John Oliver-show az elmúlt hét híreiről (2014–) 7

Last Week Tonight with John Oliver
30' · amerikai · vígjáték, sorozat 12
4 évad · 119 rész

John Olvier, a népszerű angol színész és komikus, ebben a talkshow-jában a maga sajátos, szatírikus stílusában kommentálja a politikát, a híreket és az éppen aktuális eseményeket.

Szereposztás

John Oliverönmaga
Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 5


Kiemelt értékelések

Novecento

Nagyon tetszik ez a műsor. Nemrég fedeztem fel, de több régi részt is megnéztem, és nehéz megunni. Jó a szerkezete, az aktualitásokkal kezd, a heti híreket ismerteti a maga stílusában, majd a műsor második felében kifejt egy témát, ami nagyon változatos, az abortusztól kezdve a terroristák kínzásán keresztül Ivanka Trump viselt dolgaiig.
Ami olyan jellegzetes és feldobja a műsort – enélkül nem hiszem, hogy ennyire népszerű lenne, és közel se lenne ilyen érdekes – az a stílus, ahogy Oliver tálalja a mondanivalóját. Egyrészt az amerikai tévéktől szokatlan módon nem fogja vissza a beszédét, másrészt ahogy fel tudja vezetni a poénokat, az maga a művészet. Meg kell említeni a képeket, videóbejátszásokat, amivel alátámasztja vagy hatásosabbá teszi a szöveget, elképesztően kreatívak.
Egy profi stáb és egy kiváló humorista összmunkájának köszönhetően tehát egy élvezetes „hírösszefoglalót” kapunk, így ha már elegünk van a híradóból, és kikapcsolódva szeretnénk tájékozódni, érdemes belenézni.
Ki kell emelnem két dolgot, amit viszont jó tudni: tipikusan olyan karakter Oliver, akit vagy imád az ember, vagy viszketést kap tőle, ezért esélyes, hogy valaki 5 perc után kikapcsolja, mert sok neki a figura. A másik, hogy nagyon nem republikánus/konzervatív irányultságú a műsor, így akit ez zavar, mert pl. Donald Trump híve, és híján van a humorérzéknek, annak erősen ellenjavallt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján