Zsoldoskatona (1975) 40

Il Soldato di ventura
115' · francia, olasz · akció, kaland, vígjáték, életrajzi 12

A középkorban vagyunk a barletta-i csatában. Fieramosca és négy társa, hogy megmeneküljenek az éhhaláltól, a spanyolok mellé szegődnek zsoldoskatonának. Amint sikerül bejutniuk az ostromlott várba, Fieramosca megragadja a faltörő-kost és tisztogatni kezd az ellenség soraiban, ezért jutalmul egy… [tovább]

Szereposztás

Bud SpencerEttore Fieramosca
Franco AgostiniRomanello da Forlì
Enzo CannavaleBracalone da Napoli
Philippe LeroyLa Motte
Jacques DufilhoMariano Da Trani
Andréa FerréolLeonora
Mario PilarSalamone da Calabrese
Riccardo PizzutiVilleforte lovag
Angelo InfantiGraziano d'Asti
Oreste LionelloGiovenale da Vetralla

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 9


Kiemelt értékelések

bonnie9 

Eddig azt sem tudtam, hogy létezik, most pedig toplistás önálló Bud darabot avattam. Kicsit Gyalog galopp (1975), kicsit A lator (1980) humora van, de itt a film egy bizonyos pontján azért történik egy-két komoly dolog, amitől szinte egyik pillanatról a másikra fagyott le a mosoly az arcomról. Aztán visszatért a jókedv, de a kizökkenés után kicsit finomabb formában.

akelavad 

Az öreg Budnak talán a legjobb filmje a Banános Joe-n kívül amit Terence hiányában forgatott! Gyerekkorom egyik nagy kedvence, sokszor újranézős örök kedvenc marad.

Almost_Zed 

Ez egy marha jó vígjáték! Talán kevésbé ismert Bud Spencer-film, de remek szereplők, szövegek és jelenetek vannak benne.
Bud hozza a formáját, de Bracalone, az íródeák szerepében Enzo Cannavale is emlékezeteset nyújt. Az eredeti szinkron (természetesen Bujtor Istvánnal) szintén kiváló.
Majdnem olyan jó, mint a Gyalog galopp, ráadásul a két filmet egy hét különbséggel mutatták be Magyarországon 1977 augusztusában.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján