88. Oscar-gála (Oscar-gála 88.) (2016) 31

88th Academy Awards
amerikai · gálaműsor

A 88. Oscar-gálán az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája a 2015-ös év legjobb filmjeit és filmeseit részesíti elismerésben. A díjátadó ceremóniát 2016. február 28-án rendezik meg a hollywoodi Dolby Színházban, Los Angelesben.

A ceremónia házigazdája, a 2005-ös 77.… [tovább]

Képek 30

Szereposztás

Chris Rockházigazda
88. Oscar-gála (2016)

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4


Kiemelt értékelések

lipotdorka 

Szerény véleményem szerint jobb lett volna, ha a Duna Tv kommentátor nélkül adja, de ez mellékes. Igazából 3 tippem nem jött csak be, pedig Gaga szobrára az életemet tettem volna :D
De az idei nyertesek közül a legjobban mégis a Saul fia az, ami igazán kitűnik, legalábbis számunkra. (MEHET A CSÁRDÁS! :D) Akinek még nagyon örültem az Ennio Morricone volt, ő az, aki tényleg megérdemelte. (No meg természetesen Leo, kijárt már neki. Bár ha idén sem kapta volna meg, akkor az Akadémia összes tagját nyilvánosan lincselték volna meg szerintem :D)

Fummie

Annak ellenére, hogy tavaly sokkal erősebb volt a mezőny számomra, az idei volt szerintem a legjobb Oscar, amit láttam (kb négy éve követem élőben). Chris Rock vicces volt, ráadásul láthattam egy magyar filmet nyerni, aminek nagyon örülök. A Mad Max díjai is nagyon megérdemeltek voltak, alig hiszem el, hogy egy ilyen film el tudott vinni ennyi díjat, és persze nagyon örülök Leónak is. Aminek még külön örülök az Brie Larson és az Ex machina. Igazából talán idén volt először az, hogy egy díjat sem tudnék vitatni, mert nem mindig az kapta, akinek szurkoltam, de aki kapta, az is abszolút megérdemelte. Soha rosszabb Oscar gálát ennél.

piciszusz 

Chris Rock nem való szerintem műsorvezetőnek, de a gála amúgy tetszett :) És persze grat a nyerteseknek.

tonks

Az első Oscar az életemben, de valószínűleg az utolsó is, nincs nekem ennyi felesleges időm egy pocsék műsorra* + évek óta kedvenc program kávézás közben átolvasni a nyerteseket, posztokat.
Aminek örülök, az a Mad Max díjai, Alicia Vikander-nek most már Oscar is mutatja a tehetségét, és hatalmas kedvencem, és természetesen a Saul fia, attól függetlenül, hogy valószínűleg sosem fogom megnézni, túl fájdalmas lenne.
Leo remélem nagy környezetvédőként egy medverezervátumot is magáévá tesz, tőlem jegesmedvéket is menthet, úgy is rászorulnak szegények.

* igazából meg se tudom ítélni sztem, mert nem tudom, máskor milyen, de ez kifejezetten fárasztó volt. Stand up comedys nem sokáig lenne stand up comedys, ha egyetlen poénra fűzne fel egy pár perces műsort, itt meg Chris Rock úgy húzogatta le a bőrt a néger témáról, hogy rossz volt nézni. Az elején még voltak jó poénok (a Rihannás legalábbis megmaradt), aztán volt egy Leo-s Medve és ennyi.

1 hozzászólás
BlackSwan

Nagyon tetszett a gála, az egész felépítése. Nyomon követtem a Duna tv-én, és szerintem jó volt a tolmács is, bár, időnként túlságosan hadart, no nem baj, így is érthető volt, mit mondtak angolul. Olykor azt vettem észre, hogy több érzelmi megnyilvánulássál fordítja a szöveget, mint a személy, akit éppen meginterjúvoltak (ez leginkább a Vörös szönyeges riportalanyokra vonatkozik…)

Még sosem láttam Oscar-díjátadó ünnepséget! Érdekes emberek, különleges jelenségek, csodás filmek estéje volt ez. Igyekeztem fennmaradni, végül nem sikerült, CSAK negyed 4-ig bírtam, és még hol voltunk akkor a fontosabb díjaktól??? :) Nekem sem jött be Chris Rock humora, itt-ott elment, de csak egy témát járt körbe…hát, aztán? Majd jövőre lesz színes bőrű jelölt. Ne tessék csüggedni! :)

Külön köszönet és nagy öröm a Saul fiának Oscar-díja!!! Leonardo DiCaprio-nak is rettentő módon örültem!!! Muszáj megjegyeznem, hogy nagyoooon kis cuki volt (nem is vagyok érte oda, de elvarázsolt a kis kifinomult megjelenésével a szőnyegen. Visszafogott volt, igazi gentlemen benyomását keltette) és, ahogy Kate Winslet is vele együtt örvendett a szobornak, hát az nagyon kedves gesztus volt. :)

Dorki

Nem volt erőm fennmaradni, de így utólag megnézve jobb is volt, mert azt hiszem túl hangosan örültem volna hajnalban Leónak és a Saul fiának.
Az egésznek nagyon jó hangulata volt, a felére (A rengeteg Mad Max-re) nagyjából számítottam, DiCapro végre megkapta ami jár neki, Nemes Jeles Lászlónak és csapatának nagyon örülök, Alicia Vikander pedig elképesztően aranyos volt :D


Folytatása

Összehasonlítás

Oscar-gála


Hasonló filmek címkék alapján