Snittesek kisfilmjei zóna

Ri_ver 
Snittesek kisfilmjei

Sziasztok :)
Legújabb animációs kisfilmünk, egyetemi beadandónak készült:
https://vimeo.com/269082124
Egy régi fényképet kellett életre keltenünk :) Körülbelül három hónapot dolgoztunk rajta.

lipotdorka 
Snittesek kisfilmjei

Nem vállalok érte teljes felelősséget, de egy biztos. Se vágónak, se operatőrnek nem kell elmennem.. :D na jó, én csak egy részét vetteem fel, de a vágásért csak engem lehet okolni :D Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a miénk.

a másik film meg lassan utomunka fázisba megy át, remélem arra büszkébben nézek majd azért :D
https://youtu.be/yr63iVMkxdw

sasviki95
Snittesek kisfilmjei

Sziasztok!
Nekem az elmúlt két évem alatt két kisfilmem született, az egyikben producerként dolgoztam (The Wall), a másikban pedig vágóként (Paranoia). Utóbbinak egy hónapja volt a mozis bemutatója.
The Wall linkje: https://www.youtube.com/watch…
Paranoia linkje: https://www.youtube.com/watch…
Jó szórakozást hozzájuk :)

lipotdorka 
Snittesek kisfilmjei

Sziasztok!
Úgy látszik már végre tényleg sínen van az első kisfilmem, már megírtam és az engedélyek is megvannak a filmezéshez, már csak fel kell venni és utómunkázni. Egy kérdésem azért mégis csak lenne. Ti mivel rögzítitek a hamgot akarom mondani, hangot :D? Én egy ECM-925P beszerzésén gondolkodom, van ezzel kapcsolatban esetleg valami tapasztalatotok, ellenérv, vagy egy jobb ötlet?
Előre is köszönöm :)

11 hozzászólás
Hirdetés
Kevin_Krall
Snittesek kisfilmjei

Sziasztok! :)
Szeretném veletek megosztani legutóbbi, Kötődés és elszakadás című, öt perces filmemet, amelyet a Lásd, amit hallassz filmfesztiválon Deák Kristóf, az Oscar-díjas Mindenki rendezője, valamint Kis Hajni, a Szép alak rendezőnője különdíjjal jutalmazott.

A film a telefonfüggőségről szól, és Bartók Béla: A csodálatos mandarin szvitjére kellett elkészíteni.

Kiváncsian várom véleményeiteket, remélem, nektek is tetszeni fog! :)

http://www.daazo.com/film/ed51d962-32da-11e7-9e6d-020e28c20363

2 hozzászólás
Kevin_Krall
Snittesek kisfilmjei

Nyár elején kezdődik a forgatása a második komolyabb filmemnek, a kicsivel több, mint ötven perces So Good című munkámnak. :) A forgatókönyvet én írtam, és én is fogom filmre adaptálni rendezőként, valamint számos iskolatársam, valamint a szaktanárom és az igazgatóm lesz segítségemre. A színészeket drámasulikból castingoljuk. A film előmunkálataiban már javában benne vagyunk, így rendkívül örülök, hogy ez a terv nem fog a semmibe veszni. :D
A film története röviden:
Négy régi barát történetét láthatjuk, élén a jószívű és álmodozó Martinnal, akinek minden vágya, hogy többet láthasson a világból, és megteremthesse magának a legkiválóbb életet felnőttkorára.
A film akkor veszi kezdetét, amikor vége a középiskola első évének, és elérkezik a nyár, Martin pedig a barátai legnagyobb ledöbbenésére munkát vállal egy eléggé lepukkant videó- és lemeztékában.
A film öt napot mutat be, Martin pedig ez alatt az öt nap alatt teljesen eljut egy olyan pontra, amely fenekestül felforgatja az életét: Megérkeznek az őrült vevők, a Martin álmait teljesen megkérdőjelező haverok, az agresszív Főnök, és még Martin ravasz exe, Dia is feltűnik a színen, akitől Martinnak kellően mindig felmegy a pumpa az agyában..
Klasszikus örökzöld zenék, retro elemek, rejtett társadalomkritika, sok poén, filmes utalások, és kiszámíthatatlannak látszó befejezés…
Ez a So Good. :)
Nagyon örülnék továbbá annak is, ha ezzel a kezdeti karccal sikerülne felkelteni az érdeklődéseteket, mert minden kérdést, véleményt, és bármilyen más segítséget szívesen fogadnék. :)

2 hozzászólás
Albert_Richwick 
Snittesek kisfilmjei

Az utóbbi időben, miután animációs kisfilmeket vittem fel a Snittre, felmerült bennem egy fura ötlet. Mivel rajzolni nem tudok (illetve nem akarok kubista alakokat rajzolni), ezért arra gondoltam, ha már van szkennerem, akkor talán megpróbálhatnám azt hasznosítani, és alkotni valami többé-kevésbé érdekeset YouTube-ra. Mint tudjuk, a frame-by-frame animáció mindenféle technikával pepecs munka, de a stop-motion talán a legkevésbé munkaigényes. Hogy hogy jön ide a szkenner? Nos jó fényképezőgépem és tripodom nincs, ahogy kényelmes helyem és jól megvilágítható munkapadom se. A szkennerek viszont minden probléma nélkül elő tudnak állítani akár full HD-nak megfelelő méretű képkockákat is, remek minőségben. Két hátrányuk van, a lassúság és a rövid fókusztávolság. Ebből kifolyólag leginkább lapos dolgokkal tudnék operálni, bár vannak ötleteim, hogyan lehetne feldobni a látványvilágot.

Egyelőre csak beizzítottam a szkennert, és csináltam néhány próbamenetet, hogy lássam, mivel lehet dolgozni. Rájöttem, hogy csak a fedél (=külső szórt fény) variálásával is elég érdekes háttereket lehet elérni, ha esetleg arra lenne szükség. A hagyományos fényképezéstől messze elütő fény-árnyék hatások és a kis fókusztávolság okozta „ködbeveszettség” viszont tényleg ott van!

Önmagukban a szkennelt „képkockák” nem túl látványosak így, hogy nem animáció részei, ezért dobtam rájuk egy-két kattintásnyi effektezést, hogy bemutassam, minimális utómunkával mit lehet elérni. :)