Felhő  kihívása


Felhő 

ROXFORT 3: Házak versenye címke szerint

Elkezdődött2022. augusztus 31., 22:32
Jelentkezés vége2022. december 31., 23:59
Véget ér2023. június 15., 23:59

Tisztelt XY!
Örömmel értesítjük, hogy felvételt nyert a ROXFORT Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába, illetve a tavalyi diákokat is nagy szeretettel köszöntjük!

Ismét eljött egy új tanév, és még mindig nem érkezett meg a levelem… jé, hogy a tietek sem?

A kihívás célja leszimulálni a roxfortos tanév alatt zajló házak versenyét. A beosztási ceremóniát követően minden ház tagjai pontokat gyűjtenek, majd év végén pedig kiderül, melyik csapat viheti haza a Házkupát.
(A kihívásban való részvételnek NINCS ELŐFELVÉTELE, ha tavaly nem voltál, akkor nem voltál, nem érdekel senkit, most gyere játszani :) )

A játékszabály egyszerű.

ALAPJÁTÉK
1. Vedd fel a Teszlek Süveget (https://snitt.hu/zonak/teszlek-suveg) és nyilatkozz, melyik házba szeretnél kerülni. A tavalyiaknak ezt ugyanúgy meg kell tenniük, ha akartok, lehet házat váltani, lehet maradni, rátok bízom, de ahhoz, hogy bekerülj a nyilvántartásba, először mindenképp nyilatkozni kell.
2. A lejjebb látható listából keresd ki, mely snittes címkék érvényesek a te házadhoz.
3. Nézz a házadhoz tartozó min. egy darab címkével ellátott filmeket, sorozatokat, hogy pontokat gyűjts. 1 befejezett perc = 1 pont. A filmnézések szeptember 1-jétől érnek!
4. Izgulj, vajon sikerül-e a csapattársaiddal közösen megszerezni a Házkupát!

A korábbi évekhez hasonlóan továbbra sem szeretnék légyszámhatárt szabni a házakhoz, így mindenki oda jelentkezik, ahova akar, függetlenül attól, hogy az adott házban mennyien vannak már. Az aránytalan előny elkerülése végett azonban AZ ÖSSZEGYŰLT PONTOKAT A TANÉV VÉGÉN AZ ADOTT HÁZBAN LÉVŐ TANULÓK SZÁMÁVAL ÁTLAGOLJUK. Ez azt is jelenti, hogy a kihívás alatt érdemes aktívnak lenni, mert a passzív játékosok ugyanúgy beleszámítanak a létszámba, ami csökkenti az átlagot és a nyerési esélyeket.
Tehát még egyszer: összes pont/résztvevők száma. Ez adja a végső pontot. Olyan, mint egy osztályátlag.

A verseny állása folyamatosan követhető lesz a Jegyzetek fül alatt. De végeredménytől függetlenül MINDENKI, aki min. 5000 ponttal támogatta a házát, megkapja a plecsnit, a verseny maga csak motiváló erőként szerepel :)
Ha esetleg nem akartok kilométer hosszú listát vezetni a teljes tanév filmnézéseiről, küldhetitek tetszőlegesen részletekben is az állásotokat, így az eredményjelző táblán jelzett számok váltakozása dinamikusabbá, a pillanatnyi állás pedig jobban nyomon követhetőbbé válhat. Ez esetben azonban korábbi részlet-listán szereplő filmnézések az új listán ne szerepeljenek.

Teljesítés módja:
– lista/komment a filmekkel, melynek címében szerepel, melyik házba osztottak be
– én-és-a-film link
– időtartam percben
– min. 1 db címke feltüntetése, amivel igazolod, hogy az a film a te házadhoz tartozik
Csak a tanév kezdete (szept. 1.) utáni nézéseket fogadom el!

FIGYELEM! Minden Harry Potter-film, illetve minden Potterverzumhoz tartozó vagy azt elemző film időtartama duplán számít! Az ilyen filmeknél így kell jelezned: 2*percek száma

FONTOS! Az előző két évben minden házhoz indultak különböző toborzó kihívások. Ezeknek továbbra sincs semmilyen akadályuk, én csak ezért a kihívásért felelek, arra, hogy iskolán kívül mi történik, az igazgatóságnak nincs ráhatása.

Mielőtt átböngésznéd a házakhoz tartozó címkelistát, mindenképpen olvasd le, milyen lehetőségeid vannak még :)

EXTRA JÁTÉK PLUSZPONTOKÉRT
Ha még jobban bele szeretnétek folyni a roxfortos életbe, keressétek a Kőszörnyet Dumbledore ajtaja előtt (https://snitt.hu/zonak/koszorny-dumbledore-ajtaja-elott). Az iroda előtt számtalan lehetőségetek nyílik barátkozni, ismerkedni, vagy bizonyítani. Ha elég aktívak vagytok, pluszpontokat szerezhettek a házatoknak, szóval érdemes figyelni az itt zajló eseményeket.
Hogyan?
2 lehetőség közül választhattok (egyelőre):

1. Jelszó: Dumbledore irodájában rengeteg rejtélyes műszer található – az egyik az, amivel manipulálni lehet a pontok állását! Az a tanuló, aki havonta egyszer sikeresen feltöri a bejáratot lezáró bűbájt, azaz kitalálja a jelszót, +2000 pontot tud jóváírni a csapata részére! Ez a pontszám az egyéni teljesítésednél nem tűnik fel, ha kitaláltad a jelszót, akkor sem csökken a min. 5000 pontos teljesítési előírás. Ez a 2000 pont ugyanúgy átlagolva lesz, mint minden más pont.
– Írj egy karcot, amiből kiderül, melyik házba tartozol. Tippeld be a jelszót. A Kőszörny válaszolni fog, esetleg még nyomokat is hagy.
Hátulütő, hogy a jelszóra vonatkozó tippeket más házba tartozó tanulók is láthatják, így a szemfülesek az utolsó pillanatban ellophatják a lehetőséget. Természetesen, ha a jelszót kitalálják, új lép érvénybe.

2. Ajánló:
– Írj egy karcot, amiből kiderül, melyik házba tartozol, és ami tartalmaz egy min. 500 szavas ajánlót. Ezzel 1000 pontot szerezhetsz a házadnak (Ez a pontszám az egyéni teljesítésednél nem tűnik fel), illetve további 50-50 pont jár azért, ha a többiek közül valaki az ajánlásodra hivatkozva megnézi a filmet. Hivatkozni úgy lehet, hogy az ajánlás karcának linkjét is beilleszted a listádon a megfelelő film alá megjegyzésben. Szóval érdemes lehet nézegetni az ajánlókat a házaitoktól függetlenül, mert az egyik 50 pontot az kapja, aki írta az ajánlót, a másikat pedig az, aki lehivatkozta.

Ha valakiben felmerül bármiféle további ötlet, ne tartsa magában, privát üzenetben lehet keresni.

És akkor a címkelisták (ugyanaz, mint tavaly):
GRIFFENDÉL: akció, autós üldözés, disztópia, fantasy, háború, harc, krimi, LMBT, lovag, mágia, reality, sárkány, sci-fi, szuperhős, természetfeletti, thriller, varázsló, varázslat
HOLLÓHÁT: egyetem, fantasy, varázsló, geek, varázslat, jövő, utópia, kísérlet, klónozás, krimi, zseni, mágia, misztikus, robot, sci-fi, természetfeletti, tudomány
HUGRABUG: animációs, barátság, buli, család, dráma, fantasy, idol, lélektani, LMBT, zene, lovag, mágia, reality, természetfeletti, varázsló, varázslat, vígjáték, romantikus
MARDEKÁR: antihős, apokalipszis, démon, fantasy, fekete humor, háború, harc, horror, karrier, lélektani, maffia, mágia, szellem, természetfeletti, thriller, túlélés, varázsló, varázslat

Soksikert a minden évfolyamnak!
Vizsgaidőszakkor találkozunk…
Hivatalos bizonyítvány(plecsni)osztás június 16-án!