I love (Tömeg)Közlekedés zóna

Ascyra 
I love (Tömeg)Közlekedés

Minden reggel gyomorideggel szállok fel a trolira – mivel rossz környéken lakom, oda valóban „összefújta a szemetet a szél”, úgyhogy már edzettebb lehetnék, de mégse… – mert mindig történik valami. Az már csak hab a tortán, hogy úgy kanyarodnak a vezetők ezekkel a nagy dögökkel, hogy ha állsz, biztos, hogy belemászol valaki arcába, hátába, lábára, de az is tény, hogy nem értem, hogy reggel 8 órakor a 70 év fölötti, járni alig tudó (beszélni bezzeg), izületekkel nem rendelkező, remegő, 0 egyensúlyérzékkel és két hatalmas szatyorral (és itt nem túlzok) öregek, mi a francnak szállnak fel a trolira, hova sietnek? Tudják, hogy fullon lesz, mindenki megy dolgozni, de nem… fel kell szállni a két 100 literes szatyorral és befészkelni magát három helyre, mert márpedig ő le fog ülni. Nem baj, hogy négy embert darált be míg felszállt és az se gond, hogy ennyi helyet elfoglal. Ő ott van, ő ezt akarja, és ez lesz. Nem érdekli, hogy hány emberen kell átgázolnia. Márpedig ő ha törik, ha szakad, véghez viszi a műveletet. A másik csodálatos:a négyes ülésen ült egy vastagon kikent, szintén hetven körüli nő, pont mögötte ültem. Mellettem állt egy srác, de a full tömeg miatt alig tudott kapaszkodni… egy fékezésnél véletlenül meglökte az idős „hölgy” vállát, talán kétszer. Erre a nő fennhangon ráförmed, hogy kapaszkodjon máshol… Én olyan ideges lettem, legszívesebben elküldtem volna melegebb éghajlatra, hogy: te nagyon kretén, nem látod, hogy nem tud máshol? Empátia? Nekem ne mondja senki, hogy a mai öregek tiszteletre méltók… nagyon nagy százalékuk rosszabb, mint a Y generáció néhány döbbenetesen paraszt egyede. Természetesen, tisztelet a kivételnek (elcsépelt ugyan, de itt mindenképp fontos leírni).

8 hozzászólás
Cendrillon0002 
I love (Tömeg)Közlekedés

(még februári)
Ülök a buszon suliba menet, felszáll egy csoport ovis gyerkőc.
Velem szemben ülő kislány egy kisfiúnak, ablakon kibámulás közben:
-Nézd, a tükörbe kacsintott egy autó!
:)

MrsCumberbatch 
I love (Tömeg)Közlekedés

Én nagyon sokáig tiszteltem az idősebbeket. Mivel a saját nagyszüleimet (71,75) rettenetesen imádom és ugrok, ha valaki nem jogosan szemtelen velük spoiler. De azt kell észrevennem, hogy egyszerűen nagyon kevés idős ember érdemli meg a tiszteletet…

Történt ugyanis pénteken, hogy utaztam a buszon. Egy fiatal (26-30 körüli) nő ült a külső széken, erre egy öreg hölgy – ahelyett, hogy megkérdezné, leülhet-e – elkezdte verni a nyálát hogy – és most idézek – az undorító fiatal kis rbanc miért nem tud a belső székre ülni.

Ha ez még nem lenne elég…. Ekkor a másik széken előredőlt az anyja takarásából a 2 éves kislány… De az egész buszon néma csend keletkezett. Főhősünk meg nem hogy bocsánatot kért volna vagy elfordul, arrébb áll, akármi emberi cselekedett… Még rátett egy lapáttal azzal, hogy: Na ez meg a másik, az a gyerek, nyugodtan ülhetne az anyja ölében!

Már csak félve jegyzem meg, hogy egyébként volt máshol hely….

9 hozzászólás
Cendrillon0002 
I love (Tömeg)Közlekedés

Pár éve, buszon, suli után teli hátizsákkal szállok fel leülök. Budaörs határában felállok, erre egy néni elkezdi a szokásos ezekamaifiatalokmilyenszemtelenek+biztosdirektakaromleütniatáskámmal szöveget. Nem reagálok, előtte duplaspanyol volt, meg apukámmal telefonáltam, semmi nem jutott eszembe magyarul. Erre a nő:Mi van, te nem csak neveletlen vagy,hanem néma is?
Utána már leszálltam.

19 hozzászólás
MrsCumberbatch 
I love (Tömeg)Közlekedés

Mondja már meg nekem valaki, hogy ha a padon leülök szélre, de van mellettem 3 cm hely (csak mert pont felemeltem onnan a táskám), a h*lye picsa miért oda akar ülni arrébb seperve engem meg a mellettem ülő csajt minthogy a csaj melletti 1 méteres helyre fészkelte volna be magát? #buszmegállóiidióták

3 hozzászólás
Cendrillon0002 
I love (Tömeg)Közlekedés

Ez még pár éve volt :) Szállok fel a buszra, rajtam a hátizsákom, keresem a bérletem.
Sofőr: Jól van, lányom. Még ha nem is ér semmit a gimi, legalább a végére jó erős leszel. Jó nehéz ez a batyu.

Hirdetés
boglarkusz
I love (Tömeg)Közlekedés

Reggel késve értem be suliba órára és a tanár azzal a mondattal fogadott, hogy „Oh, meg is van a mai felelőnk!” Én még félálomban voltam és kb azt sem tudtam, hogy hol vagyok, szóval a kérdésekre alig tudtam kinyögni valamit, utána pedig a következő párbeszéd zajlott le közöttünk:
-Miért késett?
-A busz miatt.
-Nah és melyik busz miatt?
-2-es.
-Hát ez is egy 2-es…
xD

2 hozzászólás
boglarkusz
I love (Tömeg)Közlekedés

Egyszer hallottam a buszon, ahogyan két idős bácsika arról beszélt, hogy milyen gáz, hogy ezek a mai fiatalok nem tanulnak intelligenciát.

Hotaru_Bia
I love (Tömeg)Közlekedés

Pénteki utaim hazafelé (máskor kocsival közlekedek, mert a párom máshogy nem tud melóba menni, így együtt megyünk)
A busz, ami korábban jönne, sosincs rásegítő, ami meg van, nem férek fel. Későbbin ha a végen szállok fel, még van hely. Gondolom más is van olyan szerencsés helyzetben, hogy mindig olyan társat kap maga mellé, aki vagy beszorítja a sarokba, vagy mindenféle dolgoktól illatozik… Mellette jön anyuka az intézetből kihozott gyerekkel, aki végig üvölti az utat, miközben hering party van és levegő nulla. Hosszú fél óra szokott lenni. De mégis olyan jó ilyenkor leszállni, és hazamenni egy emberektől mentes övezetbe.

July
I love (Tömeg)Közlekedés

Egyszer „kihallgattam” ahogy egy budapesti buszon a mellettem levő ferfi arrol beszél, hogy teherbe ejtett egy nőt és spoiler.