Garfield, a nyomozók gyöngye (Garfield 9.) (1989) 4

Garfield's Babes and Bullets
24' · amerikai · animációs, vígjáték, film noir, krimi, tévéfilm, rövidfilm 6

Garfield ebben a részben Sam Spayed, a magánnyomozó szerepébe bújik, és egy egyetemi professzor rejtélyes autóbalesete ügyében nyomoz.

Szereposztás

Lorenzo MusicGarfield (hang)
Thom HugeJon / Thug (hang)
Gregg BergerUbul / Burt Fleebish (hang)
Desirée GoyetteTanya (hang)
Julie PayneKitty (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

kedaiyun

A 90-es években vetítették a Garfield-sorozatot a tévében, melyek különálló részekből álltak. Ezeket fel is vettük kazettára, és rengetegszer megnéztem, nagy kedvencem volt, és most is az. A Garfield, a nyomozók gyöngye az egyik kedvencem. Sajnos a kazettáról az utolsó kb. 1 perc lemaradt, így csak most tudtam meg, mi is lett a legvége… sok mindenről szerencsére nem maradtam le. Közben megtudtam, hogy nemcsak a 90-es évek elején, de 2010-ben is vetítette a tévé, viszont új szinkronnal. Azt nem láttam még. De a régi szinkron marad számomra az igazi.
Ebben a részben Garfield talál egy ballonkabátot és egy kalapot a gardróban, melyeket felvéve meglódul a fantáziája, és átvedlik Sam Spayed magánnyomozóvá, aki egy lepukkant irodában várja az ügyfeleit. A rajzfilm felfogható egy film noir-paródiának is – sőt konkrétan A máltai sólyom c. filmre utal a nyomozó nevével –, hiszen minden stílusjegy adott: magánnyomozó, egy végzet asszonya-típusú szereplő, sötét ügyek, sötét utcák, és blues. A főcímzene (Babes and bullets is nagyon jól megalapozza a hangulatot. A történet szerint Sam Spayed irodájába besétál a csinos ügyfél, Tanya Cavinton, és megbízza a nyomozót, hogy derítse ki a férje halálának pontos okát, hiszen gyanús körülmények között vesztette életét egy autóbalesetben. Garfield Sam szerepében azonnal nyomozni kezd. Néha kiszól a filmből, és vannak jó poénjai is. A rajzfilm nem hosszú, csak 24 perc, de mégis egy kerek történetet kapunk. Aki szereti Garfield-ot és a filmes utalásokat, szerintem nem fog csalódni benne.


Folytatása

Összehasonlítás

Garfield


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján