Úriemberek (2020) 100

The Gentlemen
113' · amerikai · akció, vígjáték, krimi 18

Amikor híre megy, hogy az amerikai drogkereskedő, Mickey Pearson túl akar adni szuper jövedelmező londoni marihuána birodalmán az egész alvilág felbolydul. Rengeteg lóvé forog kockán, nem is csoda, hogy a gengszterek között kirobban a harc. Bérgyilkosok, kisstílű bűnözők, nagypályások, dílerek,… [tovább]

angol
magyar

Képek 12

Szereposztás

Matthew McConaugheyMickey Pearson
Charlie HunnamRay
Michelle DockeryRosalind Pearson
Colin FarrellEdző
Hugh GrantFletcher
Jeremy StrongCannabis Kingpin Mathew
Henry GoldingDry Eye
Tom WuLord George
Chidi AjufoBunny
Eddie MarsanBig Dave

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 23

Várólistára tette 241


Kiemelt értékelések

LoneWolf

Valószínűleg túl magasak voltak az elvárásaim, de míg a Blöff a maga 9-10 körüli pontszámával toronymagasan a legjobb Guy Ritchie film, addig ez hangyányit gyengébbre sikeredett. Igyekezett elődje nyomdokaiba lépni, szorosan loholt is utána, sztoriban, illetve karakterek terén talán még be is hozta azt, valami mégis hiányzott és a varázslat ezúttal elmaradt. Félreértés persze ne essék. Az Úriemberek egy remek film, de mikor egy rendezőtől már láttunk egy „csodát”, valahogy nem érem be kevesebbel. Számomra ott kezdődtek a gondok, hogy írtózatosan lassan indult be a cselekmény, egy hatásos nyitány után egyszerűen leült. Hosszan, szinte minden poént nélkülözve, magát kissé túl komolyan véve vázolta föl az alapszituációt, majd úgy a második felére sikerült csak összeszednie magát, de akkorra már késő volt, hogy feljebb tornázza a végső pontszámot. A legfurcsább, hogy ezúttal egy olyan karaktert találtam a film legerősebb pontjának, aki méltánytalanul keveset szerepelt és ez bizony az Edző, (Colin Farrell) kinek kb. minden jelenete aranyat ért.
Összegzés: Guy Ritchie munkásságának kedvelői mindenképp üljenek be rá, de visszafogott elvárásokkal és akkor talán garantált számukra a teljes szórakozás, mert tény, hogy hosszú ideje ez a rendező egyik legjobb darabja.

4 hozzászólás
BlackWidow 

Nagyon szeretem Guy Ritchie filmjeit.
Vagyis a két Sherlock Holmest, illetve az Arthurt királyt nagyon szerettem. Szóval itt sem aggódtam igazán, hogy vajon jó film lesz-e.
Az elején kicsit féltem mondjuk, hogy nem fogom megérteni, mert kicsit zavaros volt, de aztán nagyon szépen le lett tisztázva a történet és jó volt, mert voltak benne fordulatok, amikre nem számítottam.
Charlie Hunnamot is az Arthur király miatt szerettem meg, szóval egyszerűen oda meg vissza voltam a karakterétől.
A zenét azóta is hallgatjuk barátommal a filmből.

dulkap 

Sok film (vagy talán a legtöbb) szép lassan elfárad és ahogy halad előre, kezd ellaposodni. Itt pont fordítva van, mert kicsit lassan indul és sablonosan, de a film felénél beindul a humorfaktor is és a kavarások. A zenék talán most kevésbé eltaláltak a korábbi Guy Ritchie gengszter filmekhez képest, de színészválasztások most is hibátlanok. Számomra Hugh Grant és Colin Farrell vitte a pálmát, mind karakterileg, mind alakításilag.
Akik szeretik Ritchie hasonló filmjeit, annak tudom ajánlani, mert bár nem ér fel a Blöff-höz, de szerintem a Spílernél jobb.

brena

Úristen de öregszek,és Hugh Grant is:))
jó volt,de nem többször nézős,

naravna

A történet nem ütött akkorát, mint mondjuk anno a Blöff, de a történetmesélés módja nagyon bejött. Grant és Hunnan párosa nagyon ott van, de a többiek is jól alakítottak. Érdemes megnézni mindenképpen, nekem különösen tetszik, ahogy a korábbi filmekhez képest változott az alvilág összetétele, meg ahogy megjelennek a technikai fejlődés kihívásai, pl gengszterek a social médiában, haláli :D És azért itt is felvillann, hogy van ennek a pörgős, izgalmas, pénzben úszó világnak hatása az utca emberére is…

hashtaghetimozi 

Az Úriemberek egy stílusos, sodró lendületű, roppant szórakoztató gengszter mozi, igazi Guy Ritchie beütéssel, és egy kivételtől eltekintve brillírozó színészi alakításokkal. A humor igazi agymenés, a hangulat beszippant, a játékidő pedig csak úgy elreppen. Még több ilyet!

7 hozzászólás
lollynymph

A gengszterkomédia (szerintem ez a szó saját találmány?) nem igazán az én műfajom, szóval nem támasztottam hatalmas elvárásokat a filmmel szemben és pontosan ezért eléggé jól szórakoztam. A kedvenc karakterem nyilvánvalóan Colin Farrell lakótelepi félillegál edzője (azaz Edzője) volt, akinek az összes jelenete halálosan cool és szórakoztató. Az egyetlen bajom az volt vele, hogy nagyon nem egyenletesen kötött le és a humort sem megfelelően adagolta, azaz a film második fele kb. két és félszer viccesebb volt, mint az első.

Rémálom 

Zseniális rendezés, könnyed, szórakoztató humor. A bűnözőink stílusosan teázgatnak. Az egyetlen negatív pont, hogy a 90-es években leragadtunk a női szerepeknél.

Kiskakukk 

A végére igencsak elfáradtam…
És az a videoklip, argh.

Koksa

Nagyon félve váltottam rá jegyet, mert az előzetes alapján nem fogott meg, de mekkorát tévedtem! Végig lekötötte a figyelmemet, rendesen izgultam a szereplők miatt, ki fogja túlélni, ki nem, kit ki végez ki, stb. Óriási volt, nagyon tetszett :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján