lipotdorka  kihívása


lipotdorka 

Filmes tőzsde

Elkezdődött2020. május 7., 17:33
Jelentkezés vége2021. május 1., 23:59
Véget ér2021. május 31., 23:59

Még nagyon régen láttam molyon hasonló kihívást és már nagyon régóta gondolkodom rajta, hogy útnak indítok snitten is egyet, és úgy érzem, eljött végre az idő.

A kihívás lényege, hogy különböző műfajokban nézzünk filmeket, és ezekkel pontokat gyűjtsünk. Mindegyik műfajért különböző pontok járnak, amik az alapján változnak, hogy az előző hónapban mennyit hoztatok az adott műfajból. Például: ha nagyon sok drámát néztek májusban, akkor júniusban a dráma kevesebb pontot fog érni. Azaz, ha a dráma májusban 5 pontot ért, ezért júniusban csak 2 pontot fog érni csak. Míg ha valamiből nagyon keveset, vagy egyáltalán nem hoz semmit, annak meg fog növekedni az értéke, pl. a sci-fi 5 pontról megemelkedik 8 pontra.

Egy filmet/sorozatot csak egy műfaj alá lehet besorolni, azt rátok bízom, hogy melyikhez soroljátok. Sorozat is játszik, de egy sorozat egy tételként szerepel, mindegy, hogy egy vagy húsz részt néztél meg.

Nem fog valódi tőzsdeként működni a kihívás, nem azonnal változnak az értékek, hanem minden HÓNAP ELSEJÉN. Összesítem, hogy miből mennyit hoztatok és ennek függvényében átírom a pontokat a táblázatban. Ezért kérlek titeket, az adott hónap utolsó napjáig hozzátok azokat, amiket szeretnétek. Minden hónap elsején lezárom az előző havi pontokat, így visszafelé már nem lesz lehetőség filmeket hozni.

A cél: elérni 500 pontot. Akinek megvan, az átveheti a kitüntetését.

Májusban kezdőleg minden műfaj 5 pontot fog érni, a következő hónapban indul csak a kalkulálás.

A nézések a kihívás kezdetétől érnek, viszont a nézéseket nem muszáj abban a hónapban hozni, amikor nézted, lehet vele várni, hogy kedvezőbben alakuljon a pontszáma a műfajnak. Amikor hozod, abba a hónapba fogom beleszámítani.

Májusi pontok tehát:

Dráma – 5 pont
Történelmi – 5 pont
Életrajzi – 5 pont
Dokumentumfilm – 5 pont
Krimi – 5 pont
Horror – 5 pont
Thriller – 5 pont
Vígjáték – 5 pont
Akció – 5 pont
Romanitikus – 5 pont
Animációs – 5 pont
Reality – 5 pont
Fantasy – 5 pont
Musical – 5 pont
Sci-fi – 5 pont
Anime – 5 pont
Sportfilm – 5 pont
(továbbiak a táblázatban)

A továbbiakban ezen a linkken láthatjátok a pontok állását, továbbá a ti teljesítéseteket is itt fogom vezetni.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1XUoCTVVnBfGbynD…

Remélem minden érthető, ha nem, nyugodtan kérdezzetek, gyertek, tőzsdézzünk együtt!

82 hozzászólás