AMV, MAD, OP, ED zóna

Valentine_Wiggin 
AMV, MAD, OP, ED

„When the fire's burned, when the wind has blown, when the water's dried, you'll still find stone… my heart of stone.”

A Jiang Cheng tribute után egy másik kevés figyelmet kapott, de számomra nagyon kedves MDZS szereplő tribute videójával készültem el – Madam Yu-ról mindig akartam szerkeszteni valamit, de nem találtam megfelelő számot, amíg a Six Musical elém nem tolta Jane Seymour dalát, a Heart of Stone-t. Ez szinte szóról szóra illik rá, így onnantól kezdve már csak az volt a kérdés, hogy rakjam össze a videót viszonylag limitált mennyiségű klipből, amit a karakter kapott. Összességében elégedett vagyok vele, szerintem sikerült visszaadni, pontosan miért szerettem meg ennyire ezt a figurát, és különösen a könyv alapján mik a legnagyobb drámái és dilemmái. Jó szórakozást kívánok hozzá!
https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó filmek: Mo Dao Zu Shi (2018–2019) · Six (2020) · Mo Dao Zu Shi: Wanjie Pian (2021–2021)

Mo Dao Zu Shi (2018–2019) Six (2020) Mo Dao Zu Shi: Wanjie Pian (2021–2021)

Popovicsp87 
AMV, MAD, OP, ED

Kamelot dalt kerestem, erre a YT SAO-t dobott. Nem akar az anime elengedni. :P
Őszintén, szerintem nagyon jól megy az AMV a dalhoz.
Kicsitt spoileres lehet.

https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó filmek: Sword Art Online (2012–2012)

Sword Art Online (2012–2012)

3 hozzászólás
Andro 
AMV, MAD, OP, ED

Nem saját, de az egyik abszolút kedvenc AMV-m ebből az animéből.

https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó filmek: Princess Tutu (2002–2003)

Princess Tutu (2002–2003)

1 hozzászólás
Valentine_Wiggin 
AMV, MAD, OP, ED

Lehetséges, hogy a létező leghaszontalanabb dologgal töltöttem el most pár órát, de azért elég büszke vagyok rá: az egész csatornám minden videóját elláttam felirattal (magyar nyelvű AMV-kre angol felirat került, amit a címben is feltűntettem, az angol nyelvűekre egyelőre főleg magyar, de majd tervezek angolt is). Ennek az egyik legfőbb oka az volt, hogy sok pozitív visszajelzést kaptam néhány hasonló próbára, mivel általában nálam elég tudatos a zeneválasztás (a ritmuson kívül nagyon fontos számomra, hogy egy történetet mondjon el a szöveg), ezért valahol fontos is, hogy az emberek értsék – vagyis az angolul kevésbé tudóknak könnyítettem kicsit a helyzetét.
Egyúttal jópofa kis múltidézés volt, az első videóim némelyikét ma már inkább letagadnám… viszont olyan is akadt, aminek a koncepciója visszagondolva is tetszik (például a „Death Note – Valaki mondja meg”, vagy a Multifandom „Felhőatlasz” trailer) csak jó lenne újravágni, pontosabban, átgondoltabb klipp választással, és sokkal magasabb minőségű felvételekkel.
Úgyhogy most itt hagyom az öt éves, Movie Makerrel vágott, első kis multifandom videómat, és a nem olyan régi, 500 feliratkozósat: hamarosan már nem is ez lesz a legfrissebb, mert 993 feliratkozónál már elkezdtem dolgozni az 1000-esen.
https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…

4 hozzászólás
Oleander 
AMV, MAD, OP, ED

Az egyik ,ha nem a legjobb szerzeménye Oono Yuujinak szerintem
https://m.youtube.com/watch…

Kapcsolódó filmek: Lupin III:Part VI (2021–)

Lupin III:Part VI (2021–)

Kapcsolódó művészek: Oono Yuuji

Valentine_Wiggin 
AMV, MAD, OP, ED

„Többé nincs se boldogságom, se bánatom. Minden elmúlik. Csak ez az egy dolog van, ami igazságnak tűnik abban a társadalomban, amit az emberi lények alkotnak, akiknek a lángoló poklában élnem kellett. Minden elmúlik.”

Először is: trigger warningos videó. Hová jutottam? De igen, ebben az AMV-ben erősen jelen van az öngyilkosság, a drog és alkoholhasználat témája, és még némi (utalás szintű) szexuális tartalom is, szóval kicsaptam rá a 18-as karikát és írtam rá egy trigger warningot. Mert Dazai Osamu No Longer Humanje került terítékre.
Az Aoi Bungakuval már vágtam egyet, és az egyik legzseniálisabb animének tartom, amit valaha láttam, de a No Longer Humannel nekünk hosszú történetünk van. Amikor először megnéztem, azt hiszem kicsi is voltam hozzá, és az empátiámnak is kellett még fejlődnie, mert nem ragadott meg. Ooba karakterét egyszerűen egy gyenge embernek tartottam, aki ahelyett, hogy szembenézne a világgal és próbálna hű maradni önmagához, sodródik, szerepeket játszik, szenved és az összes létező szerbe és tevékenységbe menekül, amit el lehet képzelni. De ahogy egyre többet gondolkoztam azon, hogy Ooba a történelem talán legnyilvánvalóbb self-insert karaktere (a teljes háttértörténete, még a No Longer Human cselekménye is gyakorlatilag tükrözi Dazai életét), ott maradt bennem az az érzés, hogy meg akarom érteni. És aztán jött egy Human Lost, rávettem magam a regény elolvasására, ismerkedtem Dazai más műveivel… és azon kaptam magam, hogy megfordult a viszonyom a történettel, és már nem azért utálom, mert nem értem, hanem pont azért, mert igen. A No Longer Human hihetetlenül érzékeny, és hihetetlenül őszinte regény, ami ha egyszer elkapja az embert, akkor soha többé nem akar visszatérni hozzá, de soha többé nem tudja elfelejteni sem. Ooba karaktere nem szimpatikus, nem hős, nem jó ember, de mégsem tudok iránta mást érezni, mint szánalmat, mert Dazai tényleg leírta, hogy hol a gödör alja, hol van az a pont, ahol az ember már nem tudja, hová forduljon, és nem lát reményt – rossz belegondolni, milyen állapotban lehetett, amikor ez kijött belőle.
A Face my Fears azon túl, hogy tribute a regénynek, és a belőle készült animének, tribute az én hozzájuk való viszonyomnak is. Az útnak, ahogy eljutottam a történettől való viszolygástól addig, hogy elismerem annyira az irodalmi értékét, hogy szerkesszek vele. A zene Isak Danielson „Face my Fears” c. száma.
https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó filmek: Aoi Bungaku Series (2009–2009)

Aoi Bungaku Series (2009–2009)

Valentine_Wiggin 
AMV, MAD, OP, ED

„Az ember legtermészetesebb ösztöne a háború. Elpusztítani annyit jelent, mint kiirtani az emberiséget magát. A gondolat is ostoba. Gyerekes vicc.”

Valamelyik epizódnézésnél már emlegettem, hogy a Horrors and the Wild üvölt egy Fate/Zero AMV-ért, és nem tudtam nem megadni neki.
Elsőre kicsit őskáosznak tűnhet az egész – tekintve, hogy a legtöbb AMV-mmel ellentétben ez nem történetet akar mesélni, hanem kifejezetten hangulatot, érzést átadni – viszont iszonyúan sokat gondolkoztam rajta. Biztosan tudtam, hogy nem karaktertribute-nak szánom, hanem mindenkire akarok benne időt, szolgákra, mesterekre egyaránt, mert mindenkinek jutott néhány találó sor: „The daughter of silent watching stones” egyértelműen Arthur, „day by day, oh Lord, three things I pray” mindenképpen Kirei, „Fret not, dear heart, let not them hear” egyértelműen Kariyára illett, a „give me back my heart you wingless thing” soroknál pontosan ott volt a fejemben az egyik Kiritsugu-Irisviel jelenet… vagyis jól kellett beosztani az egészet. A kaotikus ritmus, a vissza-visszatérő motívumok pedig lehetővé tették, hogy megpróbáljam visszaadni a brutalitást, a széteső világot, ami az animében is megjelent – végső soron, ha össze kéne foglalnom, miről szól ez az AMV, akkor az ártatlanság, a remények elvesztése (és esetenként megtalálása), a harc értelmetlensége a legfőbb vonulata, legyen szó akár a történelemről és a legendákról, akár a jelenről.
Remélem, tetszeni fog nektek is.
https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó filmek: Fate/Zero (2011–2012) · Fate/Zero 2nd Season (2012–2012)

Fate/Zero (2011–2012) Fate/Zero 2nd Season (2012–2012)

5 hozzászólás
Valentine_Wiggin 
AMV, MAD, OP, ED

Mivel egy nagy mérföldkőhöz közelít a csatorna (és szép nagy lépésekkel – jelenleg 931 feliratkozóm van), ezért gondoltam, írok egy helyzetjelentést, milyen videókat várhattok a közeljövőben: részben azért, hogy én is motivált legyek, és ne csússzak szét. Csak halvány képem van arról, hogy mit veszek előre, mit hagyok hátra, mert rengeteg az ötlet, és a saját energiámtól, kedvemtől, forrásaimtól is függ, hogy mit tudok ténylegesen megcsinálni, de a tervek, amik eddig felmerültek bennem:
– Heart of Stone – Madam Yu tribute (Mo Dao Zu Shi): Ez fog valószínűleg a leghamarabb elkészülni, mert ez igazából egy „mini-AMV”, tekintve, hogy a sorozatban nincs sok jelenet a karakterrel… viszont nagyon akarok róla vágni valamit, és a Six-ből Jane Seymour száma elképesztően őt idézi számomra.
– I'm not a saint – Suoh Mikoto tribute (K-project): Ez kicsit egybe lenne kötve egy blogbejegyzéssel is, amit már szeretnék megcsinálni egy ideje, és amiben egy barátnőmmel a major depressziót és krízishelyzetet mutatnánk be a karakter példáján. Ennek felütése/kiegészítése lenne ez az AMV.
– Face my fears – Aoi Bungaku (igazából No Longer Human): Dazai ezen művével rendesen össze kellett csiszolódnunk, mire megértem hozzá, és megértettem az üzenetét, de mostanra valahogy eljutottam oda, hogy megtalált, és megérintett egy mélyebb szinten. Szóval ennek a hosszú folyamatnak a megkoronázásaként szeretnék egy AMV-t Ohba történetéről és tragédiájáról… ez szintén egy elég közeli terv.
– Mad World – Rat tribute (Juuni Taisen): Ezt szintén lehet, hogy egybekötném elemzéssel, amennyiben elkészül addigra.
– I'm still here – Ledo tribute (Suisei no Gargantia): Ehhez még össze kell halászni az anyagot, szóval talán még kicsit messzebb van, de régóta motoszkál a fejemben, hogy mennyire Kincses Bolygó feeling az a sorozat… szóval nem is kell hozzá jobb tribute zene.
– Loyal, Brave, True (Az utolsó kardvágás FMV): Mostanában több FMV-vel is kísérleteztem, szóval már bátrabb vagyok ezekkel kapcsolatban is, ebből a filmből pedig mindig akartam egyet. Amikor pedig meghallottam ezt a számot, tudtam, hogy valamikor előveszem a Saito-Kanichiro barátságra.
– Death is a Teacher – Uchiha Itachi tribute illetve Tear up this town – Uchiha Sasuke tribute (Naruto): Kicsit szeretnék visszatalálni ehhez az animéhez is, mert nagyon szerettem vele vágni, és még bőven volt benne potenciál… ez a két szám pedig gyakorlatilag szóról szóra leírja ezt a két karaktert, szóval mindenképp szeretnék rájuk vágni velük. Ehhez is még jelentős anyaggyűjtés és tervezgetés kell, szóval a Narutósok is távolabbi projektek.
És végül, de nem utolsósorban (valahol ezek között, mikor megütjük az ezret):
– The Whole World is Watching – Multifandom: erről egyelőre nem mondok semmit, legyen meglepetés.

Kapcsolódó filmek: Naruto Shippuuden (2007–2017) · K (2012–2012) · Suisei no Gargantia (2013–2013) · Aoi Bungaku Series (2009–2009) · Juuni Taisen (2017–2017) · Az utolsó kardvágás (2002) · Mo Dao Zu Shi (2018–2019)

Naruto Shippuuden (2007–2017) K (2012–2012) Suisei no Gargantia (2013–2013) Aoi Bungaku Series (2009–2009) Juuni Taisen (2017–2017) Az utolsó kardvágás (2002) Mo Dao Zu Shi (2018–2019)