A telhetetlen méhecske (1958) 16

Mese a méhecskéről, aki telhetetlenségében elhagyja társait és saját útját járja. Alkut köt a lódarázzsal, de a darázs is becsapja. Az őszi hidegben bölcs barátja, a körte és a kertész menti meg életét. A méhecske megbánja tettét, így társai visszafogadják a kaptárba.

Képek 1

Szereposztás

Váradi HédiMesélő

Kedvencelte 3

Várólistára tette 12


Kiemelt értékelések

Andro 

Nekem ez anno még bakelit lemezen volt meg egy mesegyűjtemény keretei között. Imádtam de már nem igazán emlékeztem rá, miről is szól. ^^

Ottivilága 

Én nem is gondoltam, hogy Pannónia Filmstudióban ilyen cuki, Disney jellegű kis filmecskéket is gyártottak. Nagyon szerettem minden percét, bírtam az ismeretterjesztő utalásokat (hogy élnek a méhecskék ugye) és a figurákat is.
Ha a Mézengúz ilyesmi lett volna, akkor talán azt is szerettem volna…

kedaiyun

A történet egy méhecskéről szól, aki már születése pillanatától más, mint a többiek. Repetát kér a méhpempőből, uzsonnázik az órán, és persze neki kell a legnagyobb virágporgyűjtő tartály. Természetesen ez okozza a bonyodalmat is, amikor a naiv és telhetetlen méhecske a dongó karmai közé kerül, aki a mézet akarja megszerezni.
A rajzfilm figurái nagyon aranyosak, a zene is jó. Egy igazi klasszikus Macskássy Gyula-rajzfilm, melyen érezhető Disney hatása, de mindeközben teljesen magyaros is.


Hasonló filmek címkék alapján