Van Gogh: Szavakkal megfestve (2010) 31

Vincent Van Gogh: Painted With Words
80' · egyesült királysági · dráma, életrajzi, dokumentumfilm

A film egy különös megközelítése a Vincent Van Gogh életének, minden a filmben elhangzó szót a festő öccsének Theo-nak küldött leveleinek adaptálásából írta Alan Yentob és Andrew Hutton. Egy komplex portré, egy kifinomult, civilizált és mégis meggyötört ember képe jelenik meg előttünk. Ez a Van… [tovább]

angol

Képek 12

Szereposztás

Benedict CumberbatchVincent Van Gogh
Jamie ParkerTheo Van Gogh
Aidan McArdlePaul Gauguin
Daniel WeymanAnthon Van Rappard
Ferdinand KingsleyAlbert Aurier

Kedvencelte 8

Várólistára tette 192


Kiemelt értékelések

Emilie

39 fokos láz, antik teáskészlet, baglyos takaró és Benedict Cumberbatch Van Gogh szerepében. (Aki amúgy a leg-leg-leg festőm). A BBC megmutatta nekem, hogy a betegség nem olyan rossz dolog.

10 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Benedict újra és újra megmutatja, mekkora tehetség. Ez egy kevésbé ismert filmje, de nagyon jó. Különleges a film felépítése, ami már magában leköti az embert. De akkor is bőven emel rajta Ben játéka.

negoti 

Nagyon érdekes stílusban lett elkészítve ez a dokumentumfilm Vincent Van Gogh életéről. Nem a részletekre koncentrált, hanem, ahogy azt el is mondják az elején, Theo és Vincent levelezésén keresztül szerették volna megmutatni milyen volt Vincent. Nem azt, hogyan élt és alkotott, bár az is nagyon fontos, hanem mennyire nem kapta meg azt a szeretetet és elismerést az életében, amit végül többszörösen megkapott halála után.

Jadeline

Azért ajánlom ez a filmet, mert nagyon szép és engem lenyűgözött a hangulata is.
Van Gogh gyönyörűen irt, levelei pedig a 19. század legnagyobb irodalmi művei közé tartoznak. Jó gondolat, hogy a festő saját szavait is hallhatjuk. :)

VMartina

Nagyon szép volt, nem értettem teljesen, de azért jól összehozták a filmet. És hát Benedict Cumberbatch….

Syssy922

Nem tudom, hogy nem vettem észre a film adatlapján, hogy ez egy dokumentumfilm… Szóval rendesen meglepett, amikor elkezdődött, mert én egy sima életrajzi filmre számítottam.
Én egy kicsit untam, de az nem jelenti azt, hogy a film rossz lett volna, csak azt, hogy egyrészt a felét se értettem, az angolom még nem annyira jó, másrészt a dokumentumfilmek mindig untatnak egy kicsit.
Ha eljutok odáig, hogy perfekt leszek angolból, akkor lehet, hogy újból megnézem majd.


Népszerű idézetek

Henriett

Egymagunkban pusztulásra vagyunk ítélve. Csakis valaki máson keresztül menekülhetünk meg.

Henriett

A legjobb és leghatásosabb orvosság még mindig a szeretet és egy otthon.

Henriett

Két testvér szeretete fontos támasz az életben, ez egy örök igazság.


Hasonló filmek címkék alapján