Kedvencelte 1

Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Az értékelésekből ítélve sokan szeretik, sajnos most le fogom rontani ezt a szép százalékot. Nemrég láttam az animét, ami nagyon kellemes volt, úgyhogy megörültem, hogy nemcsak lesz belőle live action, hanem már nézhető is Netflixen. A rendezőt is meg lehet érteni: egy ilyen slice of life alapanyagban nem történik sok minden, úgyhogy kellettek bele konfliktusok. De ez már túl sok volt nekem – ott volt Ryoko non-canon karaktere, aki csak úgy árasztotta magából a negativitást; Yoshino (szintén új karakter), aki egy kiugrott gésa volt, de most visszakönyörögte magát és láthatóan semmit sem tanult/komolyodott a férjezett idejében; illetve Momoko neesan életét is drámaibbá tették azzal, hogy választania kellett a szeretett férfi és a szeretett hivatás között (miközben ezt a választást kissé súlytalanná tette Yoshino jelenléte, akit a „válása” után is visszaengedtek amúgy ez ha jól tudom nem lehetséges a valóságban. Meg persze ott voltak a behozott egyéb romantikus szálak és Tsurukoma vívódása is. Szóval dráma volt dráma hátán, mellette meg ugyan Kiyo főzőcskézett, Sumire meg nagyon szép volt kisminkelve, de éppen, hogy a maiko létéből kaptunk a legkevesebbet. A betegséges szálat teljesen súlytalanná tették a karaktercserével… Ahh, nem is folytatom tovább. Egyáltalán nem hozta az a kellemes, kikapcsolódós, enyhén ismeretterjesztő hangulatot, amit vártam volna tőle. De értékeltem a okaasan Hyun Bin poszterét. xD

K_A_Hikari 

Ashley mondta, hogy nézi és tetszik neki, úgyhogy gondoltam belenézek én is.
Beszippantott.
Ami azért is nagy szó, mert engem ritkán köt le sorozat, olyan meg pláne, amiben ennyire nem történik tulajdonképpen… semmi. De itt a hangulat az, ami főleg a képernyő elé szegezett. Az a lecsendesedős, békesség, ami számomra a részeket jellemezte.
Még úgyis, hogy egyik másik gésától a falra másztam.
Még úgyis, hogy Sumire és a maikók világát nem ismerhettük meg annyira.
Még úgyis, hogy volt egy-két nagyon töltelék epizód a vége felé.
Még úgyis, hogy szegény Kiyo félre lett állítva.
Szóval vannak szempontok, ami miatt nem maximális a csillagozás, de összességében örülök, hogy megnéztem, jót tett a lelkemnek.


Népszerű idézetek

Nilse

Shiraishi Kayoko (Kiyo nagymamája): Mindenki maga választja az életét. Van, aki főz, és van, aki eszik. Van, aki útra kel, és van, aki búcsúzik. De egyik se ér többet a másiknál.

1. évad 9. rész – Utazás
Nilse

Momoko: A legnagyobb erényed a higgadt természeted. De ez a természet távol is fog tartani tőled másokat.

1. évad 1. rész – Változás

Hasonló filmek címkék alapján