Dear Basketball (2017) 8

1 díj · 1 jelölés

Kobe Bryant Dear Basketball (Kedves Kosárlabda) című versének animációs rövidfilm feldolgozása.

Képek 1

Szereposztás

Kobe Bryantönmaga (hang)
Hirdetés
Dear Basketball (2017)
Rendező
Zeneszerző

Várólistára tette 13


Kiemelt értékelések

Midnightsp 

Lehet, hogy ennek a kisfilmnek az értékeléséhez nagy kosárlabda-rajongónak kéne lenni. Az animáció tényleg szép, de ez a Kobe Bryant vers a vicc kategória. :D Imádom, hogy manapság egy költemény attól lesz „avantgard”, hogy nem rímel, vagy ha igen, akkor úgy, mint az az ominózus Erik Saade-szám, ahol a possible-re az egyetlen rím amit találtak, az impossible volt. :DDDD Tényleg biztatok mindenkit, hogy olvassa végig a verset a giccses John Williams-zene nélkül. Értem én, hogy a Lang Leavok korát éljük, de már Oscar is jár érte? :D Pont ilyeneket (hasonló minőségben) alkottam anno gimis tumblrös korszakomban, amikor még elhittem, hogy ettől nagyon művészi leszek. A különbség csak az, hogy annyi önkritika szorult belém, hogy ne tárjam őket a nagyvilág elé. :DDDD
Végig csak az járt a fejemben, hogy ez annyira végtelenül hatásvadász és kínos és tipikusan amerikai. Lenémítva viszont egész jó.

1 hozzászólás
LukeSkywalker 

Nem sokat tudok a kosárlabdáról, és őszintén szólva nem is nagyon érdekel ez a sport. Nem nézem, és nem is nagyon műveltem, legfeljebb egy icipicit még az általánosban.
Ennek a férfinak, ennek az afroamerikai férfinak azonban a kosárlabda jelentette az életet, az önmegvalósítást, az esélyt, amellyel kiemelkedhet a többi afroamerikai, sőt, amerikai közül és Valaki lehet. Gazdag, híres, elismert, rajongástól övezett. Az amerikaiaknak ez nyilvánvalóan rendkívül sokat jelent. Ők azt gondolják, csak akkor lehetsz valaki, ha Valaki vagy. Nem feltétlenül értek egyet ezzel a gondolattal, mindenesetre tisztelem és értékelem. Bryant szó szerint szerelmes a sportágba, amelyben hatalmas sikereket aratott és az amerikai nép számára fontossá vált. Ez a szerelmes levél pedig megható, mert őszinte, szívből jövő. Egyszerűségében rejlik a nagysága. Az animáció nagyon szép és érzékletes, John Williams szentimentális zenéje pedig felemelő és megindító. Szép, letisztult, őszinte munka. És csupán hat percet ölel fel. Hat perc egy ember életéről, vágyáról, beteljesült álmáról. Megérdemli a figyelmünket.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján