiemelt értékelések

NannyOgg 

Már akkor is Pimpikét, a tudathasadásos farkast értékeltem benne a legjobban.

adrica

Persze, gyerekkoromban csomószor láttam, imádtam, és azt hittem, ennyi. De nem. Vagy egy éve elkaptam a tévében mikor kezdődött, és gondoltam, megnézem nosztalgiából.

Hát gyerekek, ez fantasztikus! Egy szabályos krimi kicsiknek, a műfaj majd' minden jellemzőjével és kliséjével, szerethető és vicces állatszereplőkkel, pörgős történettel, nagyon jó hangulatteremtéssel. Gyönyörűszép rajzolással és animációval! Komolyan, a képektől elolvadtam. :)

Nézze meg mindenki, aki már látta vagy aki még nem, igazi felhőtlen szórakozás, és felnőttként sem gagyi.

Ancsúr 

Bűbájos kis mese ez. A legjobb azonban Pimpike, a boldogság kék madara. :D

Lahara

Én ezt nem szerettem gyerekkoromban. Se a történet nem tetszett, se a karakterek, és még irritált is, hogy kismacinak ugyanaz a neve, mint nekem.

2 hozzászólás
Timi98 

Egyike a legjobb magyar rajzfilmeknek, a Szaffihoz, a Vukhoz és a Macskafogóhoz tudnám hasonlítani. Izgalmas bűnügyi történet, nagyszerűen megrajzolva, frappáns párbeszéddel és nem kevés humorral. Igazán jól elkészített, igényes mese.

encus625

Gyerekkoromban ez a mese (is) kimaradt valamiért. A férjem emlegette nemrég Pimipkét, így jutottam el a meséhez.
Szépen megrajzolt mese, jó a történet, vannak benne humoros elemek is, egyedül a zene nem tetszett.

Nagareboshi_GIN 

Egyáltalán nem egy rossz alkotás, egyszerűen csak átlagos. Annak ellenére, hogy a történet kifejezetten a felnőtek világának szól, csak gyerek környezetbe helyezve, abszolút megállja a helyét, csak a körítés hozzá gyenge. Pedig a szereplők szerethetőek, a szinkron kifogástalan, külön kiemelve Székhelyi József. De, egyszerűen kevés. Kevés a poén, kevés az epic momentum, kevés az igazi tanulság, kevés Dargay Attila. Egyszerűen a többi filmje annyival több és erősebb, hogy ez egyszerűen elhalványul. Egyszer mindenkinek megéri megnézi.

Pennmenelien

Többször láttam kis koromban, de most felnőttként, valahogy nem vágyom rá, hogy újra megnézhessem. Igazából nem volt sem unszimpatikus, sem idegesítő, de mégsem szeretném újranézni.


Népszerű idézetek

Csodaautista 

Kapitány: Edém! Úgy látszik, hogy holmi zérók ellenére mégis megmarad az erdő, ahol madárfüttyel ébredünk, és tücsökszóval szunnyadunk. Meg ahol türelmesebbek vagyunk egymáshoz, és igyekszünk megérteni a másik szavát is.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján