Star Wars: Fiatal Jedik kalandjai (2023–) 13

Star Wars: Young Jedi Adventures
25' · amerikai · sci-fi, animációs, kaland, fantasy, sorozat, családi 6
2 évad · 31 rész

A Köztársaság Fénykorában játszódó animációs sorozat ifjú Jedi tanoncokat követ, akik a Erő útjainak tanulmányozásával, a galaxis felfedezésével – embereken és állatokon segítve, értékes készségek tanulásával válnak Jedivé útjuk során.

angol

Szereposztás

Jamaal Avery Jr.Kai Brightstar (hang)
Dee Bradley BakerNubs (hang)
Emma BermanNash Durango (hang)
Juliet DonenfeldLys Solay (hang)
Jonathan LipowRJ-83 (hang)
Piotr MichaelYoda (hang)
Nasim PedradZia (hang)
Trey MurphyTaborr Val Dorn (hang)

Várólistára tette 11


Kiemelt értékelések

ChEebor 

Star Wars – Minden idők egyik legtutibb fejős tehene már az első pillanat óta (ne nézzen senki csúnyán, ez már a Lukács György-érában is így volt (ld. Spaceballs)). De amikor a Disney begyűjtötte a jogokat, akkor mindenki tudta, hogy itt minden létező dologgal megpróbálkoznak majd. Aztán amikor bejelentették, hogy lesz egy spinoff a legkisebbeknek, akkor nem igazán kellett eggyé válni az erővel, hogy tudjuk, ez minimum megosztó lesz. Ironikus módon a leghangosabb kritika a koncepció ellen az volt, hogy „De hát ez mekkora szemétség! Darth Vader úgyis megöli az összes kisgyereket!”, ami nem bizonyult igaznak, mert ez a történet az Első Köztársaság fénykorában játszódik, amikor még csak Yoda mester ténfergett a környéken a jól ismert bandából, a többiek még csak tervbe se voltak véve.
Na de ennyi előélet elég. Star Wars is, most épp jelvény is jár érte, úgyhogy összeszedtem minden bátorságomat és ugrottam egy fejest.

Na hát kezdjük a legdöbbenetesebb kijelentéssel: ez a sorozat… nézhető. Nem úgy, mint elfogadható spinoff, hanem sokkal inkább egyfajta bűnös élvezet, ami úgy rossz, ahogy van, de valahol legbelül mégsem tudtam rá annyira haragudni. Kis túlzással azt mondhatnám rá, hogy korunk Ewoks-sorozata, ami a nagy öregeknek talán mindent el is mond.
A sorozat látványvilága igazából szerintem rendben van: nagyon színes, vibráló, élénk, tulajdonképp ha elvonatkoztatunk attól, hogy az eredeti művek hogy néztek ki, akkor még tetszhet is. A karakterek természetesen képesek vizuális cukorbetegséget kiváltani az óvatlan nézőből, és persze minden nem-mentor főhős gyerek… beleértve a kalózokat is. Nyilván a sztorik nem valami túlbonyolítottak, és ami egy felnőtt nézőnek tutkó idegesítő lesz, hogy szinte folyamatosan ismétlik, hogyan viselkedik egy jó jedi-lovag…
Összességében tehát nem nagy szám, azt beismerem, hogy most nem volt gyerek a közelemben, nem tudom, rájuk hogyan hatna, de egyértelműen nekik készült. Annyiból adnék neki egy kis bizalmat, hogy anno volt lehetőségem végignézni a mesecsatornák jelenlegi kínálatát, azt ki merem jelenteni, hogy önállóan még így is a jobbak között lehet (de korántsem az igazán jók között). Csak persze Star Wars-nak nehezen megy el a sok inkonzisztens elem és hülyeség miatt. Szörnyülködésre, röhögcsélésre egyaránt alkalmas, de másfelől kihagyható.

Hippoforaccus 

Na ez aztán minőségi Star Wars… Gyakorlatilag minden sebből vérzik, amiből csak lehet.
Az biztos, hogy az agyam midiklorián koncentrációja jelentősen nőtt, mivel az agysejtjeim nagy része elpusztult. :D

BiRo

kezdhetném azzal a klisés mondattal a véleményem leírását, mint minden önjelölt film kritikus, hogy „tudjátok én nem szeretek lehúzni semmit, DEEEE…..”
majd kifejhetném, hogy ezt mégis miért húzom le. (mert amúgy tényleg ritkán húzok le dolgokat, amik nem tetszenek, abból adódóan, hogy ami nem nekem szól azt nem nézem meg)

Én itt úgy éreztem, hogy Star Wars tematikával rendelkező sorozat révén, ha csak minimális mértékben is, de cél közönség lehetek. hát ők nem így gondolták szerintem, vagy csak tettek rá nagy ívben…

Szóval, ahhoz hogy megértéseteket, miért adok 3 csillagot erre a sorozatra, megpróbálom röviden kifejteni állás pontomat, de szerintem elég ha ti is bele néztek csak az első részbe…

az egész ott kezdődik, hogy találtam egy cikket, ahol leírják, hogy nagyjából Grogu (ismertebb nevén Baby Yoda) hogyan élte túl a 66-os parancsot.
a cikk első mondata, hogy ebből a sorozatból, mégpedig a legelső részéből spoilereket tartalmaz a cikk…

így kezdtem el megnézni az első részt (igen, csak kezdtem. ugyanis az első rész felénél elegem lett)
megértem, hogy kult franchise, megértem, hogy a gyerekekből van a pénz a médiában, és mindent mindennel keverni kell.
de amikor a star wars-t olyan szinten tudatlanul, vagy csak nem törődöm módon alakítják át gyerek mesévé, hogy én tudod, most meg akarják ismertetni a SW világát a gyerekekkel, vagy csak több tartalom kellett a disney+-ra.

az egész szánalmas….

jedik óvodások harcolnak kalóz óvodásokkal.
mintha valami kultikus japán samurai franchise-t össze vegyitettek volna sohaországi kalóz gyerekek meséjével.

ez a „mindenki gyerek” ábrázolás, de még a pilóták is, pont annyira illik az össz képbe, mintha egy világháborús környezetbe ültették volna bele türütütütü Dórát…
maga a koncepció komolytalan, szánalmas…

egy jelenetben háromszor emelik ki, hogy igen, ők a Jedik. egységben az erő. blablabla

ez volt a történés.

SW hitelesség: a kék csajnak tényleg lila kardja van? tehát, az aki még az erőt se tudja hasznalni egy maga csak 2 társával, az elsajatitotta az egyik legnehezebb harc stílust, amire csak Windu volt képes a közismert szereplők közül? aki a sötét és a vilagos erővel játszik úgy, hogy nem hogy Sith, de szürke Jedivé válás se fenyegeti, olyan önuralma van?

PC gyerekek: a nyitó jelenetben csak az a Jedi / Jedi tanonc nem fekete, aki nem ember, hanem egyéb Wookie-ra hajazó lénységek gyermeke, és ez nem meglepő módon a főszereplőkkel is így van.
nem vagyok rasszista, de az ilyen kényszer valag nyalogatást nagyon nem kultiválom.
már vártam hogy mikor jön az első nyiltan meleg óvodás…

de csak hogy jót is mondjak:
a tájak modellezése szép. és tudom hogy sok munka van benne. úgyhogy le a kalappal a táj modellező csapatnak.

ami a karaktereket illeti, olyanok mint egy hosszúra nyúlt Kinder meglepetés reklám.

Szóval csak a tájért felelős grafikus csapat kap 3 csillagot, hogy ne legyek szivtelen troll, aki csak lehúzza ezt az ízét, ami könyörög azért, hogy 1 csillagot kapjon.

nézess inkább kacsa meséket a gyerekkel (DE A RÉGIT)

ui.: még annyit elfelejtettem, hogy inkább elolvasom a cikket Grogu lehetséges megmenekülési történetéről, amit ez alapján kovetkeztettek ki

SunflowerSz 

Igazából cuki sorozat, de nyilvánvalóan nem én vagyok a célközönség. Ettől függetlenül elnézegettem és elment vele az idő, de azért érezhetően gyerekeknek készült, hiszen néhol eléggé szájbarágós a téma. Illetve nagy bonyodalmak nincsenek benne, de azt gondolom, hogy ettől a műfajtól ezt nem is kell várni. Vizuálisan szerintem végül is szépen megoldották, normális mesének néz ki az egész, Nubs meg kifejezetten kis aranyos kék szőrmók :)

Szencsike 

Aranyos, cuki sorozat, a célcsoport gyerkőcöknek jópofán tálalják a „mindennapok” nagy igazságait, nekik mindenképp érdemes megnézni, mert van értelme a rajzfilmnek. Felnőttként talán kis butácskának tűnik, de hát nem ezt a korosztályt célozták meg.

Kemiviki 

1. évad: Gyerekeknek biztos szórakoztató, főleg ha azt nézzük hogy manapság milyen gagyi meséket gyártanak nekik. Itt legalább az animáció szép volt.
Amúgy mi a fenéért van ilyen irdatlan nagy fejük a gyerekeknek??


Hasonló filmek címkék alapján