Zsoldoskatona (1975) 45

Il Soldato di ventura
115' · francia, olasz · akció, kaland, vígjáték, életrajzi 12

A középkorban vagyunk a barletta-i csatában. Fieramosca és négy társa, hogy megmeneküljenek az éhhaláltól, a spanyolok mellé szegődnek zsoldoskatonának. Amint sikerül bejutniuk az ostromlott várba, Fieramosca megragadja a faltörő-kost és tisztogatni kezd az ellenség soraiban, ezért jutalmul egy… [tovább]

Szereposztás

Bud SpencerEttore Fieramosca
Franco AgostiniRomanello da Forlì
Enzo CannavaleBracalone da Napoli
Philippe LeroyLa Motte
Jacques DufilhoMariano Da Trani
Andréa FerréolLeonora
Mario PilarSalamone da Calabrese
Riccardo PizzutiVilleforte lovag
Angelo InfantiGraziano d'Asti
Oreste LionelloGiovenale da Vetralla

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 12


Kiemelt értékelések

bonnie9 

Eddig azt sem tudtam, hogy létezik, most pedig toplistás önálló Bud darabot avattam. Kicsit Gyalog galopp (1975), kicsit A lator (1980) humora van, de itt a film egy bizonyos pontján azért történik egy-két komoly dolog, amitől szinte egyik pillanatról a másikra fagyott le a mosoly az arcomról. Aztán visszatért a jókedv, de a kizökkenés után kicsit finomabb formában.

LooneyLuna23

Még jó, hogy utánanéztem, mert cím alapján simán azt gondoltam, valami középszerű akciófilm, ehhez képest egy középkorban játszódó komédiát kaptam Bud Spencer főszereplésével. A történetben a sok vicces helyzet, beszólás mellett a mondanivaló is tetszett, vagyis hogy nem kell nemesnek és lovagnak lenned ahhoz, hogy igazi hős lehess. A tizenhárom bajvívó összegyűjtésén jókat kuncogtam, a középkorra jellemző díszletek, főleg a harcászati eszközök lenyűgözőek voltak, a filmvégi csattanó is ötletes lett. A Piedone-filmek Caputója, mint nagyszájú íródeák fantasztikus pillanatokkal szolgált, de ugyanez mondható el a többi harcosról is, s persze ott volt Bud Spencer, mint erős, jólelkű, ravasz vezető, aki mindig kieszelt valamit, amivel megnyerhetik maguknak az egykori zsoldostársakat. Egy szó, mint száz, örülök neki, hogy belebotlottam ebbe a számomra eddig ismeretlen filmbe, mert jó kis délutáni kikapcsolódás volt.

akelavad 

Az öreg Budnak talán a legjobb filmje a Banános Joe-n kívül amit Terence hiányában forgatott! Gyerekkorom egyik nagy kedvence, sokszor újranézős örök kedvenc marad.

Almost_Zed 

Ez egy marha jó vígjáték! Talán kevésbé ismert Bud Spencer-film, de remek szereplők, szövegek és jelenetek vannak benne.
Bud hozza a formáját, de Bracalone, az íródeák szerepében Enzo Cannavale is emlékezeteset nyújt. Az eredeti szinkron (természetesen Bujtor Istvánnal) szintén kiváló.
Majdnem olyan jó, mint a Gyalog galopp, ráadásul a két filmet egy hét különbséggel mutatták be Magyarországon 1977 augusztusában.


Népszerű idézetek

Pistee66 

Engem még senki nem vágott pofettádán!

Pistee66 

– Vigyázzatok, mert hetven kilós pofonjai vannak!
– Ő kéri az enyémet is!

Pistee66 

13 olasz pojáca áll ki 13 beszari franciával.

Pistee66 

Majd úgy csinálom, hogy ne fájjon. De figyelmeztetem önöket, hogy ezt a pofont nem illik visszaadni.

Pistee66 

– Egy porcelánbili széttört a fejemen! Engedjetek vissza, engedjetek vissza! Forró olajat öntenek rám! Segítség! Az anyátokat! Nem is forró, éppenhogy langyos.
– Persze, mert egy vödör pisát zúdítottak a nyakunkba ezek a neveletlen spanyolok. Azért a forró olajnál egy fokkal jobb.
– Neked! A nagyját én szopogattam el!

Baki 

Mi abban a passzió, ha az erősebb oldalán harcolsz?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján