Shelter (2016) 36

Rin, a 17 éves lány egyedül él egy futurisztikus szimulációban, gyönyörű magányban. Minden nap felébred a virtuális valóságban, hogy egy világot teremtsen magának. Ebből a világból talán sosem fog felébredni, de tudós édesapja, Shigeru, épp ezzel adott menedéket annak a személynek, aki a… [tovább]

en/jp · en

Képek 5

Szereposztás

Misawa SachikaRin (hang)

Kedvencelte 8

Várólistára tette 25


Kiemelt értékelések

krlany 

Mélyérzésű… és nincs mit tenni, ez csodaszép

Albert_Richwick

Nem most látom először, de igen… Nos… Nem kell szuperlatívuszokkal dobálózni, ez gyönyörű. Lehet, hogy csak egy zeneszámhoz készült animáció, lehet, hogy csak egy anime rövidfilm. Lehet, hogy Porter Robinson és Madeon nem komolyzenét ad elő, vagy hogy ez nem egy filmtörténeti mérföldkő. De ez művészet, a szó legjobb értelmében. Porternek volt egy koncepciója, egy ötlete, egy kis története egy nagyon egyszerű dologról, és végigvitte. Megszületett ez a kis animációs film.

Nagyon egyszerű dolgok ezek, hogy szeretet, törődés, remény, hit, csak mindig elfelejtjük. Nem lehet negatívumot említeni a Shelterben, mert nem érdemes kiemelni, máskülönben hiábavaló volt az üzenet. Ha a zene maga nem is fog meg, de a látvány csodálatos. Ami meg a mondandót illeti, minél többször nézed meg, annál inkább fogod érezni, legalábbis a többség így van vele, én is.

És persze itt van Rin… Azt azért az animés érdeklődésűek tudják, hogy a japánok tudnak aranyos karaktereket rajzolni. Nos nem tudom hogyan érték el, de azt kell mondjam, hogy Rinnél aranyosabb lány talán semmilyen más rajzolt világban nem létezik. Nem lehet nem együttérezni vele, vele, aki nincs is. Egy kicsit talán minden nézőnek a lánya lesz erre a kis időre.

Ajánlom egyébként a Crunchyrollos werk megnézését is, Porter jó gyerek, és a film megmutatja, mennyire az ő műve ez, az egész A-1 Pictures stúdió csak segített neki megvalósítania az álmát. Ebben talán az is közrejátszott, hogy mint kiderült, Porter „lánya” és az A-1 vezérigazgatójának lánya ugyanúgy Rin. Íme, még egy bájos pont ebben a mesében.

–––

(És legyen itt egy elterjedt angol fordítása annak a levélnek, ami a rövidfilmben épp csak egy pillanatra látszik Rin táblagépén. A levél végét Rin hangján halljuk.)

To Rin
From: Dad

There was far too little time left after you were born.
I wonder how much love I was able to show after your mother passed…
Seeing you cheerful and well gave your old man courage. (^_^)

It really would have been better if we could have gone together, but I couldn't make it work.
I thought I wanted you to forget everything and go forward… Knowing you, you'll be okay.
You'll realize your loneliness, and surely remember me.

I believe that you'll grow strong and read this letter.
I wish we could have made more memories. I'm sorry.
When you were little you probably didn't understand well, but now you should.

I'll say the words from that day once more.

(…)

Yuuko

Egy gyönyörű grafikával rendelkező szívszorító történet. Ezt is többször láttam már, de mindig lesokkol

Nihilchan 

Remek a látványvilág, bár egy idő után nem láttam semmit, annyira bőgtem. Imádtam a témát és a kivitelezést is.

Kemiviki 

Hát hű meg ha! Nem gondoltam, hogy egy 6 perces kis animáció is lehet ennyire erős érzelmileg. Nagyon megéri rászánni az időt:)
A grafikája nagyon szép, magával ragadó.

Baly 

Igen, láttam már jobbat, de azért ez nem semmi! Biztos nem találtam volna ki egy ilyet.
Volt benne rendesen önfeláldozás, magány, szeretet! A kivitelezés is gyönyörű!
Először nem akartam 10 csillagot adni neki, de mivel egyedi, hatásos a történet, szép a rajzolás és azért nekem a vége eléggé ütött :D így szerintem megkaphatja!
Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy az apjával mi lett? spoiler

4 hozzászólás
Chris90 

A vélemények és a csillagok alapján én többet vártam.


Népszerű idézetek

Ercsusz 

Even if those memories make me sad, I'v got to go forward, believing in the future. Even when I realize my loneliness, and am about to lose all about, those memories make me stronger. I'm not alone… because of you.

Ercsusz 

Bár ezek az emlékek gyakran elszomorítanak, de tovább kell lépnem egy boldogabb jövő felé. Még ha magányosnak is érzem magam, és minden reményem hirtelen szertefoszlani látszik, ezekből a csodálatos emlékekből merítek erőt. Többé már nem érzem magam magányosnak… mert itt vagy velem, a szívembe zárva.


Hasonló filmek címkék alapján