2036: Nexus Dawn (Szárnyas fejvadász) (2017) 22

Blade Runner 2049 - 2036: Nexus Dawn
6' · amerikai · sci-fi, rövidfilm

A Szárnyas fejvadász 2049 reklámkampányának részeként Luke Scott (Ridley Scott fia) leforgatott egy 6 perces előzményfilmet Nexus: 2036 címmel, Jared Letóval a főszerepben. A kisfilm 13 évvel az új film előtt, 2036-ban játszódik, és a vak replikánstervező, Niander Wallace mutatja be, hogy az ő… [tovább]

angol

Szereposztás

Jared LetoNiander Wallace
Ned Dennehyelöljáró
Ania Marsonelöljáró
Ade Saparaelöljáró
Set Sjöstrandreplikáns
2036: Nexus Dawn (2017)
Rendező
Forgatókönyvíró
Operatőr
Zeneszerző

Kedvencelte 1

Várólistára tette 31


Kiemelt értékelések

Ascyra 

A 9 csillagot egyértelműen Jared Leto kapja, illetve a képi világ. És, hogy egy kicsit magyarázzam is: Jared Leto erre a szerepre úgy is mondhatnám, hogy tökéletes. Nem szeretem ezt a szót, mert tökéletes szerintem a színészi alakításokban nincs; az ember alapvetően ember és csak azt követően színész, de ezt nem akarom itt hosszan magyarázni. Ez a mindent átható szívtelen vakság (ugye? szimbolizmus), amely mélyén ott lapul az emberiség megmentésésnek talán utolsó lehetséges megoldása. És ez Wallace béna, suta, vézna, görnyedt és nem utolsó sorban vak karakterének adatott meg, aki óriási hatalommal bír. Próbáljunk meg abba belegondolni, hogy mekkora fegyelem és jelenlét kell egy ilyen szerep eljátszásához? Az már csak hab a tortán, hogy Leto hangja, arcberendezése, mimikája, testbeszéde, és kissé feminin vonásai annyira jól passzolnak ehhez a szerephez, hogy vajmi kevés eséllyel lehet ennél jobban castingolni. spoiler A mellette álldogálló Sjöstranddal pedig annyira erős a kémiájuk (valószínűleg ez is Leto személyiségének köszönhető, érzésem szerint, de erre nem vennék mérget), hogy el tudom képzelni, hogy testvérek, apa és gyermeke, de akár szeretők is. Ez a rövidfilm az erőltetettsége ellenére is fénypontja Leto színjátszásának, és rettentően örülök, hogy nézhettem és ez remélem még nagyon sokáig így is lesz/marad.
A rövidfilm színezete is megérne egy misét, mert ez az az színvilág, amiben az én tekintetem totálisan el tud veszni, holott az alapszínt is nehezemre esett meghatározni.
Remek kisfilm. A Szárnyas fejvadász mozik kedvelőinek kötelező darab.

1 hozzászólás
kvázimozi 

Ez is kissé kierőszakolt esemény, vagy ha mindenképp meg helyet kellett kapjon a Blade Runner történelemben, kevésbé teátrálisnak képzeltem volna… de persze jó ez így, miért kötök bele ilyesmibe. Ez a Wallace továbbra is rejtélyeskedik, de már a 2049-ben sem igazán értettem, miért beszél úgy, mint aki minden nap beszédszintetizátort reggelizik. Nagyon egy alpra tett fel mindent, színházat rendezett, hatni próbált. Csak nem jött át teljesen, hogy sikerült is neki.


Folytatása

Összehasonlítás

Szárnyas fejvadász


Hasonló filmek címkék alapján