Anne otthonra talál (Anne of Green Gables 1.) (2016) 23

Anne of Green Gables
90' · kanadai · tévéfilm 12

Prince Edward-sziget, az 1870-es évek végén. Matthew és Marilla Cuthbert, a középkorú testvérpár elhatározzák, hogy örökbe fogadnak egy fiút, aki majd segít nekik a gazdaságban. Egy tévedés miatt azonban a fiú helyett lány érkezik az árvaházból. Anna éles eszű kislány, aki próbál beilleszkedni… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Ella BallentineAnne Shirley
Martin SheenMatthew Cuthbert
Linda KashMrs. Barry
Sara BotsfordMarilla Cuthbert
Julia LalondeDiana Barry
Kyle GatehouseMr. Phillips
Stefani KimberJosie Pye
Drew HaytaogluGilbert Blythe
Kate HennigRachel Lynde
Zoe FraserRuby Gillis

További szereplők

Várólistára tette 54


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Nem nézhetetlen, de nagyon nem az igazi.
Akik már ezer meg egyszer megnézték a régi változatot nagyon nehezen tudnak elszakadni tőle és akaratlanul összehasonlítják a kettőt. Velem sem volt ez másképp. Sok hiányosságot fedeztem fel és másoknál olvastam is pontosan ugyanazokat a hibákat, amiket én is megjegyeztem magamban.
Az egész ugrálós és rohanós, nem éreztem a folytonosságot és emiatt nem is igazán nőtt a szívemhez senki. Matthew tényleg mintha csak azért lett volna benne, mert muszáj. A Dianaval való barátság sem igazán jött át. Ezeket mind annak a számlájára írom, hogy nem volt meg a szép vezetése a történetnek. Valahogy az a régies bája hiányzott.
Nem érzem igazán a késztetést, hogy ebben a verzióban végig nézzem, de hajt a kíváncsiság, így valószínűleg egyszer azért megadom neki az esélyt. De az tuti, hogy ha máskor visszavágyom Zöld Oromba, akkor maradok a ’85-ös verziónál.

Lexy

Nagyon helyes feldolgozása ez az eredeti történetnek. Természetesen még mindig az 1985-ös változat viszi a pálmát, de ez sem volt rossz. :) Gilbert itt nem tetszett, hiányzott belőle az a tekintély, ami Jonathan Crombie-ben már a kezdetektől megvolt. Az Anne-t alakító színésznő viszont nagyon aranyos, én legalább is simán el tudtam vonatkoztatni Megan Follows-tól. Kicsit sajnálom, hogy ilyen rövid volt a film, nem volt elég ideje kibontakozni a történetnek, de még így is igazán szerethetőre sikeredett. :)

Marcsi0603 

Ez olyan rossz volt, hogy még értékelést is kell írnom. Pocsék, az Anne-t játszó kislány úgy mosolyog, mint egy horrorfilmben, a szeplői odarajzolt foltok és olyan borzalmasan mű a vörös haja, hogy annál már csak a többi szereplő rosszabb. Felesleges volt ezt megcsinálni, mert a régi film ezerszer jobb, sőt még az anime is jobb ennél, Gilbert Blythe-ról és a többi ügyetlen színészről nem is beszélve. Soha többet ne lássam!

AniTiger 

Maradok az 1985-ösnél… azt hiszem, azt nehéz lesz felülmúlnia bármelyik másik adaptációnak. :D Notes for myself: nem, nem újranézős… Martin Sheen szörnyű volt Matthew-nak… de bírtam Marillát és az őt játszó színésznőt… jópofa volt ez az Anne alakítás is, de ripacsabb volt és nem álltak neki olyan bájosan a dolgok, mint az 1985-ös Anne-nek.
Nem tudom, nem padlóztam le tőle…

Mesemondo

Ööö…
Martin Sheen szörnyű volt Matthew-nak, nem színészként, hanem mert olyasvalakit írtak Matthew-ból akinek semmi keresnivalója nem volt ebben a sztoriban. Marilla ellenben zseniális volt, őt nézném tovább is szívesen. Anne is jópofa, bár aki bepöttyözte az arcát piros filctollal az börtönt érdemelne… Mindenki hisztirohamot kapott Gilbert Blythe-tól, pedig szerintem tök helyes kölök volt (nem lehet mindenki YA szexisten, valljuk be). A sztorit kicsit összenyomorították, és a vége elég sziruposra sikerült, de azért szórakoztató volt.

2 hozzászólás

Folytatása

Összehasonlítás

Anne of Green Gables


Hasonló filmek címkék alapján