Anne otthonra talál (Anne of Green Gables 1.) (2016) 17

Anne of Green Gables
90' 12

Prince Edward-sziget, az 1870-es évek végén. Matthew és Marilla Cuthbert, a középkorú testvérpár elhatározzák, hogy örökbe fogadnak egy fiút, aki majd segít nekik a gazdaságban. Egy tévedés miatt azonban a fiú helyett lány érkezik az árvaházból. Anna éles eszű kislány, aki próbál beilleszkedni… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Ella BallentineAnne Shirley
Martin SheenMatthew Cuthbert
Linda KashMrs. Barry
Sara BotsfordMarilla Cuthbert
Julia LalondeDiana Barry
Kyle GatehouseMr. Phillips
Stefani KimberJosie Pye
Drew HaytaogluGilbert Blythe
Kate HennigRachel Lynde
Zoe FraserRuby Gillis

További szereplők

Hirdetés

Várólistára tette 42


Kiemelt értékelések

Lexy

Nagyon helyes feldolgozása ez az eredeti történetnek. Természetesen még mindig az 1985-ös változat viszi a pálmát, de ez sem volt rossz. :) Gilbert itt nem tetszett, hiányzott belőle az a tekintély, ami Jonathan Crombie-ben már a kezdetektől megvolt. Az Anne-t alakító színésznő viszont nagyon aranyos, én legalább is simán el tudtam vonatkoztatni Megan Follows-tól. Kicsit sajnálom, hogy ilyen rövid volt a film, nem volt elég ideje kibontakozni a történetnek, de még így is igazán szerethetőre sikeredett. :)

linaa18 

Nem rossz ez.
Én határozottan szeretem a Sullivan-verziót (Annestől szigorúan 1-2 rész, Váratlan utazásostól), de ettől még van létjogosultsága ennek a filmnek is.
A látvány teljesen rendben van, bár a téli jeleneteknél egy-másik nekem furán volt fényképezve, meg a flashbackek kilógtak a történetből kicsit, a színészekkel sincs sok gond, a kislány egészen aranyosan hozza az örökké csacsogó Annet nem, nem olyan mint Megan Follows volt, de ettől még nem pocsék sem, Martin Sheen is jó volt Matthewnak, ahogy Sara Botsford Marillának. A gyerekeknél, hát Dianaval nehezen barátkoztam meg, de mi van ha nem fekete a haja csak barna bár mibe lett volna már akkor, neki is egy paróka, viszont Gilbert rémes, ezt le kell írni. Fiatalabb mint kellene 2-3 évvel idősebb Annenél elvileg és egyáltalán nem Gilbertes, de szerencsére alig szerepel.
Vannak persze apróbb változtatások a történetben is Matthewnak egy picit több interakciója van Annenel, Marilla hamarabb enyhül meg, Mrs Lynde pedigspoiler ezt nehezen tudom feldolgozni. Illetve bizonyos jelenetek picit másként szerepelnek, mint klasszikusan, amit nem értek miért, de ezektől nem lesz rossz a film.
Az amit még hibának tudnék felsorolni, hogy mivel ez csak egyszer másfél óra, de a legtöbb jelenetet igyekeztek belezsúfolni, így néha olyan érzésem volt, hogy kimaradtak az átkötések és csak felvázolt jeleneteket kaptunk időrendben kb egymás után rendezve.
Összegezve, nem rossz ez az adaptáció, persze nem is tökéletes, de a főbb színészek egy kivétellel okék, a díszlet jó, a táj szépen fotózott, könyvhű lehetőségeihez mérten és sokkal jobban tetszik, mint mondjuk Sullivanék utolsó próbálkozása mikor keresztül húzták Anne korábbi sztori-vonalát. Ha már Sullivan Annet akart, én igazán pártoltam volna pár éve egy Zugoly filmet, akkor még lett volna rá esély :( De ez egy másik történet.
Ettől még a ’80as verzió marad a top1, de megéri belenézni ebbe is.

Marcsi0603 

Ez olyan rossz volt, hogy még értékelést is kell írnom. Pocsék, az Anne-t játszó kislány úgy mosolyog, mint egy horrorfilmben, a szeplői odarajzolt foltok és olyan borzalmasan mű a vörös haja, hogy annál már csak a többi szereplő rosszabb. Felesleges volt ezt megcsinálni, mert a régi film ezerszer jobb, sőt még az anime is jobb ennél, Gilbert Blythe-ról és a többi ügyetlen színészről nem is beszélve. Soha többet ne lássam!

AniTiger

Maradok az 1985-ösnél… azt hiszem, azt nehéz lesz felülmúlnia bármelyik másik adaptációnak. :D Notes for myself: nem, nem újranézős… Martin Sheen szörnyű volt Matthew-nak… de bírtam Marillát és az őt játszó színésznőt… jópofa volt ez az Anne alakítás is, de ripacsabb volt és nem álltak neki olyan bájosan a dolgok, mint az 1985-ös Anne-nek.
Nem tudom, nem padlóztam le tőle…

Mesemondo

Ööö…
Martin Sheen szörnyű volt Matthew-nak, nem színészként, hanem mert olyasvalakit írtak Matthew-ból akinek semmi keresnivalója nem volt ebben a sztoriban. Marilla ellenben zseniális volt, őt nézném tovább is szívesen. Anne is jópofa, bár aki bepöttyözte az arcát piros filctollal az börtönt érdemelne… Mindenki hisztirohamot kapott Gilbert Blythe-tól, pedig szerintem tök helyes kölök volt (nem lehet mindenki YA szexisten, valljuk be). A sztorit kicsit összenyomorították, és a vége elég sziruposra sikerült, de azért szórakoztató volt.

2 hozzászólás

Folytatása

Összehasonlítás

Anne of Green Gables


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján