Welcome (2017) 18

Egy vajdasági kamasz története, aki kockázatos üzletbe kezd a határ mentén.

Szereposztás

Vilmányi BenettDávid
Kerekes ÉvaAnya
Horváth CsabaApa
Kovács TamásAlex
Hirdetés

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

jancsibohi 

Jó, de ez így nem egy rövidfilm, hanem egy félbehagyott történet.

3 hozzászólás
DoreenShitQ

Nagyon jó, és örülök, hogy a rendező ehhez a témához nyúlt, de inkább érzem valami kezdetének, mint egy rövidfilmnek.

krlany 

Jó, hogy van egy ilyen film, mert a téma fontos. Beszélni kell róla. Nemcsak a csempészésről, hanem a „sportvadászat” részéről is, meg úgy általában.
Viszont ez a film kicsit kívülálló. A szereplőknek nincs véleménye az egészről, semmilyen, még csak nem is beszélnek róla, csak 1 mondat erejéig, holott ez olyan téma, ami nagyon megosztó, és családokon belül is vitákat kavar, még a hírek hallatán is. Ez hiányzik belőle, de nagyon. Persze értem, kényes a téma, és a film a Magyar Nemzeti Filmalap berkeiből származik.
A másik dolog pedig, hogy rövid. Így, ebben a formában, sokkal több van benne. És maradt néhány megválaszolatlan kérdés is.

molymacska

A film nagyon erős témához nyúl: a határokhoz. Nem csak a tinédzser határaihoz, hanem konkrétan az országhatárhoz is, ami mostanság már eléggé ingoványos terep lett.
A film elején, amikor átmennek a határon az anyjával, egyszerű dühöt éreztem a határőrök miatt. Nem lehetne szabad, hogy akármit megtegyenek, csak mert „védik” az országot. Az a mentalitás (mint napjainkban minden rendőrön rajta lenne) amikor bármire képes lehet, és az embereket dönthet nyomorba azért, mert valaki nem tetszik neki.
Aztán láthatjuk az embercsempészést. A viszonyt hozzá, ahogy egyesek kezelik. A futók, a nagy hangú srácot, aki elszállt magától (és a kokotól), a főszereplőt, aki a tinédzser lázadás és befelé fordulás közepette nem igazán véleményt nyilvánítani, és persze a felnőttet is. És azt is, hogyan viszonyulnak egymáshoz, akár akkor is, ha valami probléma van.
Ellenben a film végére megint nehezen tudok gondolni, hiszen visszajön a nemzet képviselete, a határőr, a rendőr, akik sportot űznek mások életéből. Igen, amikor egy emberi élet olyan lesz, mint egy vaddisznó vagy egy nyúl élete, akkor valamiért nem tudok egyetérteni azzal, hogy ezek a személyek tényleg védenek minket. Amikor inkább megfojtaná az embert a gyűlölet miatt, amikor irtani akarja, és nem szabályszerűen eljárni, amikor mindenhol azt keresik, hogy TE vagy az a személy, aki segít nekik.
Túlságosan sok volt ez a fél óra, és mégis kevés. A vége, bár tudjuk mi lesz, mégis lezáratlan. Nem a története, inkább az érzelmi hatása. Túl hamar van vége, hogy a stáblista alatt a csend a saját kétségünk csendje is legyen. Félelmetes…

Kincsanna 

Ha egy játékfilm első első fele-harmada lenne, akkor remek lehetne.
Így nincs vége, csak abbahagyták. Pedig jól nyúlt egy fontos témához.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján