Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

A setlist elég jól nézett ki, alig akadt rajta olyan dal, amit nem szeretek, úgyhogy rossznak sem ígérkezett. Valójában, különböző okok miatt elég jó volt, vicces és szórakoztató, ugyanakkor a remek technikai megoldások fényében is valahogy kevésnek tűnt a show, és akadt még egyéb problémám is.

A szokásos felállás most is megvolt, természetesen Yamada Ryosuke volt minden alfája és omegája, szólót is csak ő kapott. A Mystery Virgin alatt kifejezetten olyan ruhát adtak rá, ami nagyon jól állt neki, ezért külön dicséret illeti az öltöztetőket. Azonban most nem csak ő tündökölhetett, Nakajima Yuto is elég sok reflektorfényhez jutott, talán többhez is, mint Chinen Yuri, ami meglepő volt elsőre. Ebben az időszakban még Chinent nyomták jobban, bár valahogy ez idő tájt jött ki Yuto egyik doramája, lehet ezért járt neki az extra screentime. A trión kívül is rendesen teret kapott mindenki, talán Keito és Inoo legkevésbé, de előbbi szerintem nem is igényelte, és azért nem úgy kell elképzelni a szituációt, hogy látni sem lehetett őket, mert nekik is meglepően sok szerep jutott.

A technikai háttér önmagukhoz képest talán egyszerűbb volt, nem tudom, ennek mi lehetett az oka, talán maga a naganói aréna nem adott teret több elképesztő elemnek, ugyanakkor jól láthatóan most is dolgoztak olyan megoldásokkal, amik nagyon tetszetősek, mutatósak és természetesen iszonyatosan drágák voltak, gondolom én. Mégis, valami miatt az egész kisebb volumenűnek tűnt, mint mondjuk egy fővárosi koncert, ugyanakkor a második CD-n meg abból kaptunk ízelítőt és az sem volt sokkal nagyszabásúbb. Lényeg a lényeg, kicsit hiányoltam a modern világ adta ezernyi lehetőség kihasználását, de ami ennél is jobban szíven ütött, és most jön a koncert legfájóbb pontja, hogy a juniorok száma nulla, azaz nulla volt. Rajtuk kívül senki nem képviselte a JE-t, és bár kilencen vannak, tehát elég jól kitöltik a teret, nekem néha hiányoztak a háttérből a színes ruhába bújtatott háttértáncosok.

Ami a ruhákat illeti, meglepően ízlésesek voltak, leszámítva pár kósza baseball sapkát és az encore alatt magukra erőszakolt hacukákat. Szokványos, de jól kinéző JE-s csillámkosztümöket láthattunk, és meglepően sok utcai öltözetre emlékeztető kombinációt is.

Valószínűleg minden fangirl álma a fanservice, amiből kaptunk elég rendesen, standard és kevésbé standard párosok által. A Super Delicate önmagában már a Yamajima jelenlétet erősítette, de nem ez volt az egyetlen pillanat kettejük között, talán összesen háromszor vagy négyszer boronálódtak össze, ami igen szép szám, arról nem is szólva, hogy Takaki és Yabu is alkottak, illetve más random párosok, mint mondjuk Keito és Yuto, de ami a legfontosabb, a BEST a saját részükben szó szerint körbeudvarolta egymást.

Felosztást tekintve természetesen a legtöbb dal közös volt, de volt BEST és 7 rész is, ami egyformán minőséginek bizonyult; a BEST esetében a fanservice, a másik mellékcsapatnál pedig a dalok milyensége volt a húzóerő, de mindkettőnél közös pont, hogy szórakoztatóak és viccesek voltak. A To The Top előtt összeállt a JUMP Band is, jó ideig élvezhettük Keito, Hikaru, Inoo és Yuto hangszerjátékát.

Annyira nagyon nincs mit mondanom, tényleg jó volt, de nem a legjobb koncert, amit Johnny's csapattól láttam.

4 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján