Varázskréta (1989–1990) 3

Penny Crayon okos, de csintalan lány, aki szeret rajzolni. Amit lerajzol varázskrétájával, az valósággá változik, addig, amíg vízhez nem ér. A sorozatban Penny és barátja Dennis kalandjait láthatjuk.

Szereposztás

Su PollardPenny Crayon (hang)
Peter HawkinsDennis (hang)

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

ChEebor 

Talán még sokan emlékeznek azokra a fura, egyszerű brit rajzfilmekre, amik a 90-es években elég sokszor felbukkantak a tévében. Ezek egyike volt a Varázskréta, amely itthon ma már egy teljesen elfeledett darab (mondjuk majdnem biztos, hogy van egy rész videókazettán nálam, de videóm most épp nincs, szóval…). Információkat se nagyon lelni róla, és hát valljuk be, ezek a rajzfilmek annyira azért nem voltak ma is szeretett kultdarabok, mint mondjuk egy Hupikék törpikék. Én is úgy véletlen láttam a címét, és azt hiszem, normál körülmények között maradt is volna ennyiben. Ami miatt mégis megnéztem, mégpedig nagyon szigorúan eredetiben, az, hogy a főhős hangját nem kisebb személyiség adja, mint Su Pollard (Ivy a Csengetett M'Lord-ból, bár számomra jobb hasonlat a Hi-de-Hi Peggyje). No és tökéletesen hozza a hatást, Pollard vicces hanghordozása elviszi az egész showt a hátán.
Egyébként igazán nem lehet rosszakat mondani: a rajzstílus egyszerű, mégis megfelelően részletes, az animáció a lehetőségekhez képest egész sima, szép. A zenéje erősen fülbemászó, a főcímdal tematikája pedig gyakran visszaköszön a részek alatt is. Nekem kicsit Dennis karaktere volt idegesítő, kb. csak amolyan bólogatójani Penny mellett, és a hangja is elég szörnyű. Összességében azonban meglepően jó képet ad a sorozat.


Hasonló filmek címkék alapján