8 nő (2002) 47

8 Women · 8 femmes
103' · francia, olasz · vígjáték, musical, krimi 12

Egy vidéki kúriában karácsonyi készülődés zajlik. Ám valami szörnyűség történik: a ház urát holtan találják szobájában. A nyolc jelenlévő nő mind közel állt az áldozathoz, és nyilvánvalóan köztük van a gyilkos. Elkezdődik hát a nyomozás, melynek során vitáknak, árulásoknak és kitárulkozásoknak… [tovább]

Képek 7

Szereposztás

Catherine DeneuveGaby
Isabelle HuppertAugustine
Emmanuelle BéartLouise
Fanny ArdantPierrette
Virginie LedoyenSuzon
Danielle DarrieuxMamy
Firmine RichardChanel
Ludivine SagnierCatherine
Dominique LamureMarcel
Hirdetés

Kedvencelte 11

Várólistára tette 30


Kiemelt értékelések

Mr_White 

Nemrég láttam a darabot színházban, elrettentő volt, elsősorban a pocsék színészi teljesítmények miatt. Emiatt is néztem meg most a filmet. Itt nincs hiány jó színészekből, ennyiben kétségkívül kiemelkedő darab. Viszont maga az alapsztori… Ozon próbálja feldobni a történetet, hogy még több eltitkolt affért, perverziót visz bele, de ez alapvetően nem változtat azon, hogy nem lesz krimi a történetből, már az elején sejteni lehet, hogy spoiler.
Valahogy hiányzott az egészből a dráma. Vagy csak engem nem tudnak lekötni ezek a női problémák? ;)
Ozon túlságosan is hű volt az alapanyaghoz, sokkal kevésbé az ő filmje ez, mint az íróé.

1 hozzászólás
Ascyra 

Egy téli, magányos, teázós délután néztem meg egyedül, bár nagyon féltem tőle, mert a francia filmekkel hadilábon állok – és óóóhhhh, de mennyire nem bántam meg!
Ezt a filmet azóta vagy ötször láttam már, számomra megunhatatlan. Olyan színészgéniuszok játszanak benne, mint pl. Emanuelle Béart, akit ha nem tehetsége, de szépsége miatt mindenképp látni kell (itt is). Egyszerűen nem tudok kiemelni senkit, mert zseniális – a nyolc nő egy igazi klasszikus, romantikus krimi, a maga francia-bohókás valójában. Szórakoztató, lenyűgöző és megmosolyogtató. Szívből ajánlom!

rekavojnics

Most tudatosult bennem, hogy mit is jelent a groteszk szó.

Chris90 

Még évekkel ezelőtt láttam színházban, Szabadkán ezt a történetet. Azon felül, hogy nagyon jól szórakoztam, azért is maradt emlékezetes előadás, mert a színpadon ültünk, a színészek köztünk játszottak, plusz mivel a társulatnak csak 7 színésznője volt, az egyik szerepet egy srác játszotta. :D
De most a lényeg a film, amire teljesen véletlenül találtam rá, és kíváncsi voltam, milyen lehet ebben a formában. Hát… annyi biztos, hogy Ozon eléggé betegre vette a figurát, nem igazán emlékszem arra, hogy ennyi eltitkolt és elfojtott (és néhol már aberrált) szexuális vágy lett volna a darabban. (Igen, mondom, úgy, hogy az első felvonás végéig úgy hittem, hogy Catherine transzvesztita.) Egyébként nagyon tetszett a hangulat, ez a színes világ, amelyben teljes random módon kezdenek énekelni és táncolni. Kicsit olyan, mint a Liza, a rókatündér (ami nyilván későbbi, de én azt láttam hamarabb, így ahhoz tudom hasonlítani).
Eléggé megkavarják a szálakat, mintha egy komplett szappanoperát sűrítettek volna bele 110 percbe, de kicsit olyan, mint ha maga a film sem venné komolyan saját magát. A legtöbb színésznő ismeretlen volt előttem, de úristen, hogy milyen gyönyörűek ezek a francia nők!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján