I love (Tömeg)Közlekedés zóna

MrsCumberbatch 
I love (Tömeg)Közlekedés

Anyuka: De azt nem úgy kell, nem érted?
Fia: De értem, csak nem érdekel.

#RomlikAVilág

MrsCumberbatch 
I love (Tömeg)Közlekedés

Az érzés amikor te vagy közelebb a ajtóhoz de illedelmesen arrébb állsz hogy előbb a leszállók jöjjenek – mert mondjuk ezt diktálja a józan ész… Erre kis 16 éves tinipcsa úgy gondolta ő előtted száll fel a trolira. Amiben magában nincs is akkora baj, tolakodjon a krva ha neki ez esik jól de utána meg olyan lassan haladt, megállt félúton hogy engem majdnem odazártak. Utána a trolin is gondolkozik hova kéne ülni a több ezer szabad hely közül bszik választani… Így mikor elindul a troli én majdnem elesek miatta… Fuh

2 hozzászólás
Cendrillon0002 
I love (Tömeg)Közlekedés

Múltheti sztori. Megérkeztem az egyetemi városba, ahol kint tanulok, túlsúlyos bőrönddel, laptoptáskával és egy hátizsákkal, leszállás a kalauz látja, hogy bénázom, segít levinni a bőröndöt a vonatról:
Kalauz:
-What do you have in here? Your mother in law?

MrsCumberbatch 
I love (Tömeg)Közlekedés

Napról napra újra bebizinyosodik, hogy Egyszerűen annyi nem normális ember létezik ezeken a buszokon. Megáll az ülés mellett, mert csak a táskáját dobta fel „elnézést, bocsánat” kéréssel haladnék előre az meg neki vágja magát az ülésnek oszt nekem áll hogy hogy mertem neki menni. Mondom hozzá se értem hűtse le magát. És amúgy is ő áll rossz helyen ne én legyek már a hibás. Vagy üljön le vagy álljon meg tök üres „álló helyen”. Vagy ha ott akar állni hát tegye de akkor úgy hogy más is nyugodtan elférjen mellette….
Ehh, péntek..

FalcoAmelia
I love (Tömeg)Közlekedés

Sziasztok!
Először is, szeretnék mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánni!
Szenteste napja van ugyebár, jönnek-, mennek az emberek, vásárolnak még boltzárás előtt, rokonokhoz-barátokhoz-ismerősökhöz mennek stb.
Ezzel nincs is semmi baj, hiszen én is voltam még boltban egy pár dolgot venni.
Gyalog mentem (se jogsim, se autóm + az a két bolt nagyon közel van), és az egyik utcán sétálva, zenét hallgatva bambulok ki a fejemből mire meglátok egy autót parkolni az egyik ház kapujában. Majd kiszáll belőle egy korombéli kb. 25-30 éves srác és elment mellettem. De nem abba a házba ment, aminek a kapujába állt, hanem máshová. Mindezt úgy, hogy lett volna néhány szabad hely… Csak öt méterrel odébb.
A következő is hasonló: a második boltból visszafelé, befordultam az utcánkba, de most két autó áll két kocsibehajtón egymás mellett (az egyik egy autószerelő műhelyé, a másik meg egy társasház dupla behajtója), és beszélgetnek egymással a sofőrök.
A szerelő műhely zárva volt, az oké, de az aki társasház behajtója elé állt… hát még szerencse, hogy se be, se ki nem akart behajtani. Már éppen elmenőben voltak, de akkor is na.

Lemonade
I love (Tömeg)Közlekedés

A hét elején és végén bőrönddel közlekedő egyetemista lévén már rég megtanultam, hogy mindenki a tömegközlekedő társadalom legaljaként tekint a magamfajtára, és a negatív diszkrimináció állandó, teljesen mindegy hogy lényegesen kevesebb helyet foglalok még így is, mint egy-két utastárs… A rám morduló öregasszonyokon már meg se lepődök, de ami most történt, az már túl ment a normalitáson.
A busz közepén utaztam, a két lehajtható ülés egyike előtt, nekidőlve egy ilyen elválasztó akárminek, mert szabad kezem az nem volt, és mivel nem akartam leülni (legalább egy teljes kettest vagy egy négyest kivontam volna ezzel a forgalomból, vagy ha lehajtom az adott ülőhelyet, szintén rengeteg helyet foglaltam volna), csak ott tudtam úgy megállni, hogy ne álljon fenn a folyamatos veszélye annak, hogy elvágódok. De mivel egy ilyen helyet befoglaltam, folyamatosan figyeltem arra, hogy van-e üres hely, és amennyiben elfogyott volna, valami úton módon átengedtem volna a helyemet egy idős néninek.
Na erre jön a piac, felszáll egy fél nyugdíjas klub, meg két középkorú nő… Természetesen az utolsó kettővel adódott probléma. Az egyik lehajtotta a mellett lévő ülőkét, a másik befoglalt egy teljes kettest a millió cuccával. De észrevettem, hogy mind a kettő jelentősségteljesen bámulja a mögöttem lévő helyet. Meg se rezzentem, elvégre le tudtak ülni, ha bármi kínjuk van, szóljanak.
Az egyik a következő megállónál már le is szállt, miután végig az általam elfoglalt helyet bámulta. Na erre a másik a fél tonna cuccával felpattant és befoglalta az előbbi helyét, és folytatta a mögöttem lévő ülés bámulását, sőt ez már még piszkálta is azt. Finoman megjegyzem, hogy még legalább 8 üres hely volt eközben a járművön, mind könnyen megközelíthető, közel az ajtóhoz.
Na ez így ment, egészen addig, amíg két megállóra az enyémtől picit előrébb nem húzódtam, mert egy megtermett fickó könyöke már majdnem az arcomban volt… Na erre a nő kapva kapott az alkalmon, felpattant és megkérdezte, hogy leszállok-e mert ő behúzódna ide. Na nekem ekkor már teljesen elegem volt ebből a székfoglaló mizériából, és tekintettel arra, hogy már ekkor kitúrt, közöltem vele, hogy mennyen oda, mit bánom én. Nagy nehezen megőrzitem az egyensúlyomat bőröndöstül mindenestül, és épségben sikerült leszállni.
De valaki árulja már el nekem, hogy ez mégis mi a fene volt??? Miért pont az a hely kell az embereknek, amit egy félig már agyhalott egyetemista kómásan elfoglal? Ahelyett, hogy örülnének, hogy ott még kerülgetniük sem kell, és bőven hagyok ülőhelyet másoknak, miközben rengetegen, ha ennyi cuccal utaznak, a fél utasteret elfoglalják…

7 hozzászólás
Hirdetés
Ascyra 
I love (Tömeg)Közlekedés

Minden reggel gyomorideggel szállok fel a trolira – mivel rossz környéken lakom, oda valóban „összefújta a szemetet a szél”, úgyhogy már edzettebb lehetnék, de mégse… – mert mindig történik valami. Az már csak hab a tortán, hogy úgy kanyarodnak a vezetők ezekkel a nagy dögökkel, hogy ha állsz, biztos, hogy belemászol valaki arcába, hátába, lábára, de az is tény, hogy nem értem, hogy reggel 8 órakor a 70 év fölötti, járni alig tudó (beszélni bezzeg), izületekkel nem rendelkező, remegő, 0 egyensúlyérzékkel és két hatalmas szatyorral (és itt nem túlzok) öregek, mi a francnak szállnak fel a trolira, hova sietnek? Tudják, hogy fullon lesz, mindenki megy dolgozni, de nem… fel kell szállni a két 100 literes szatyorral és befészkelni magát három helyre, mert márpedig ő le fog ülni. Nem baj, hogy négy embert darált be míg felszállt és az se gond, hogy ennyi helyet elfoglal. Ő ott van, ő ezt akarja, és ez lesz. Nem érdekli, hogy hány emberen kell átgázolnia. Márpedig ő ha törik, ha szakad, véghez viszi a műveletet. A másik csodálatos:a négyes ülésen ült egy vastagon kikent, szintén hetven körüli nő, pont mögötte ültem. Mellettem állt egy srác, de a full tömeg miatt alig tudott kapaszkodni… egy fékezésnél véletlenül meglökte az idős „hölgy” vállát, talán kétszer. Erre a nő fennhangon ráförmed, hogy kapaszkodjon máshol… Én olyan ideges lettem, legszívesebben elküldtem volna melegebb éghajlatra, hogy: te nagyon kretén, nem látod, hogy nem tud máshol? Empátia? Nekem ne mondja senki, hogy a mai öregek tiszteletre méltók… nagyon nagy százalékuk rosszabb, mint a Y generáció néhány döbbenetesen paraszt egyede. Természetesen, tisztelet a kivételnek (elcsépelt ugyan, de itt mindenképp fontos leírni).

8 hozzászólás
Cendrillon0002 
I love (Tömeg)Közlekedés

(még februári)
Ülök a buszon suliba menet, felszáll egy csoport ovis gyerkőc.
Velem szemben ülő kislány egy kisfiúnak, ablakon kibámulás közben:
-Nézd, a tükörbe kacsintott egy autó!
:)

MrsCumberbatch 
I love (Tömeg)Közlekedés

Én nagyon sokáig tiszteltem az idősebbeket. Mivel a saját nagyszüleimet (71,75) rettenetesen imádom és ugrok, ha valaki nem jogosan szemtelen velük spoiler. De azt kell észrevennem, hogy egyszerűen nagyon kevés idős ember érdemli meg a tiszteletet…

Történt ugyanis pénteken, hogy utaztam a buszon. Egy fiatal (26-30 körüli) nő ült a külső széken, erre egy öreg hölgy – ahelyett, hogy megkérdezné, leülhet-e – elkezdte verni a nyálát hogy – és most idézek – az undorító fiatal kis rbanc miért nem tud a belső székre ülni.

Ha ez még nem lenne elég…. Ekkor a másik széken előredőlt az anyja takarásából a 2 éves kislány… De az egész buszon néma csend keletkezett. Főhősünk meg nem hogy bocsánatot kért volna vagy elfordul, arrébb áll, akármi emberi cselekedett… Még rátett egy lapáttal azzal, hogy: Na ez meg a másik, az a gyerek, nyugodtan ülhetne az anyja ölében!

Már csak félve jegyzem meg, hogy egyébként volt máshol hely….

9 hozzászólás
Cendrillon0002 
I love (Tömeg)Közlekedés

Pár éve, buszon, suli után teli hátizsákkal szállok fel leülök. Budaörs határában felállok, erre egy néni elkezdi a szokásos ezekamaifiatalokmilyenszemtelenek+biztosdirektakaromleütniatáskámmal szöveget. Nem reagálok, előtte duplaspanyol volt, meg apukámmal telefonáltam, semmi nem jutott eszembe magyarul. Erre a nő:Mi van, te nem csak neveletlen vagy,hanem néma is?
Utána már leszálltam.

19 hozzászólás