Algernon ni Hanataba wo (2015–2015) 5

Flowers for Algernon · アルジャーノンに花束を
45' · japán · dráma, sorozat, minisorozat 12
10 rész

Shiratori Sakuto 28 éves, de intelligencia szintje egy hatéves gyermeké. Sakuto egy virágküldő cégnél dolgozik, mely problémás fiatal felnőtteknek biztosít munkalehetőséget és lakhatást. Egy virágcsokor kiszállításakor találkozik Harukával, aki egy agykutató központban dolgozik. A nő főnöke a… [tovább]

Képek 1

Szereposztás

Yamashita TomohisaShiratori Sakuto
Kuriyama ChiakiMochizuki Haruka
Kubota MasatakaYanagawa Ryuichi
Kudo AsukaHiyama Kosuke
Kikuchi FumaKokubo Kazushige
Tanimura MitsukiKawaguchi Rio
Oomasa AyaKoide Mai
Ishida IsseiShiratori Hisato
Kusakari TamiyoShiratori Madoka
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 8


Kiemelt értékelések

Shad 

Ez most picit jószívű 10s :) alapvetően 8-9 között vaciláltam, de az utolsó rész a füzetecskével átmelengette a szívem, még ha azért nem is értettem egy-két dolgot a végén. Pl spoiler Ettől függetlenül ez bár egy szomorkás történet mégis valahogy felemelő és átmelengeti az ember szívét:) Talán kis reményt ad, hogy a világban még vannak jó emberek és nem velejéig rohadt az egész…Általában jóval hosszabb értékeléseket hozok össze, de erre a sorozatra most nem-igen találom a megfelelőket. Színészekkel nem volt baj, a hármas fogatot nagyon szerettem :) Hiyama és Yanagawa szerepére is nagyon jó színészeket találtak :)
Kinek? kicsit szomorú, érzelmesebbeknek 100s zsepi is elkel :) mégis valahogy utat talál a lelkedhez :)

Hana 

Nekem nagyon tetszett. Én még ennyit sorozaton nem sírtam… :')
Ez a történet nem az intelligenciáról vagy az emberi tudás határainak feszegetéséről szólt, ahogy azt vártam, hanem a szeretetről. És igen, a szeretetnek lényeges része az önfeláldozás, még ha ezt napjainkban nem is divat beismerni, mert ma mindenhonnan azt ordítják feléd, hogy valósítsd meg önmagad, TE vagy a fontos, neked minden jár… erről szól minden, nem pedig arról, hogy fordulj oda a másik emberhez, és ha kell, igenis őt helyezd előtérbe magaddal szemben. Akkor is, ha ez lemondásokkal jár.
A színészi játék szerintem csillagos ötös; több helyen olvastam, hogy Yamapi kevés egy ilyen szerephez, de ez nem igaz! Szerencsére nagyon sokan dicsérték is ezért az alakításáért (díjat is kapott érte), és okkal. Nekem senki ne mondja, hogy ez a pasi csak a két szép szeméért tart ott, ahol… A többiek is jók voltak. A barátai, a „főgonosz” prof, mindenki.
Nálam ez a sorozat abszolút az újranézős kategória.

7 hozzászólás
Andro 

Imádom YamaPi-t, valamint Kuriyama Chiakit és Kubota Masatakát is, de a doramát a felénél kénytelen voltam kaszálni. Egyszerűen irritált. Nem rossz adaptáció, de nem az igazi. Túlságosan elrugaszkodott az eredeti történettől, ami nem lenne baj, ha jól meg tudták volna csinálni.

kkata76 

Nagyon jó adaptáció kitűnő színészekkel, Yamapi zseniális!
A sorozat azért is remek, mert nem kell hozzá ismerni a könyvet, anélkül is teljes egészében kerek a történet, tökéletesen követhető. Beletettek egy plusz szálat, ami szerintem csak a javára vált. Mindig kíváncsi vagyok az adaptációknál, hogy az E/1-es narrációjú, naplószerű szövegeket hogyan ültetik át. Általában nem igazán sikerül, de itt ezt is egész jól megoldották.
Kicsit változtattak a történeten a plusz szálon túl is, de nekem így is nagyon tetszett. Mindenkinek ajánlom, aki komolyabb történetre vágyik. Nem depresszív, vagy ilyesmi, sőt, inkább felemelő, és nagyon megható.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján