Fordulópont: 9/11 és a terrorizmus elleni harc (2021–2021) 14

Turning Point: 9/11 and the War on Terror
60' · amerikai · sorozat, dokumentumfilm, minisorozat
5 rész

A sorozat a szeptember 11-i terrortámadásokat dokumentálja, kezdve az al-Káida 1980-as évekbeli gyökereitől Amerika erélyes válaszlépéséig.

angol

Várólistára tette 24


Kiemelt értékelések

kvázimozi

Jól összerakott, igényes prezentáció, számos érzékeny felvétellel és vallomással, személyes véleménnyel, viszont néhány kritikus pontnál egyáltalán nem mert alámerülni a részletekbe; pedig helyenként olyan fontos eseményeket hagyott érintetlenül, melyek mindmáig óriási, tátongó lyukak a történetben.

Azért érdekes ez a disztingváció, mert míg Bin Laden azonosítatlanul maradt állítólagos holttestének kérdését elkezdte pedzegetni, addig a WTC 7-es épület megmagyarázatlan összeomlását, a Pentagonba állítólag becsapódott repülőgép láthatatlan maradványait egyáltalán nem érintette. Jóllehet ezekkel túlzottan kibillentette volna a narratívát, viszont a mostanáig is nyitva álló kérdések figyelmen kívül hagyásával, ez egyfajta állásfoglalásként is értelmezhető a produkció részéről. De akkor a Netflix nyújtotta disztribúciós lehetőségek árát sem hagyhatjuk figyelmen kívül, mely könnyen eredményezhetett egy ilyen „kellemesebb vágást” az egyébként ambíciózus és érdekes koncepcióból.

Minden esetre, eddig az egyik legjobb a témában, de a Michael Moore féle Fahrenheit 9/11-et is mindenképpen érdemes még megnézni vagy akár újranézni, ez előtt- vagy után.

elzazi

Érdekes sorozat volt, és sok újdonságot megtudtam belőle. Kicsit hiányoltam, hogy nem volt benne sok Obama. A 4. rész különösen szemfelnyitogató volt, főleg a katonák vallomásai és az interjúk miatt. Huh. Még emészteni fogom biztosan. Barbara Lee pedig…. egy angyal.


Hasonló filmek címkék alapján