Upload (2020–) 9

Az Upload egy sci-fi-komédia-szatíra sorozat, ami a túlvilági élettel foglalkozik. Pontosabban egy olyan, virtuális túlvilággal, ami a nem túl távoli jövőben a sorozat szerint már mindenkinek választható opció lesz. Amikor tehát a főhős elég fiatalon meghal, akkor feltölti magát az általa… [tovább]

Szereposztás

Robbie AmellNathan Brown
Andy AlloNora Antony
Allegra EdwardsIngrid Kannerman
Zainab JohnsonAleesha
Kevin BigleyLuke
Owen DanielsA.I.
Andrea RosenLucy
Chris WilliamsDave Antony
Jessica TuckViv

Kedvencelte 3

Várólistára tette 50


Kiemelt értékelések

Szencsike 

Elkövettem azt a „hibát”, hogy elolvastam a nézői véleményeket a sorozathoz és bevallom megijedtem, hogy vajon mibe is fogok belekezdeni. Ehhez képest szerencsére nagyon kellemes csalódás lett számomra a sorozat, bár tény, gyengeségeket én is éreztem. Ami nagyon jó volt, hogy egy érdekes társadalomrajzot kapunk a talán nem is olyan távoli jövőből. A tudatunkat fel lehet tölteni a felhőbe, jobban mondva abba a felhőbe, amit az ember meg tud fizetni magának. Mert vannak akiknek az ötcsillagos szálloda jut, másoknak csak két gigabájtnyi hely, de a reklámok mindenhol ott vannak és a dark web is átalakult. A társadalom is inkább a neten vagy a virtuális világban éli ki magát, mint offline, de alapvetőena problémák ugyanazok mint manapság… Viszont vajon ez a felhő-túlvilág a legjobb megoldás? Őszintén mondom, nekem egy élet is bőven elég, és ha távozok, az legyen végleges. Azok akiket ez a fajta átalakítás érdekel, ők biztosan megtalálnák itt is a helyüket. De vajon jó lenne, hisz el lehet itt szórakozni, de látható, hogy az életben maradt rokonok, barátok nem fogadják olyan könnyen az eltávozott rokon másik életét.
Furcsa a sorozat, mert vígjátéknak gondolnánk elsőre, de sokkal több benne a dráma: társadalmi kérdéseken való elgondolkodás, vagy maga a konfliktus Nathan és Nora, Nathan és Ingrid között, valamint miféle összeesküvés folyik a háttérben. A poénok kifejezetten intelligens, és jókor jönnek elő, az AI üde színfolt ezen a téren. Megvan a kellő romantika is, de ez se túl nyálas, se túl száraz.
Sokan mondják, hogy nem tart semerre a sorozat, lehet van benne valamilyen igazság, mert sok szálat nem úgy bont ki, ahogy kellene, egy-két szál szinte súlytalannak tűnik.
Azok viszont, akikben megpendít valamit a sorozat, igazán kellemes kikapcsolódásban lesz részük, mert nagyon könnyen darálható sorozat, de az biztos, hogy sok mindenen el tudja gondolkodtatni a nézőt.

csokidani 

Imadom.
Felho konnyusegu geek parade ude otletekkel, csupa komikummal, enyhe kis romantikaval es hatalmas szerethetosegi faktorral. Konnyu de azert tartalmat es tarsadalom kritikat nem nelkulozo alkotas.

Kedvenc, nem is lehet mas.
Nagyon varos a kovetkezo evad.


Hasonló filmek címkék alapján