A dokumentumfilm betekintést nyújt a sörfőzés történetébe, mely több ezer évre tekint vissza. Megismerkedhetünk a hagyományos sörfőzéssel, a sörfajtákkal és a legújabb sörfőzési trendekkel is, továbbá megtudhatjuk, hol és hogyan tértek vissza a rég elfeledett sörféléklhez, valamint azt is,… [tovább]
A dokumentumfilm betekintést nyújt a sörfőzés történetébe, mely több ezer évre tekint vissza. Megismerkedhetünk a hagyományos sörfőzéssel, a sörfajtákkal és a legújabb sörfőzési trendekkel is, továbbá megtudhatjuk, hol és hogyan tértek vissza a rég elfeledett sörféléklhez, valamint azt is, hogyan ötvözhető a múlt szaktudása a modern kor adta technológiai lehetőségekkel. Európában évente 400 millió hektoliter sört állítanak elő. A sörfőző iparágban 100.000 ember dolgozik, összesen 4600 helyszínen. Napjainkban azt tapasztaljuk, hogy visszatérnek azok a régi sörfajták, amelyek eredetileg az angolszász térségből kerültek át Amerikába, az IPA, a pale ale, és hasonlók, melyek most nagy sikerrel tértek vissza Európába. A szakemberek nagy jövőt jósolnak a kreatív söröknek, Magyarországon kézműves söröknek nevezik. Ragyogó, áttetsző arany, mély, átláthatatlan fekete, rézvörös, borostyánsárga, gesztenyebarna… A természet minden színe megtalálható a sörben, ebben az egyedi és sokféle italban, melyet gazdag mítoszok és történetek, kultusz és kultúra leng körül. [bezár]