Vörös, a vörösbegy (2021) 46

Robin Robin
30' · angol · animációs, kaland, rövidfilm 6

A stop-motion technikával készült rövidfilmben egy kismadár, akit egerek neveltek fel, elgondolkozik hovatartozásáról, és bátor utazásra indul önmaga felfedezésére.

Szereposztás

Bronte CarmichaelRobin (hang)
Amira Macey-MichaelDink (hang)
Gillian AndersonCat (hang)
Adeel AkhtarDad Mouse (hang)
Richard E. GrantMagpie (hang)

Kedvencelte 3

Várólistára tette 38


Kiemelt értékelések

lakatoszoltan01 

A film a másság és beilleszkedés témáját próbálja valami egész furcsa módon bemutatni. De nem amolyan szájbarágós „itt egy kisebbséghez tartozó” módon, hanem kedves, játékos formában.
A sztori lényege, hogy Robin (Vörös) egy egér családdal él, és próbál egér módra viselkedni, de ez nem sikerül, mivel osonni nem tud és állandóan énekelni szeretne. Aztán történnek dolgok, aminek hatására a végén értelmeznie kell a képességeit, identitását, hovatartozását.

Az egyedüli „túl szép” dolog, hogy az egércsalád 100%-ig elfogadó, ezen látszik, hogy inkább tanmese, mint valóság adaptáció. Viszont gyerekeknek és felnőtteknek is tökéletes kisfilm. Főleg, mert szerencsére nem a gender és rassz szerinti megkülönböztetést akarja bemutatni. Elsősorban csak arra mutat rá, hogy az sem baj, ha valaki esetlen, mert ez is lehet egy erősség! (Ez főleg a bizonytalan gyerekeknek lehet fontos üzenet.)

Gyerekkel is simán nézhető, mert nincs benne semmi bántó és félelmetes. Ajánlom!


Hasonló filmek címkék alapján