Viszály: Bette és Joan (2017–) 11

A sorozat Joan Crawford és Bette Davis legendás rivalizálásának történetét meséli el az Oscarra jelölt Mi történt Baby Jane-nel? című thrilleren való közös munkájuk során, és jóval azután is, hogy a kamerák már nem forogtak tovább. Feltárja, miként nézett szembe a két nő az életkoruk és nemük… [tovább]

angol

Képek 15

Szereposztás

Jessica LangeJoan Crawford
Susan SarandonBette Davis
Kathy BatesJoan Blondell
Sarah PaulsonGeraldine Page
Stanley TucciJack Warner
Catherine Zeta-JonesOlivia de Havilland
Judy DavisHedda Hopper
Jackie HoffmanMamasita
Alfred MolinaRobert Aldrich
Alison WrightPauline Jameson

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 36


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Nagyon vártam már ezt a sorozatot, aztán amikor kijött valahogy mégis kicsit elhanyagoltam, nem nagyon akaródzott elkezdeni, most meg elmondhatom, hogy két nap alatt megnéztem a nyolc részt, ami nálam nagy szó… Ahogy azt már korábban is írtam, a sorozat különlegessége nem csak abban rejlik, hogy megismerhetjük a két színésznő viszonyát, és hátterét, személyiségét, hanem betekintést kapunk abba a világba, ami az akkori filmgyártást jellemezte. Külön örültem, hogy Hedda Hopper karakterét is beletették, mert ő volt az akkori Rita Vitrol, amiről ő nem tudott, az nem is történt meg.
A két színésznő nagyon jó választásnak bizonyult a szerepre, nagyon átélték a karaktereket, nekem csak egy fájdalmam volt, hogy egyszer sem láthattuk őket fiatalon, pedig akkor mind Joan C. , mind Bette D. gyönyörűek voltak. Érdemes rákeresni a két színésznőre fénykorukból, és akkor talán még nagyobbat üt a sorozat mondanivalója…Már a Birdman kapcsán is elgondolkoztam rajta, hogy milyen érzés lehet is az, amikor valaki évekig az emberek kedvence, és minden csak róla szól, majd ahogy elkezd öregedni, egyre kevesebben kíváncsiak rájuk… Mélységesen sajnálom ezeket a nagyságokat és valahol megértem, ha mindent megtesznek azért, hogy megpróbáljanak minél tovább fiatalnak látszani.
… Ha valaki esetleg eddig nem látta volna a Mi történt Baby Jane-nel? című filmet, az mielőtt pótolja, mert két színészlegendát láthat benne, életük talán legnagyobb alakításával. Nem csak a szerepet játszották el benne, hanem azt is, hogy egy légtérben tudnak maradni percekig. Aztán, hogy tényleg ennyire gyűlölték-e egymást, azt mindenki döntse el maga.

Mesemondo

Szépen megszerkesztett sorozat, és a két főszereplő természetesen zseniálisat alakít (ezt el is vártuk tőlük). Murphy megint magasra tette a mércét… Külön tetszett, hogy a címmel ellentétben nem az egyszerű utat választotta, és a gyűlölködésre hegyezte ki a sztorit (bár volt benne az is rendesen). Sikerült ebben az egész hollywoodi katyvaszban egy olyan történetet megtalálnia, ami valahol nagyon emberi, szívhez szóló, és érdemes ilyen formában elmesélni. Le a kalappal.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján