Chu Lian Na Jian Xiao Shi (2019–2019) 5

A Little Thing Called First Love · 初恋那件小事
45' · kínai · dráma, romantikus, vígjáték, sorozat, ifjúsági
1 évad · 36 rész

Xiao Miao Miao egy csúnyácska, kevés önbizalommal rendelkező lány, ám nagyon kedves. Mikor szüleivel egy új helyre költözik elhagyva az előző iskolájában szerzett egyetlen barátját, Ah Xia-t, az új iskolájában sok megpróbáltatás várja, többek között az újdonsült padtársa, Lin Kai Tuo, egy lázadó… [tovább]

kínai · angol

Képek 4

Szereposztás

Edward LaiLiang You Nian
Angel ZhaoXia Miao Miao / Xia Liu Shui
Wang Run ZeLin Kai Tuo
Chai WeiHe Xin
Wang Bo Wen (1994)Wang Yi Chao
Chen Ke FanWang Yu Wu
Joe XuLu Peng / Teacher Lu
ElkieYang Man Ling
Chu Lian Na Jian Xiao Shi (2019–2019)
Forgatókönyvíró

Streaming
Netflix

Ennek a feldolgozása

Sing lek lek thi riak wa… rak (2010)
Sing lek lek thi riak wa… rak (2010)

Kedvencelte 4

Várólistára tette 12


Kiemelt értékelések

krlany 

Kedves, bájos, überaranyos sorozat az első szerelemről. Csetlés-botlás, összetartás, vicces és szép jelenetek. Az meg mennyire menő már, hogy saját világítótornyuk van. Én is akarok egyet ide a róna közepére!:D Utána néztem kicsit a csávónak, ha már főcímdalt énekel, és maradjunk annyiban, hogy meglepődtem. Megyek és keresek egy másik sorozatát is gyorsan. A csajról viszont nem gondoltam volna, hogy ennyire híres. A Shenyang város dala vagy mije nagyon király: https://www.youtube.com/watch… Hát nem egy elbaltázott Debrecen himnusz!

Evna 

Ez egy viszonylag hosszú sorozat, 36 rész, egyenként 40-45 perc hosszúságúak. Sajnos csak angol felirattal (na meg persze eredeti nyelven, mandarinul) elérhető, de egy-két rövid részletet leszámítva szerintem nem erős az angolja, bátran próbálkozzatok vele, ha a történet felkelti az érdeklődéseteket! Az az egy-két rész meg építészeti, esetleg divattal-varrással kapcsolatos és a történethez szerintem csak színes hátteret szolgáltatnak, mást nem.
A sztori röviden: Xia Miaomiao és családja új városba költözik. Édesapja tengerész és annak megfelelően vándorolnak utána, hogy hol vannak hozzá legközelebb. Viszont az idő nagy részében még így sincs otthon. Miaomiao édesanyja szakácsként üzemeltet egy apró éttermet a ház alsó szintjén, a két lány, a kb. 16 éves Miaomiao és kishúga pedig iskolába jár illetve próbál besegíteni. Miaomiaonak nagyon megtetszik egy fiú, aki az ablakuk alatt biciklizik el, majd amikor egy kosármeccsen meglátja, a mezéről a nevét is leolvassa: Lin Kaituo. Azonban nem tudja, hogy Lin Kaituo egy igazi rosszfiú, aki nem jelent meg időben a meccsén, így a tökéletes ellentéte, az iskolaelső Liang Younian állt be. Ezekkel az apró félreértésekkel indul a sorozat, de ne aggódjatok, nem így folytatódik, bár a humorfaktor nagyjából ezen a szinten marad. A történet elején Miaomiao a csúf kiskacsa, aki később hattyúvá válik (nyilván annyira csúf, amennyire egy ilyen sorozatban: szemüveges és fogszabályozós, na meg göndör a haja és barna a bőre).
A történések nagyjából hat évig kísérnek végig 5-6-7 fiatalt, attól függően, kiket veszünk az alapcsapat részeinek. Az elején még a középiskola két évét izgulhatjuk végig velük, majd az egyetem és a szerelem, kapcsolatok megpróbáltatásai várnak rájuk.
Ez a dorama sem váltja meg a világot, nem is akarja szerencsére. De azzal, hogy lassan építkezik, bájosan ártatlan és a konfliktusokat nem ármánykodás és furkálódás okozza (általában), hanem belső konfliktusok, félreértések és olyan szituációk, amikben valóban nehéz lehet a döntés, szerintem sokkal hitelesebb, mint bármilyen hasonló sorozat, amivel fiatalkoromban vagy mostanában találkozunk Európában vagy angol nyelvterületekről érkezve. Vagy legalábbis nagyon remélem, hogy mások életében nem az a hétköznap, ami azokban a sorozatokban…
Van időnk megkedvelni a karaktereket, és bár a szerelmi szálak nagyon lassan bontakoznak ki és ázsiai szokás szerint végtelenül ártatlanok (egy kezemen meg tudom számolni, hány csókot látunk, és ez a maximum, a kézfogás és az ölelés az általános kimutatása érzelmeiknek), annyira könnyű belesodródni ebbe a világba, hogy azon kapjuk magunkat, önfeledten vigyorgunk a jeleneteken.
Azon túl, hogy a részek nyilvánvalóan az érzelmi életre fókuszálnak és az a fő cél, hogy mindenki szépen, előre megjósolhatóan a megfelelő pár mellett kössön ki, azért nagyon érdekes kulturális képet is kaphatunk a kínai fiatalok életéről (kíváncsi vagyok, ez mennyire hiteles) és izgalmas szituációkat is boncolgatnak bizonyos részek, amik egy része abszolút univerzális (pl. mozaikcsalád nehézségei, kulturális értékek megőrzése, családi nehézségek), a másik pedig éppen a számunkra elképzelhetetlensége miatt érdekes (pl. pályaválasztásba masszívan beleszóló szülők).
Ahogy a legtöbb hasonló sorozat, ez is gyönyörű, a campus valami elképesztő, folyamatosan arra csorgott a nyálam és azonnal Kínába szeretnék járni arra az egyetemre :D
Tipikus húsleves a léleknek, ha ilyenre vágytok, nem riaszt vissza az egzotikussága és az angol felirat, akkor nagyon bátran ajánlom.

2 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján