Úriemberek (2020) 197

The Gentlemen
113' · amerikai · akció, vígjáték, krimi 18

Amikor híre megy, hogy az amerikai drogkereskedő, Mickey Pearson túl akar adni szuper jövedelmező londoni marihuána birodalmán az egész alvilág felbolydul. Rengeteg lóvé forog kockán, nem is csoda, hogy a gengszterek között kirobban a harc. Bérgyilkosok, kisstílű bűnözők, nagypályások, dílerek,… [tovább]

angol

Képek 13

Szereposztás

Charlie HunnamRay
Hugh GrantFletcher
Matthew McConaugheyMickey Pearson
Michelle DockeryRosalind Pearson
Colin FarrellEdző
Jeremy StrongCannabis Kingpin Mathew
Henry GoldingDry Eye
Tom WuLord George
Chidi AjufoBunny
Eddie MarsanBig Dave

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 33

Várólistára tette 244


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Meg nem tudnám mondani, hogy mit láttam… Még kis idő elteltével sem, úgy tűnik, nem volt mit átgondolni. Ez nem a film hibája; tényleg nem.
Az viszont a film hibája, hogy meg sem akartam érteni, nem akartam belefeledkezni, olyan, mintha csak szólt volna bele a nagy semmibe a hangszóró, dobálta volna a nagyon menő (hogymi?) vulgaritást a Nagyvilágba, úgyse figyel oda senki. Azért csak pörög, tolja az okosságokat, erőlködik, megy a huza-vona, csak kb. olyan, mintha senki számára nem szólna, és semmi fiáról nem akarna velünk értekezni.
Nagyon rossz film – pedig a Blöfföt én imádom, s bár nem vagyok Guy Ritchie elvont híve, a filmjei menők szoktak lenni. Na ez nagyon nem az.
A színészi alakításokat tekintve, ha már valamit nagyon kell benne keresnem: semmi baj nem volt velük, csak épp az ötvenedik ilyen karaktert látom, az ötvenedik nagymenő alakításában. Legszívesebben végigásítoztam volna, mert egyetlen egyszer se sikerült rajta nevetnem. spoiler

4 hozzászólás
LoneWolf 

Valószínűleg túl magasak voltak az elvárásaim, de míg a Blöff a maga 9-10 körüli pontszámával toronymagasan a legjobb Guy Ritchie film, addig ez hangyányit gyengébbre sikeredett. Igyekezett elődje nyomdokaiba lépni, szorosan loholt is utána, sztoriban, illetve karakterek terén talán még be is hozta azt, valami mégis hiányzott és a varázslat ezúttal elmaradt. Félreértés persze ne essék. Az Úriemberek egy remek film, de mikor egy rendezőtől már láttunk egy „csodát”, valahogy nem érem be kevesebbel. Számomra ott kezdődtek a gondok, hogy írtózatosan lassan indult be a cselekmény, egy hatásos nyitány után egyszerűen leült. Hosszan, szinte minden poént nélkülözve, magát kissé túl komolyan véve vázolta föl az alapszituációt, majd úgy a második felére sikerült csak összeszednie magát, de akkorra már késő volt, hogy feljebb tornázza a végső pontszámot. A legfurcsább, hogy ezúttal egy olyan karaktert találtam a film legerősebb pontjának, aki méltánytalanul keveset szerepelt és ez bizony az Edző, (Colin Farrell) kinek kb. minden jelenete aranyat ért.
Összegzés: Guy Ritchie munkásságának kedvelői mindenképp üljenek be rá, de visszafogott elvárásokkal és akkor talán garantált számukra a teljes szórakozás, mert tény, hogy hosszú ideje ez a rendező egyik legjobb darabja.

4 hozzászólás
BlackWidow 

Nagyon szeretem Guy Ritchie filmjeit.
Vagyis a két Sherlock Holmest, illetve az Arthurt királyt nagyon szerettem. Szóval itt sem aggódtam igazán, hogy vajon jó film lesz-e.
Az elején kicsit féltem mondjuk, hogy nem fogom megérteni, mert kicsit zavaros volt, de aztán nagyon szépen le lett tisztázva a történet és jó volt, mert voltak benne fordulatok, amikre nem számítottam.
Charlie Hunnamot is az Arthur király miatt szerettem meg, szóval egyszerűen oda meg vissza voltam a karakterétől.
A zenét azóta is hallgatjuk barátommal a filmből.

dulkap 

Sok film (vagy talán a legtöbb) szép lassan elfárad és ahogy halad előre, kezd ellaposodni. Itt pont fordítva van, mert kicsit lassan indul és sablonosan, de a film felénél beindul a humorfaktor is és a kavarások. A zenék talán most kevésbé eltaláltak a korábbi Guy Ritchie gengszter filmekhez képest, de színészválasztások most is hibátlanok. Számomra Hugh Grant és Colin Farrell vitte a pálmát, mind karakterileg, mind alakításilag.
Akik szeretik Ritchie hasonló filmjeit, annak tudom ajánlani, mert bár nem ér fel a Blöff-höz, de szerintem a Spílernél jobb.

brena 

Úristen de öregszek,és Hugh Grant is:))
jó volt,de nem többször nézős,

Ekhal 

Egy kifejezetten szórakoztató film volt a könnyedebb maffia műfajból. Sokat nevettünk rajta, de voltak komolyabb jelenetek is benne.
Viszont Hugh Grant, hát ő zseniális volt, Oscar-díjat neki azonnal! :) Eddig nem tulajdonítottam neki nagy figyelmet, de ez az alakítása ott volt a szeren.

naravna

A történet nem ütött akkorát, mint mondjuk anno a Blöff, de a történetmesélés módja nagyon bejött. Grant és Hunnan párosa nagyon ott van, de a többiek is jól alakítottak. Érdemes megnézni mindenképpen, nekem különösen tetszik, ahogy a korábbi filmekhez képest változott az alvilág összetétele, meg ahogy megjelennek a technikai fejlődés kihívásai, pl gengszterek a social médiában, haláli :D És azért itt is felvillann, hogy van ennek a pörgős, izgalmas, pénzben úszó világnak hatása az utca emberére is…

monokrom22 

Az Úriemberek egy stílusos, sodró lendületű, roppant szórakoztató gengszter mozi, igazi Guy Ritchie beütéssel, és egy kivételtől eltekintve brillírozó színészi alakításokkal. A humor igazi agymenés, a hangulat beszippant, a játékidő pedig csak úgy elreppen. Még több ilyet!

7 hozzászólás
babunymph 

A gengszterkomédia (szerintem ez a szó saját találmány?) nem igazán az én műfajom, szóval nem támasztottam hatalmas elvárásokat a filmmel szemben és pontosan ezért eléggé jól szórakoztam. A kedvenc karakterem nyilvánvalóan Colin Farrell lakótelepi félillegál edzője (azaz Edzője) volt, akinek az összes jelenete halálosan cool és szórakoztató. Az egyetlen bajom az volt vele, hogy nagyon nem egyenletesen kötött le és a humort sem megfelelően adagolta, azaz a film második fele kb. két és félszer viccesebb volt, mint az első.

Koksa

Nagyon félve váltottam rá jegyet, mert az előzetes alapján nem fogott meg, de mekkorát tévedtem! Végig lekötötte a figyelmemet, rendesen izgultam a szereplők miatt, ki fogja túlélni, ki nem, kit ki végez ki, stb. Óriási volt, nagyon tetszett :)


Népszerű idézetek

Sylvanas_Windrunner 

Rosalind: Súlyos balesetnek hangzik.
Ray: Igen, inkább halálesetnek mondanám.
Rosalind: Szóval megölted?
Ray: Nem… A gravitáció ölte meg.

KomTom 

Tudom, hogy a te fajtád szereti a tanmeséket, úgyhogy most mesélek neked egyet:
Volt egyszer egy ifjú és bohó sárkány, aki megkérdezte egy bölcs oroszlántól, hogy elveheti-e a területét. Az oroszlán nemet mondott és elküldte a sárkányt a picsába. De a sárkánynak nem akart leesni a tantusz, tovább erősködött és győzködte az oroszlánt, hogy adja át neki a területét, mire az oroszlán elvitte őt sétálni és beleeresztett öt golyót a kis sárkány kobakjába.
Itt a vége.

muznik 

A dedósok szúrnak, a lányok lőnek, a fiúk ütnek. A felnőttek fejjel küzdenek. Ott zajlik az igazi harc.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján