The Marvelous Mrs. Maisel (2017–) 27

6 díj · 0 jelölés

New York, 50-es évek. Miriam „Midge” Maisel jó háziasszony módjára nem csak két gyermeküket neveli, de férjét is támogatja elképzeléseiben. Az unalmas üzletemberlét helyett, a ma már jól menő manhattani családapa, Joel inkább a színpadon szeretné álmait megvalósítani. A kis belvárosi… [tovább]

angol
angol

Szereposztás

Rachel BrosnahanMiriam 'Midge' Maisel
Matilda SzydagisZelda
Doris McCarthyDeli Patron
Marin HinkleRose Weissman
Tony ShalhoubAbe Weissman
David BluvbandVirgil
Wakeema HollisHarriet
Alex BorsteinSusie
Michael ZegenJoel
Joel JohnstoneArchie

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 25

Várólistára tette 141


Kiemelt értékelések

Novecento

Mennyire jó ez a sorozat! Vicces, szellemes, önironikus, pont mint Midge. Könnyed, egyben drámai, egyszer sírok, többször nevetek, meghatódom, vagy éppen hatalmas szekunder szégyent érzek. Mindez akár egy rész alatt. Tele zseniális karakterekkel és jobbnál jobb zenékkel, elképesztő szövegekkel, és az imádnivaló Rachel Brosnahannel. Tony Shalhoub meg egy cukorfalat, úgy megöleltem volna néha. De miért ért itt véget, jöjjön a következő évad, vissza, vissza!

1 hozzászólás
Mesemondo

Nagyon Palladino. Aki szerette a Gilmore Girls stílusát, az ezt is imádni fogja. Színes, látványos, pörgős; szokás szerint a párbeszédek ropognak, mint a géppuska, és ha háromszor nézel meg egy epizódot, még mindig fogsz poént találni benne, amit az előző két alkalommal elszalajtottál (anyanyelvi szinten beszélem az angolt, de ezt én is felirattal néztem). A színészek zseniálisak, a sztori (a komoly témák – válás, stb. – ellenére) nem leterhelő, a stand-up megfelelő mértékben csattanós. Nagyon szerethető sorozat.

tonks

Tö-ké-le-tes. Tökéletes!
Nem tudom, hogyan folyt Rachel Brosnahan castingolása, hol látták meg Palladino-ék, mert bár felfigyeltem rá a House of Cardsban, de nem hittem volna, hogy ennyire fogom majd imádni. Ezt a szerepet konkrétan ráírták, nem hiszem el, hogy nem.
Vicces*, érdekes és borzasztó sok rétege van, órákat lehetne elemezni, hogy mennyire fullasztóak lehetnek a társadalmi elvárások nem csak Midge-re, hanem Joelre is.

*A viccest úgy értem, hogy nagyon vicces, egy csomó jelenetet újranéztem emiatt, annyira élnek a dialógusok, monológok, karakterek.

Nézzétek, mert nagyon jó, bevállalom akár azt is, hogy felül fogja múlni a Gilmore Girlst.

agivagyok

Na hát igen… nem véletlen lett Rachel Brosnahan-é az a Golden globe!
Imááádtam ezt a sorozatot, az egyetlen dolog ami borzasztóan dühít, az hogy gyorsan végig is néztem az összes részét.. Imádtam Midge karakterét, hihetetlenül vicces és szeretni való, tényleg jó humorral, én rengeteget nevettem. A többi karakter is abszolút szerethető, jó volt egy ’60as évekbeli new york-i zsidó család életét látni, szerettem a családját.
Úgy volt jó ez az egész, ahogy volt. Bár egy kissé cliffhanger a vége, hogy „namostmilesz”, de bennem nincs rossz érzés… csak borzasztóan várom a következő évadot!

3 hozzászólás
piciszusz 

Most hogy befejeztem a 2. évadot is, már ideje lenne megírni azt az értékelést. Az első évad, úristen, imádtam. Egy női standupos az 50-es években, aki ráadásul tényleg vicces? Ide vele, faltam. Nagyon érezni a Gilmore lányok beütést, úgy tűnik Amy Sherman-Palladino szereti a gyorsan beszélő okos lányokat :) Szóval az első évadot nagyon hamar befaltam, viszont a 2.ban valahol elkezdtem elveszíteni az érdeklődést, totál lelaposodott a sztori. Viszont a legnagyobb kedvencem Susie, imádom azt a nőt!

saxomusic

Zseniális, imádom! Alig várom a következő évadot;)


Népszerű idézetek

Sztavrogin

Midge (miután Susie teljesen ledöbben, hogy emberek el tudnak tölteni valahol egy kéthónapos vakációt): What do you do for the summer?
Susie: I stay here. And I sweat. And I smell like a bum. And I'm miserable, and I want to kill people. And I do that till it gets cold.

(1.évad, 4. rész)

Sztavrogin

Benjamin: You are a great date to bring to something you know nothing about and have no interest in.
Midge: Wait till you see me at a boxing match.

(2.évad, 7. rész)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján