Snittesek kisfilmjei zóna

Hópihe
Snittesek kisfilmjei

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy van olyan Snittes, aki próbálkozott stop motionnel?
Tegnap Kubot néztem és kedvet kaptam hozzá, hogy megpróbálkozzak valami hasonlóval (mármint magával a technikával) a tengernyi időmben, ami nyáron van.

Nézegettem, hogy készülnek a figurák. Az alapja meg is lenne (vagy valami méregdrága vázat rendelek hozzá, vagy van a home made verzió huzalszerűségből), viszont felmerült egy olyan kérdésem, hogy maga a figura anyaga vajon miből van?
Egy oldalon azt olvastam, hogy szilikonból van maga a bábú (ez még logikus is lenne, hisz így mozgatható is), az arcát pedig 3D-s nyomtatással csinálják (gondolom ez így szilárdabb, és mivel ezzel a technikával nem rendelkezek, talán valami mással lehetne helyettesíteni).

Ha valaki esetleg meg tudna dobni pár tanáccsal (esetleg könyvötlettel, hogy mit érdemes a témában elolvasni), hogy mire célszerű figyelni, azt nagyon megköszönném, mert jómagam nem ezen a vonalon mozgok, viszont mindig csodálattal nézem az ilyenfajta munkákat, mely rengeteg időt vesz igénybe, viszont remek dolgok szoktak születni belőlük. :)

1 hozzászólás
Ri_ver
Snittesek kisfilmjei

Sziasztok :)
Legújabb animációs kisfilmünk, egyetemi beadandónak készült:
https://vimeo.com/269082124
Egy régi fényképet kellett életre keltenünk :) Körülbelül három hónapot dolgoztunk rajta.

lipotdorka 
Snittesek kisfilmjei

Nem vállalok érte teljes felelősséget, de egy biztos. Se vágónak, se operatőrnek nem kell elmennem.. :D na jó, én csak egy részét vetteem fel, de a vágásért csak engem lehet okolni :D Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a miénk.

a másik film meg lassan utomunka fázisba megy át, remélem arra büszkébben nézek majd azért :D
https://youtu.be/yr63iVMkxdw

sasviki95
Snittesek kisfilmjei

Sziasztok!
Nekem az elmúlt két évem alatt két kisfilmem született, az egyikben producerként dolgoztam (The Wall), a másikban pedig vágóként (Paranoia). Utóbbinak egy hónapja volt a mozis bemutatója.
The Wall linkje: https://www.youtube.com/watch…
Paranoia linkje: https://www.youtube.com/watch…
Jó szórakozást hozzájuk :)

Hirdetés
lipotdorka 
Snittesek kisfilmjei

Sziasztok!
Úgy látszik már végre tényleg sínen van az első kisfilmem, már megírtam és az engedélyek is megvannak a filmezéshez, már csak fel kell venni és utómunkázni. Egy kérdésem azért mégis csak lenne. Ti mivel rögzítitek a hamgot akarom mondani, hangot :D? Én egy ECM-925P beszerzésén gondolkodom, van ezzel kapcsolatban esetleg valami tapasztalatotok, ellenérv, vagy egy jobb ötlet?
Előre is köszönöm :)

11 hozzászólás
Kevin_Krall
Snittesek kisfilmjei

Sziasztok! :)
Szeretném veletek megosztani legutóbbi, Kötődés és elszakadás című, öt perces filmemet, amelyet a Lásd, amit hallassz filmfesztiválon Deák Kristóf, az Oscar-díjas Mindenki rendezője, valamint Kis Hajni, a Szép alak rendezőnője különdíjjal jutalmazott.

A film a telefonfüggőségről szól, és Bartók Béla: A csodálatos mandarin szvitjére kellett elkészíteni.

Kiváncsian várom véleményeiteket, remélem, nektek is tetszeni fog! :)

http://www.daazo.com/film/ed51d962-32da-11e7-9e6d-020e28c20363

2 hozzászólás
Kevin_Krall
Snittesek kisfilmjei

Nyár elején kezdődik a forgatása a második komolyabb filmemnek, a kicsivel több, mint ötven perces So Good című munkámnak. :) A forgatókönyvet én írtam, és én is fogom filmre adaptálni rendezőként, valamint számos iskolatársam, valamint a szaktanárom és az igazgatóm lesz segítségemre. A színészeket drámasulikból castingoljuk. A film előmunkálataiban már javában benne vagyunk, így rendkívül örülök, hogy ez a terv nem fog a semmibe veszni. :D
A film története röviden:
Négy régi barát történetét láthatjuk, élén a jószívű és álmodozó Martinnal, akinek minden vágya, hogy többet láthasson a világból, és megteremthesse magának a legkiválóbb életet felnőttkorára.
A film akkor veszi kezdetét, amikor vége a középiskola első évének, és elérkezik a nyár, Martin pedig a barátai legnagyobb ledöbbenésére munkát vállal egy eléggé lepukkant videó- és lemeztékában.
A film öt napot mutat be, Martin pedig ez alatt az öt nap alatt teljesen eljut egy olyan pontra, amely fenekestül felforgatja az életét: Megérkeznek az őrült vevők, a Martin álmait teljesen megkérdőjelező haverok, az agresszív Főnök, és még Martin ravasz exe, Dia is feltűnik a színen, akitől Martinnak kellően mindig felmegy a pumpa az agyában..
Klasszikus örökzöld zenék, retro elemek, rejtett társadalomkritika, sok poén, filmes utalások, és kiszámíthatatlannak látszó befejezés…
Ez a So Good. :)
Nagyon örülnék továbbá annak is, ha ezzel a kezdeti karccal sikerülne felkelteni az érdeklődéseteket, mert minden kérdést, véleményt, és bármilyen más segítséget szívesen fogadnék. :)

2 hozzászólás