John Oliver-show az elmúlt hét híreiről (2014–) 22

Last Week Tonight with John Oliver
30' · amerikai · vígjáték, sorozat, talk show 12
8 évad · 229 rész

John Oliver, a népszerű angol színész és komikus, ebben a talkshow-jában a maga sajátos, szatírikus stílusában kommentálja a politikát, a híreket és az éppen aktuális eseményeket.

Szereposztás

John Oliverönmaga

Kedvencelte 16

Várólistára tette 14


Kiemelt értékelések

Novecento

Nagyon tetszik ez a műsor. Nemrég fedeztem fel, de több régi részt is megnéztem, és nehéz megunni. Jó a szerkezete, az aktualitásokkal kezd, a heti híreket ismerteti a maga stílusában, majd a műsor második felében kifejt egy témát, ami nagyon változatos, az abortusztól kezdve a terroristák kínzásán keresztül Ivanka Trump viselt dolgaiig.
Ami olyan jellegzetes és feldobja a műsort – enélkül nem hiszem, hogy ennyire népszerű lenne, és közel se lenne ilyen érdekes – az a stílus, ahogy Oliver tálalja a mondanivalóját. Egyrészt az amerikai tévéktől szokatlan módon nem fogja vissza a beszédét, másrészt ahogy fel tudja vezetni a poénokat, az maga a művészet. Meg kell említeni a képeket, videóbejátszásokat, amivel alátámasztja vagy hatásosabbá teszi a szöveget, elképesztően kreatívak.
Egy profi stáb és egy kiváló humorista összmunkájának köszönhetően tehát egy élvezetes „hírösszefoglalót” kapunk, így ha már elegünk van a híradóból, és kikapcsolódva szeretnénk tájékozódni, érdemes belenézni.
Ki kell emelnem két dolgot, amit viszont jó tudni: tipikusan olyan karakter Oliver, akit vagy imád az ember, vagy viszketést kap tőle, ezért esélyes, hogy valaki 5 perc után kikapcsolja, mert sok neki a figura. A másik, hogy nagyon nem republikánus/konzervatív irányultságú a műsor, így akit ez zavar, mert pl. Donald Trump híve, és híján van a humorérzéknek, annak erősen ellenjavallt.

Szencsike 

Sok jót hallottam már róla, és szerencsére igaznak bizonyultak az állítások, nagyon remek műsor :) Jórészt az amerikai közélet kínkeserves dolgairól számol be, de voltak olyan témák is, amelyek itt Európában is érdekesek, aktuálisak lehetnek. Az biztos, hogy ezek után az ember másképp nézi a híreket, nem csak úgy, hogy vajon John Oliver mit mond majd róla, hanem úgy is, hogy mennyire lesz hatással a saját életére.
Jókat lehet derülni, nemcsak a hírek kommentálása hanem az emlékezetes karakterek (Katéteres Cowboy, táncoló Zebrák, doktor „Doktor”, Mr. Nutterbutter) is okoznak vidám pillanatokat.


Népszerű idézetek

LaBelle 

The NRA. A group that feels about guns the way the rest of us feel about Nutella: a little is good, more is better and you can tell me it's bad for me all you'll like but you'll pry it from my cold dead hands!

5. évad 3. rész – NRA TV
nagytimi85

Holy shit, Missisipi! I always forget that’s on your flag.

6. évad 14. rész – Equal Rights Amendment

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján