Itt maradtam az éjszakában (2020) 7

Ki ez az Esti Kornél valójában, akitől a nevüket kölcsönözték? Miért volt ez a név olyan magától értetődő választás? Erre a kérdésre keresi a választ az Esti Kornél zenekar sinco filmjében és a film alapjául szolgáló 15 dalos nagylemezen. Kövesd és ismerd meg velük együtt Esti Kornélt (Ember… [tovább]

Szereposztás

Ember Márknarrátor
Beck Zoltánnarrátor

Kedvencelte 1

Várólistára tette 16


Kiemelt értékelések

adrica

Talán az volt a baj, hogy a film körüli kommunikációból nem igazán jött át, hogy mire is számítsak. Azt mondják, „film”, meg hogy Esti Kornél, meg főszereplője van, el is kezdődik egy Kosztolányi-szöveggel, zenei aláfestéssel, aztán a következő snittben meg a zenekar tagjai beszélnek arról, hogy nekik mit jelentenek a saját szövegeik, és hogyan készült az új album. Aztán megint egy zenerészlet egy vergődős képi világgal, aztán megint beszélő fejek, és ez így váltakozik a végéig.
Leginkább olyan, mint egy werkfilm a lemezhez, de ha így nézem, akkor meg az Ember Márk által játszott jelenetek lógnak ki nagyon. Úgy a jó feléig egyáltalán nem volt meg a koncepció, a végére aztán elkezdtem sejteni, de eléggé szétcsúszik így sajnos.

Ami biztos: a képi világ nagyon szép lett; az újrahangszerelt dalokat nagyonmostazonnal meg akarom hallgatni, mert nagyon jól hangzanak a részletek; kéne végre Esti Kornél-novellákat is olvasni; és ezeket a srácokat szeretem. :)


Hasonló filmek címkék alapján