Trigonometria (2020–) 6

Trigonometry
45' · angol · dráma, romantikus, vígjáték, minisorozat
8 rész (epizódhossz: 44')

Gemma és Kieran szeretik egymást. De a londoni élet megviseli őket és bankszámlájukat. Ezért albérlőként befogadják Rayt a lakásukba. A viszonyuk hamarosan többrétegűvé válik, és új módon kezdenek navigálni a szerelemben és kapcsolataikban.

angol

Szereposztás

Ariane LabedRay
Thalissa TeixeiraGemma
Gary CarrKieran

Kedvencelte 2

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

adrica

1. évad:

Annyira a vígjáték címkét nem értem rajta, ez a sorozat szerintem olyan értelemben dramedy, hogy “feelgood drama”. Előszedi a nagyon súlyos és valid kérdéseket és helyzeteket, szembenéz velük, nem kínál rá cukorhabos, egyszerű megoldásokat, nem mondja azt, hogy minden megoldódik, csak szeretet legyen, viszont mindig mutat egy reményteli utat, egy működőképes megoldást, egy jó példát a problémák megoldására.
Egyébként egy slice of life dráma, érdekes, és kidolgozott háttérrel/személyiséggel rendelkező fő- és szerepükhöz mérten szintén kidolgozott és változatos mellékszereplőkkel. Igazából szinte mindenkit szerettem a sorozatban, alapvetően jófejek (főleg a kávézós staff volt ilyen szempontból nagy kedvencem), amikor épp nem azok, az is elég jól megalapozott és érthető, hitelesek a reakcióik, valódiak a gondjaik és aggályaik.
Ez egy tök nagy erőssége szerintem a sorozatnak, hogy úgy tud pozitív és nagyon sokszor szívmelengető lenni, hogy közben hiteles és életszerű. Hogy az egész cselekményből az következik, hogy bár a szeretet nem old meg mindent, de rengeteget tud segíteni, ha van; hogy a kölcsönös bizalom és a nyílt és őszinte kommunikáció mennyire fontos bármilyen emberi kapcsolatban; hogy az érzéseinkkel és félelmeinkkel történő szembenézés mennyire alapja az egészséges, érzelmileg felnőtt életnek.
Néha voltak olyan halvány érzéseim, hogy talán a rendezői/színészi munka lehetne még jobb, meg az utolsó epizód nekem egy kicsit összecsapott volt olyan szempontból, hogy többet markolt, mint amennyi egy (ráadásul évadzáró) részbe szépen bele tudott volna férni. Jobban szerettem az előző részek kevesebb fajsúlyos témát jobban kidolgozó módszerét, mint azt, hogy az egyik nagy eseménnyel agyonverjük a másikat, és így se idő se lehetőség nincs bármelyik rendes kibontására.
Mindenesetre remélem, tartani fogja a jövőben is ezt a színvonalat a sorozat, meg főleg folytatódik, mert szívesen nézném még. :)


Népszerű idézetek

Répási_Évi 

Gemma: Én ugyanúgy féltékeny, zavart és beteg vagyok, ahogy te. Szóval nem lehetnénk kedvesebbek?

5. rész – Északi fény
adrica

KIERAN: Do we need to talk? About what happened last night?
GEMMA: Nothing happened last night.
KIERAN: Yeah, I know, but… Do we need to talk about the thing that… didn't happen?
GEMMA: Nothing didn't happen.

2. rész – Különleges igények
Répási_Évi 

Gemma: Amit Ray iránt érzek, olyan lehengerlő. Bálványozom. Szeretem, ahogy töpreng, ahogy nevet, ahogy megrágja az ételét. A testem úgy bizsereg tőle, hogy nem tudom fékezni, ha a teste egy szobában van az enyémmel. Az én testem megváltozik. És kedves lány. És bolond. És ő egy másik univerzumban a lelki társam lehetne. Neked is. De egy életben csak egyszer választunk és mi ezt egymással tettük…

4. rész – Torta figurák

Hasonló filmek címkék alapján