A palacsintás király (1973) 34

Dínom-dánom ország uralkodója, Tóbiás király (Greguss Zoltán) palacsintasütő-versenyt hirdet a környék lányainak. Elképzelése szerint annak adja a fiát, aki a legjobb palacsintát süti. Ahogy az ilyenkor a mesében lenni szokott: a vállalkozó szellemű lányok mind kudarcot vallanak. Nem így… [tovább]

Képek 10

Szereposztás

Greguss ZoltánTóbiás király
Balázsovits LajosÉliás királyfi
Kaló FlóriánDerelye főszakács
Harsányi GáborCsőröge, udvari bolond
Rajz JánosÁkom-Bákom, udvari tudós
Detre AnnamáriaKökényszemű Katica
Gurnik IlonaKatica mamája
Györffy GyörgyDagadó herceg
Horkai JánosBendő báró
Csala ZsuzsaAprólék hercegnő

További szereplők

Kedvencelte 11

Várólistára tette 24


Kiemelt értékelések

KyKy

Ajaj! :D Drága @Marcsi0603 miatt néztem meg a filmet, és már jó ideje váratott magára, valahogy sosem tudtam rávenni magam a megnézésre. Emlékszem, hogy meglepődtem, amikor rákerestem és kiderült, magyar alkotás, emiatt voltak fenntartásaim, de pont emiatt tetszett még inkább! Tetszettek a dalok, a beszédek, a népi vetület, és végül is maga a történet is bájos és kedves, így tehát kellemes kikapcsolódás volt a bugyutaság ellenére is. Amin még jót derültem, azok a nevek. Eszméletlen murisak, jól kitalálták őket. Na nem mondom, hogy kedvenc lesz, nyilván, ha ezen növök fel, teljesen más szemmel nézek rá, de most csak annyit tudok mondani, hogy élveztem így egyszer. :)
(Na, @Marcsi0603, nagyjából ilyesmi véleményt képzeltél? :D)

2 hozzászólás
MewIchigo_Fan_Daniel 

Sokadjára is kedvenc régi filmem.
Az első alkalommal is azzá vált, bár már nem tudnám megmondani, hogy mikor is láthattam először.
A történet vicces, de azért van benne némi mélyebb mondani való, meg persze tanulság is. Tipikus gyerekeknek szóló történet „védjegyei”. :)
A szereplőkhöz tökéletesen illettek a választott színészek. Harsányi Gábor művész Úr még mindig #1. Legkedvesebb magyar színművészem.
A mellékszereplők is tökéletesen beleillettek a történetbe. Gondolok itt konkrétan a falubeli lányokra, a szolgálókra… stb. Direkt átlagos mindenki. És ez így van jól. Pont jó. :)
A zenék is nagyon jók.
Imádtam, imádom és imádni is fogom. Már amennyire „imádni” lehet egy filmet. :)
10/10* még mindig.


Hasonló filmek címkék alapján