The Marvelous Mrs. Maisel (2017–) 31

9 díj · 3 jelölés

New York, 50-es évek. Miriam „Midge” Maisel jó háziasszony módjára nem csak két gyermeküket neveli, de férjét is támogatja elképzeléseiben. Az unalmas üzletemberlét helyett, a ma már jól menő manhattani családapa, Joel inkább a színpadon szeretné álmait megvalósítani. A kis belvárosi… [tovább]

angol
angol

Szereposztás

Rachel BrosnahanMiriam 'Midge' Maisel
Matilda SzydagisZelda
Doris McCarthyDeli Patron
Marin HinkleRose Weissman
Tony ShalhoubAbe Weissman
David BluvbandVirgil
Wakeema HollisHarriet
Alex BorsteinSusie
Michael ZegenJoel
Joel JohnstoneArchie

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 26

Várólistára tette 150


Kiemelt értékelések

Novecento 

Mennyire jó ez a sorozat! Vicces, szellemes, önironikus, pont mint Midge. Könnyed, egyben drámai, egyszer sírok, többször nevetek, meghatódom, vagy éppen hatalmas szekunder szégyent érzek. Mindez akár egy rész alatt. Tele zseniális karakterekkel és jobbnál jobb zenékkel, elképesztő szövegekkel, és az imádnivaló Rachel Brosnahannel. Tony Shalhoub meg egy cukorfalat, úgy megöleltem volna néha. De miért ért itt véget, jöjjön a következő évad, vissza, vissza!

1 hozzászólás
Mesemondo

Nagyon Palladino. Aki szerette a Gilmore Girls stílusát, az ezt is imádni fogja. Színes, látványos, pörgős; szokás szerint a párbeszédek ropognak, mint a géppuska, és ha háromszor nézel meg egy epizódot, még mindig fogsz poént találni benne, amit az előző két alkalommal elszalajtottál (anyanyelvi szinten beszélem az angolt, de ezt én is felirattal néztem). A színészek zseniálisak, a sztori (a komoly témák – válás, stb. – ellenére) nem leterhelő, a stand-up megfelelő mértékben csattanós. Nagyon szerethető sorozat.

tonks

Tö-ké-le-tes. Tökéletes!
Nem tudom, hogyan folyt Rachel Brosnahan castingolása, hol látták meg Palladino-ék, mert bár felfigyeltem rá a House of Cardsban, de nem hittem volna, hogy ennyire fogom majd imádni. Ezt a szerepet konkrétan ráírták, nem hiszem el, hogy nem.
Vicces*, érdekes és borzasztó sok rétege van, órákat lehetne elemezni, hogy mennyire fullasztóak lehetnek a társadalmi elvárások nem csak Midge-re, hanem Joelre is.

*A viccest úgy értem, hogy nagyon vicces, egy csomó jelenetet újranéztem emiatt, annyira élnek a dialógusok, monológok, karakterek.

Nézzétek, mert nagyon jó, bevállalom akár azt is, hogy felül fogja múlni a Gilmore Girlst.

agivagyok

Na hát igen… nem véletlen lett Rachel Brosnahan-é az a Golden globe!
Imááádtam ezt a sorozatot, az egyetlen dolog ami borzasztóan dühít, az hogy gyorsan végig is néztem az összes részét.. Imádtam Midge karakterét, hihetetlenül vicces és szeretni való, tényleg jó humorral, én rengeteget nevettem. A többi karakter is abszolút szerethető, jó volt egy ’60as évekbeli new york-i zsidó család életét látni, szerettem a családját.
Úgy volt jó ez az egész, ahogy volt. Bár egy kissé cliffhanger a vége, hogy „namostmilesz”, de bennem nincs rossz érzés… csak borzasztóan várom a következő évadot!

3 hozzászólás
Könyvzugoly

Az első évad tökéletes, imádtam!
Ezek után a második számomra csalódás volt. Rávilágított olyan problémáimra a Palladino házaspár forgatókönyveivel, karaktereivel kapcsolatban, amit már a Gilmore Girls-nél is érzékeltem, de azt hittem, ez egyszeri dolog.
Az egyik, hogy a felvezetett drámáknak nem néznek a mélyére és sokszor vágnak egyet ott, ahol még érdekes lehetne. Itt pl a szülők beszélgettek Párizsban, de nem jutottak kompromisszumra. Majd a következő képsorokban már andalognak, mint egy musicalben. Szép montázs, idilli, újraébredő szerelem stb. De (számomra) épp az lett volna az érdekes, hogy jutottak el a patthelyzettől a nagy romantikáig.
A másik a következetlenség: Joel szüleinek a vállalkozása bajban van, majd besegít nekik, gatyába rázzák az üzletet kicsit, kincset keresnek. Majd egy hónapra elmennek egy felteszem igen költséges Dirty Dancing táborba, a végén pedig egy kisebb vagyont adnak Joelnek. Mindezt pár hónap alatt… Ugyanez Midge anyagi helyzetével, gyerekeivel, karrierjével. Amint elindul egy szál a lejtőn, ugranak egyet, hogy megint a felszálló ágat nézhessük rózsaszínbe csomagolva. Később persze előveszik ezeket a gondokat apró megjegyzések formájában, de komolyabb, hosszútávú következmények nincsenek.
A karakterekkel a bajom, hogy úgy látszik, ugyanazokat a jellemeket rajzolják újra és újra: a főszereplő egy felső osztályba tartozó nő, akinek saját anyagi helyzete (elvileg) instabil, egyedül neveli (már amikor) a gyermekeit, az apjuktól nem tud elszakadni, más férfival finoman szólva hanyagul bánik. Hol érzéketlen a való világ eseményeire, hol meg senki sem látja olyan jól őket, mint ő, ami önmagában kusza ábrázolást eredményez. De ami bevált Lorelai Gilmore-nál, nem biztos, hogy jó húzás Midge-nél. Mert a stand up arról szól, hogy a saját életünkön nevetünk a hasunkat fogva, mikor valaki más szemszögéből látjuk. Ehhez az kell, hogy úgy érezzük, aki beszél, az egy közülünk és valós problémái, hétköznapi élete van. Midge nem tudja, mikor kell csendben maradni. Ez része a bájának, de az esküvőn kínos volt, hogy a lány, aki figyeli, írja a közönség reakcióját, nem veszi észre, hogy már egy ideje nagyon kellemetlen mindenkinek, amit mond. Csak akkor, mikor már késő, és nem csak magát égette be… Nem fogja fel, hogy két hónap nyaralás neki ingyen van a szüleitől, de a managerének nincs miből élnie addig. Így egyre kevésbé lesz kötődési pontja a nézőnek hozzá. A showbizniszben nincs két hónapos szabadság, nincs minden hiba után egy gyors és nagylelkű mentőöv, szegény gazdag lány meg nem mondhatja meg mindenkinek a tutit, mert nem hallgatnak rá. Meg persze ki lehet gúnyolni a másik stand upos kollégát, hogy milyen nagy lábon él… Bagoly mondja.
Plusz a karaktereiket Palladinoék egy bizonyos állapotban szeretik. Amint túl sokat fejlődtek, mennek is vissza a kezdővonalra: ez ebben az évadban Rose és Abe szálára különösen igaz. A végén az első epizód mintha meg sem történt volna: Rose a jósnőnél, meg a party szerezvezésnél, Abe pedig megint nem figyel rá és megint elhallgat előle dolgokat, hogy aztán egyszerre zúdítsa rá… Hol van a figyelem, az igazi beszélgetés, a kötődés, amit Párizsban megmutattak? Amennyire örültem, hogy előtérbe került Rose az elején, annyira hanyagolták a végén. Midge döntése a végén, hogy nem beszél Benjaminnal és rohan Joelhez, lerombolta azt az intelligens, békés, keserédes elválást Joellel és a kapcsolatát Benjaminnal, amit felvezettek addig.
Nagyon hiányoltam Lenny Bruce-t, akiről amúgy azt gondolom sokkal több kémia van közte és Midge között, mint amit Benjaminnal éreztem. De valahogy őt az igazi kötelék a komédiához, tőle tanulhatna sokat Midge. Illetve egymástól…
Hiányoltam Midge vágatlan, bővített verziójú előadásait is, mert nem elég hallgatni, hogy ő vicces, folyamatosan látnunk kéne. Visszavárom a következetességet, és megszokott lineáris történetvezetést az első évadból. A New York-Párizs átkötés szerintem is zseniális volt, és több más technikai megoldás is tetszett, pl a tévéadásnál a kamerakép mutatása közvetlenül Midge helyett. Az utolsó két epizód mentette meg számomra ezt az évadot, de nekem sok volt Susie-ból, a sehova sem vezető kiegészítő történésekből és az olyan furcsaságokból, amik csak azért voltak, hogy legyenek furcsaságok. Remélem, az épülő bár neve Mr. Maisel lesz és azt is, a fenti hiányosságokat kinövi a sorozat, mert amúgy az alapötlet, a felvázolt kérdéskörök, a korrajz miatt egyéni és különleges széria lehet(ne) belőle.

Update!
A harmadik évad valami rettenet… Borzalom!

1 hozzászólás
piciszusz 

Most hogy befejeztem a 2. évadot is, már ideje lenne megírni azt az értékelést. Az első évad, úristen, imádtam. Egy női standupos az 50-es években, aki ráadásul tényleg vicces? Ide vele, faltam. Nagyon érezni a Gilmore lányok beütést, úgy tűnik Amy Sherman-Palladino szereti a gyorsan beszélő okos lányokat :) Szóval az első évadot nagyon hamar befaltam, viszont a 2.ban valahol elkezdtem elveszíteni az érdeklődést, totál lelaposodott a sztori. Viszont a legnagyobb kedvencem Susie, imádom azt a nőt!

soulway

Zseniális, imádom! Alig várom a következő évadot;)


Népszerű idézetek

Sztavrogin

Midge (miután Susie teljesen ledöbben, hogy emberek el tudnak tölteni valahol egy kéthónapos vakációt): What do you do for the summer?
Susie: I stay here. And I sweat. And I smell like a bum. And I'm miserable, and I want to kill people. And I do that till it gets cold.

1. évad 4. rész
Sztavrogin

Benjamin: You are a great date to bring to something you know nothing about and have no interest in.
Midge: Wait till you see me at a boxing match.

2. évad 7. rész
bubblejoo 

Judge: Mr. Maisel? You're the husband?
Joel: I am, yes.
Judge: What are you doing here? Are you contesting?
Joel: No, sir, I'm not contesting.
Judge: Then why are you here?
Joel: Just moral support for my wife.
Judge: While she divorces you.
Joel: That's right.
Judge: For adultery.
Joel: That's right.
Judge: That's very modern. It's almost French.

(3x02)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján