Liang Ge Ren De Xiao Sen Lin (2022–2022) 1

A Romance of the Little Forest / Two People's Little Forest · 两个人的小森林
45' · kínai · romantikus, vígjáték, sorozat
1 évad · 35 rész

A történet egy botanikaprofesszort követ, aki csak a kutatásra koncentrál, és nem törődik a hírnévvel, a pénzzel vagy a szerelemmel. Találkozik egy lánnyal, aki iránt korábban rossz érzéseket táplált, de érdeklődésük egymás iránt kibontakozik, miközben a lány fitogtatja doktori tudását az… [tovább]

kínai · angol
kínai · angol

Szereposztás

Zhang Bin BinZhuang Yu
Esther YuYu Mei Ren
Li Jia QiLi Tian Tian
Ding Guan SenJin Xi
Jerron WuLv Jian
Liang Ge Ren De Xiao Sen Lin (2022–2022)
Rendező

Gyártó
Youku

Streaming
Rakuten Viki

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

paeonia 

Igazi cukormáz sok-sok gyönyörű növénnyel és madárral vegyítve. :3
Kicsit el van nyújtva, szerintem sok ez a 35 rész (vagy csak lehet personal preference, mert a full romantikus drámáktól hamar megcsömörlök), bele is tekertem sokat (ez mondjuk annak is köszönhető, hogy nagyon fáradt voltam, viszont haladni akartam a főszállal), szóval haboztam is a 10 csillag miatt, de egye fene, nem a szigorú értékeléseimről vagyok híres. :P

Meiren legjobb barátnője Tiantian hatalmas drámarajongó, és szételemzi az egész kapcsolatukat, ami irtózatosan vicces, főleg, hogy ez a romantikus drámákat elemzés végigmegy az egész sorozaton. Van egy pont, amikor Zhang Bin Bin egyik korábbi szerepére is utalnak, szóval szerintem ez a humor része fenomenális volt. Illetve sokszor vannak jelenetek, amikor mindenki csak gondolatban beszél, és mégis full párbeszédeket játszanak le. Kicsit az amerikai irodalom óráimat hozta be, amikor a posztmodernizmusról beszéltünk (metafiction? rég volt). Mindenesetre ezt különösen értékeltem.

Felhoz azért egy-két érdekes témát is, ami fiatalok számára különösen érdekes lehet (vagy olyanok számára, akik küzdenek az önbizalmukkal). Mivel Meiren beauty blogger, ezért minden a smink körül forog, és a vége felé kicsit komolyabban is hozzányúlnak ehhez. Hmmm… lehet erről a sminkes meg szépség témáról vitatkozni, szóval inkább nem megyek bele, hogy mennyire értek vagy nem értek együtt azzal, amit mondanak benne (főleg tudatában annak, hogy milyen magas elvárások vannak Ázsiában – meg mindenhol – a hírességekkel szemben), de azért szerintem szép volt, hogy erre fordítottak figyelmet. Kicsit a bullying is előjött ezzel kapcsolatban meg az önbizalomhiány… Szerintem, ha ezt korábban, fiatalabb fejjel nézzem, jólesett volna ilyet látni. :)
Illetve az is különösen tetszett, hogy ugyan Meiren tetteti a hülyét, pedig valójában egy okos fiatal hölgy. Később persze kezd leomlani a színjáték, de nagyon tetszik, hogy habár okos, attól függetlenül maradhat gyermeteg is; nem kell folyamatosan komolynak látszani ahhoz, hogy valaki intelligens legyen. :)

Összességében így az ünnepek előtt kellett ez a kis habosbabos cukiság. (Meg hadd engedjem szabadon a felszínes énemet, Zhang Bin Bin olyan helyes professzor, nem tudom hányszor kicsúszott a számon – sok más megszólalás mellett –, hogy „atyaég, de szép feneke van!” xD)


Hasonló filmek címkék alapján