Philomena Cunk szerint a világ (2022–2022) 52

A sorozat mockumentary, vagyis magyarul áldokumentumfilm, melyben Philomena Cunkot követjük, aki viccesen meséli el legnagyobb találmányaink történetét – mint például a kerék, a Mona Lisa vagy az atomenergia –, és kemény kérdéseket tesz fel szakértőknek az emberiség fejlődéséről.

angol

Képek 7

Szereposztás

Diane MorganPhilomena Cunk
Jim Al-Khaliliönmaga
Shirley J. Thompsonönmaga
Douglas Hedleyönmaga
Ruth Adamsönmaga
Ashley Jacksonönmaga
Brian Klaasönmaga
John Manönmaga

Kedvencelte 13

Várólistára tette 43


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Képzeljétek el, hogy valaki összeszedi az internet legkatasztrofálisabb kommentjeit és összeesküvés-elméleteit, mindezt egy jópofa nő szájába adja, aki iszonyatosan hitelesen tudja előadni magát és gyönyörködj abban, hogyan próbálják az egyetemi professzorok nem ráborítani az asztalt Philomena Cunkra.
Nem mindig vicces, sokszor inkább fárasztó, de vannak benne jól kiragadható, humoros szösszenetek. Rövid, de ha egymás után nézed, két epizód után pokoli hosszúnak tűnik. Diane Morgan zseniális, egy pillanatra sem esik ki a szerepéből, meg sem kérdőjelezed, hisz-e abban, amit kiejt a száján. Sokszor nagyon szatirikus, olyankor pedig kifejezetten igaz.

Dimma 

Így egyben az egész nem tetszett annyira. Körülbelül a második résztől már nem igazán találtam viccesnek… Néha izléstelen is.

lakatoszoltan01 

Zseniális, nagyon kritikus, nagyon értelmes, nagyon ötletes.
Csak ajánlani tudom, aki szereti a szemfeltáró, szarkasztikus ismeretterjesztőket.

1 hozzászólás
STVN 

Eszméletlenül fárasztó egyhuzamban végignézni, de annyira nem vészes. Számomra a „Death to 2020” és „Death to 2021” filmekben jobban működött (bár ott más volt a neve a karakternek, de ugyanezt hozta). Nem mondanám / írnám hogy nyerítettem a röhögéstől, de azért jó volt. Nem húzzák túl, pont elég ebből ennyi. Amit túlhúztak, az talán a Technotronic: kiváncsi lennék, mennyire ugrik meg így a bevételük. XD

_ada

Majdnem olyan jó, mint a teljesen irreleváns belga techno sláger a Pump Up the Jam.


Népszerű idézetek

kirimatou 

With its cowboys and guns and steam-train rides, America became known as the land of the free, which must have come as a surprise to all the slaves.

1. évad 4. rész – A gépek forradalma
zeana 

Görögország […], ahol a civilizáció megszületett. Sok mai dolgunk ered az ókori görögöktől, például az orvoslás és az olíva, és sok olyan dolgot is feltaláltak, ami ma már nincs, például a demokráciát.

1. évad 1. rész – Kezdetekben
kirimatou 

The Greeks had an empire and the Chinese had an empire, but when most of us think of the word „empire”, we think of the big one, Star Wars. Or Rome. And this is history so it's Rome, I'm afraid. Its empire rose to supremacy under the leadership of Julius Caesar, the most notorious Roman until Polanski.

1. évad 1. rész – Kezdetekben
Theana 

Philomena Cunk: I'm entering a cave, not by mistake or because I'm a wolf, but because I've been specifically asked to come here by the producers, to look at cave art.

1. évad 1. rész – Kezdetekben
Theana 

Philomena Cunk: Who are you?
Prof. Ian Borden: I’m Ian Borden Professor of Architecture at University College London.
Philomena: What is a building?
Prof. Borden: A building is anything that anyone has built.
Philomena: So my shoes are a building, then?

1. évad 1. rész – Kezdetekben
2 hozzászólás
Theana 

Philomena Cunk: Ancient people invented currency to make life on Earth easier but in doing so they inadvertently invented capitalism which is gonna kill everyone. Sorry, that's not a question, it's just something I've read on Twitter.

1. évad 1. rész – Kezdetekben
Theana 

Philomena Cunk: But perhaps the most famous form of wrestling the Greeks invented was mental wrestling. Philosophy is basically thinking about thinking, which sounds like a waste of time because it is, although a philosopher might argue that that time they've wasted never existed in the first place, at which point you'd probably give up talking to them and open a packet of biscuits.

1. évad 1. rész – Kezdetekben
zeana 

Azt is mondhatnánk, hogy Jézus volt a cancel culture első celeb áldozata.

1. évad 2. rész – Rivallások
kirimatou 

He was born in a humble stable which, ironically, isn't a stable environment for a baby, unless it's a baby donkey which, if records are to be believed, Jesus wasn't.

1. évad 2. rész – Rivallások
Theana 

– Were numbers worth less back in ancient times or did they have the same value as now, only bigger?
– Numbers had the same value as they do now in ancient times, yeah. People still needed to count things.
– And did they have the same number of numbers as we do? You know, from 1 to 700, with 700 being the biggest number?
– 700 has never been the biggest number. You can count to as many as you like.
– No, no, I saw a thing on YouTube. After 700, numbers repeat. They just give them different names so you think they're still going up. Do you want me to send it to you?

1. évad 1. rész – Kezdetekben

Hasonló filmek címkék alapján