Viktória – Egy királylány gyermekkora / Egy királynő leánykora (1954) 20

Mädchenjahre einer Königin
118' · osztrák · romantikus, vígjáték, történelmi

Viktória királykisasszony a Kensington palota vidékies elzártságában éli életét édesanyjával. Egy éjszaka futár hozza a hírt, hogy VI. Vilmos király elhunyt, és ettől a pillanattól fogva Viktória az új uralkodó. Ennek hallatán az udvar befolyásos és hataloméhes nemesei természetesen mind az ifjú… [tovább]

Képek 6

Szereposztás

Romy SchneiderViktória
Magda SchneiderLehzen bárónő
Adrian HovenAlbert herceg
Karl Ludwig DiehlLord Melbourne
Christl MardaynKent hercegnője
Paul HörbigerLandmann professzor
Rudolf VogelGeorge, lakáj
Fred LiewehrLipót, belga király
Alfred NeugebauerLord Cunningham
Otto TreßlerCanterburyi érsek

További szereplők

Kedvencelte 7

Várólistára tette 27


Kiemelt értékelések

Alexandra

2015. november 24.
Még mindig nagyon szeretem, jó volt most újranézni, ugyanúgy tudok nevetni rajta, mint régen. A felvétel már nagyon rossz, de nálam még így sem von le semmit az élményből. Ez egy igazán jól sikerült film.

Jaajj, nagyon szerettem tiniként. Már rég láttam, lehet, megérett egy újranézésre. :)
Romy Schneidert és édesanyját, Magda Schneidert is nagyon szeretem. Ez a film egy igazi tündérmese.

MHAlexa 

Én ezt a filmet már láttam egyszer nagyon régen. Vagyis csak a fogadós részletet, de az nagyon megmaradt bennem. Párszor meg is próbáltam rákeresni, nem sok sikerrel. Mindig azt hittem, hogy ez a film valahogy kapcsolódik Sissihez. Végignéztem az összeset ami kapcsolódhat hozzá, vagy akár családjához, de nem jártam sikerrel. Most már értem, hogy Romy miatt gondoltam, hogy ez Sissi film. De örülök, hogy újra rátaláltam, nagyon tetszett a film. Annyira bájos és tündéri, imádtam.

Fanyarka 

Egynek elmegy, de nekem túl bohókásnak ill. meseszerűnek tűnt. Ez a film: Az ifjú Viktória királynő (2009) sokkal jobb szerintem, hitelesebb, realisztikusabb, és Emily Blunt szimpatikusabb Viktória Romy Schneidernél, legalábbis számomra. Emilyt komolyabban lehet venni, Romy meg időnként túljátssza a szerepet.

Ja, és ez a szinkron valami borzalom. Semennyire se követi szájmozgást a hang, rendszeresen „némán” tátognak a színészek…


Hasonló filmek címkék alapján