The Ritual (2017) 50

94' · angol · horror

Egy csapat jó barát, akik még az egyetemen ismerkedtek meg, most újra találkozik, hogy túrázzanak egyet az erdőben, ám a vadonban valami leselkedik rájuk.

angol

Képek 4

Szereposztás

Rafe SpallLuke
Robert James-CollierHutch
Sam TroughtonDom
Arsher AliPhil
Paul ReidRobert
Kerri McLeanGayle
Hirdetés

Kedvencelte 8

Várólistára tette 48


Kiemelt értékelések

pocokláma 

végülis…mi a fenéért akarnék én ma este aludni ha helyette akár félhetek is, hogy egy faágra nyársalva végzem? ●ᴥ●

lilla_csanyi

A természetfeletti horror kategóriájában egy jól sikerült darab. Az erdő nagyon szép, de ijesztő, a karakterek számomra hitelesek és emberiek voltak, a közöttük feszülő konfliktusokkal együtt. Kifejezetten jól van dinamizálva, nem unod magad halálra az elején, és nem is ömlik az ember arcába a végén minden egyben. Újítást nem sokat hoz a műfajba, de látványos és nagyon hangulatos.

1 hozzászólás
Laren_Dorr 

Mióta gyerekként először láttam a Predatort és az Alient, azóta kedvenc horror típusom az általam túlélőhorrornak elkeresztelt alzsáner: izolált környezet, és egy kis csoport, ami egyre csak fogyatkozik, általában valami rémségnek köszönhetően.
Ennek a típusnak egy remek darabja ez a film, ami a hazánkban egyáltalán nem ismert, de kiváló horror író, Adam Nevill August Derleth díjas, azonos című regényéből készült.
És imádtam. Ugyan semmi forradalmian újat nem hozott a műfajba, de remekül van összerakva: a sötét fenyvesek nyomasztó hangulatát szinte érezni, a kiszolgáltatottság érzése az ember bőre alá kúszik, a szereplők reakciói hitelesek és a mumus is elég eredeti ahhoz, hogy ne rontsa el az összképet, mikor végre megmutatkozik.
A weird és lovecraftiánus történetek kedvelőinek nagyon ajánlom.

3 hozzászólás
molly_

Kicsit olyan Ideglelés feelingem volt közben, és ezt pozitívumként mondom. :D Hangulatteremtésből csillagos ötös, nem az a gagyi paráztatós film, viszont az elejétől a végéig nagyon nyomasztó, amire a helyszín, a sűrű erdő csak rátesz egy lapáttal – mindig, amikor a kamera megállt a fákat kémlelve, már készültem, mikor ugrik elő valami a sötétből, de ez nem az a fajta horror. Néhol kissé sablonos a sztori, de amúgy a mostanság bemutatott horrorfilmek között ez jóval átlag feletti szerintem. :)

mandu

Nem tudom miért hittem, hogy ez nekem tetszeni fog…

victoria_m997

Ritkán adom meg a 10 csillagot egy horrornak, attól függetlenül, hogy a horror műfaja a kedvenc filmes műfajom valaha. Viszont ez zseniális volt. A Netflix mostanában egyre jobban meglep az igényes filmjeivel. Hangulatteremtés csillagos ötös, hihetetlen az a félelem és rettegés amit az egész film áraszt magából, amikre a zenékkel rátesz még egy lapáttal. A helyszín meseszép, viszont iszonyatosan rémisztő, ezért is kedvelem annyira az erdőben játszódó horrorokat annyira. A szörny kinézete a horrorrajongók álma, az egész eszméletlen. És a történet is lenyűgöző, egyáltalán nem hagy unatkozni egy percig sem, mindig történik valami, mindig vannak csavarok. És most látom, hogy könyv is van! *-* Remélem valaki lefordítja majd és kiadja, biztosan előrendelem abban a pillanatban.

rocketdog

Bár a boszorkányos horrorok közül még mindig ez a kedvencem: https://snitt.hu/filmek/a-boszorkany-2016
Azért ez is egy elég jól összerakott film.
A történet és a környezet tartogat annyi lehetőséget, hogy a félelem fokozását ne jumpscare cunamival érjék el. Persze 1-2 előfordul eleinte, de a kreatív ötletek többségben vannak.

7 hozzászólás
Blissenobiarella 

Nem kiemelkedő, de egészen igényes alkotás. Jó volt a hangulata, szép volt az erdő, tetszettek a fordulatok. Egy megtekintést mindenképp megér, de számomra nem nyújtott maradandó élményt.

hankman

Kidolgozott, jól felépitett, nem ugrálós ijesztgetős.
(Gonosz vagyok, ha egy jól kidolgozott Blair Witch jut róla az eszembe?)

eNNBeus 

Hangulatilag totál Devil in the Dark, és ezt is imádtam. Azt hittem nagyon elmegy majd abba az irányba a sztori hogy ad egy feloldozást emberünknek a barát halála miatt, de nem ezt történt. Voltak utalások, bevillanások, de nem éreztem túlzónak. Plusz a befejezést is azt hittem hogy e köré szövik, pl. hogy ez az egész csak egy a Luke fejében lezajlódó vívódás és visszacsöppen az üzletbe stb…
Tökéletesen szürke, nyomasztó, nem túlzó, jól felépített sztori hiteles karakterekkel, imádtam.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján