Kedvencelte 82

Várólistára tette 128


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Minden kis hibája, kliséje, meg a „rengeteg” filler epizód ellenére is egy kellőképp szórakoztató szériának látom az első szezon után. Vérbeli Star Wars, mégis képes újat mutatni az eddig felépített univerzum elemeinek felrúgása nélkül. Plusz pont, hogy a felesleges sjw elemeket és belemagyarázásokat tökéletesen hanyagolja, mégis diverznek mondható, ahogy azt sokan elvárják manapság. Kivitelezés terén bőven feszegeti az átlag TV szériák minőségének határait, mégis olykor-olykor lezeg a léc, amit nagy rajongókként hajlamos az ember megbocsátani neki. Mesélés terén és összetettségben van ugyan még hova fejlődni, de kezdetnek ez is megteszi, szóval bízzunk abban, hogy a folytatás bőven tartogat majd meglepetéseket.

pvik13 

Nagyon tetszett! Főleg ez a titokzatos sose veszem le a sisakot volt érdekes dolog. spoiler Baby Yoda volt megfelelő mennyiségben, na meg persze kezdte felfedezni az erejét! A mellékkarakterek is bejöttek, és ez a befejezés felettébb 2.évadot kíván! THIS IS THE WAY!

Szeszj 

Wow ez most nekem nagyon bejött, imádtam már az elejétől kezdve, mert érdekes, izgalmas, teljesen más megközelítés a Star Wars univerzumban, jó igen vannak benne kicsit gyengébb részek, de nekem azok is bejöttek. Jó volt hogy új világokat mutattak be, és új fajokat is, nekem az egyik legnagyobb bajom a új SW filmekkel hogy már nem nagyon mutatják be a galaxist, itt pedig érdekes lények lettek megmutatva, de vannak régiek is amiket jó látni, főleg a Jawak-én nagyon bírom őket.
Maga a történet néhol kicsit gyenge és lassan halad de szerintem egy jó kis történetet hoztak össze a készítők, amiben sok potencia van, remélem kihasználják.
A humora is jó, néha túl viccesek akarnak lenni de az megbocsátható! :D
A szereplők is remekek, Mando-t már az első pillanatól megkedveltem, mindig is érdekelt a Mandalore-i vallás, és itt még többet megtudhattam róla, remélem hogy a második évadban még többet mesélek róla.
Cara, Greef, IG-11, Kuiil mind értékes szereplők, akiket nagyon jó volt megismerni. Sok potencia van bennük. Meg szerintem remek barátok is.
Baby Yoda pedig nagyon édes volt, és kemény is! :D Remélhetőleg még többet megtudunk róla. https://i0.wp.com/metro.co.uk/wp-content/uploads/2019/1…
A zene pedig fantasztikus.
Szóval alig várom már a következő évadot! ^-^
https://tenor.com/view/mandalorian-this-is-the-way-turn…
https://media.tenor.com/images/061b2b0a3549efccc574093a…

Razor 

1. évad: Nem mondom, hogy tűkön ülve vártam a sorozatot, de az előzetesek alapján ígéretesnek tűnt, így azért kíváncsian indítottam el az első részt, hogy aztán hétről hétre várjam az új epizódot. A hangulata na meg Baby Yoda berántottak, ráadásul nagyon jól hozta a klasszikus Star Wars-hangulatot. Láttam olyan véleményeket, hogy xy epizód filler volt, amivel nem teljesen értek egyet, hisz az eddigi 8 epizódból 2 nem tett hozzá semmit úgymond az évad fő szálához, ugyanakkor ezeknek szerintem lesz még később jelentősége, másrészt muszáj mindig mindennel összefüggeni? Jó hátradőlni és nem állandóan az összefüggéseken agyalni, csak szórakozni. Sok, mára klasszikus sci-fi sorozat is tömve volt epizodikus részekkel. (Igaz, ott hosszabb is volt az évad.)
A színészek játékával elégedett voltam, Pedro Pascal (és dublőre :D) az arcjátéka nélkül is rengeteg érzelmet vitt a szerepébe, de a többiek is hitelesen játszottak. Gina Carano-ról már elsőre látszik, hogy péppé tud verni, remélem őt még viszontláthatom a későbbi évadokban is.
Az effektek és a jelmezek szerintem hozták a filmek színvonalát (az 501-es légiónak ezúton is köszi a statisztálást), a zene pedig illet az epizódokhoz, a főcímzene hamar dallamtapadást tud okozni.

Near 

Első rész után:
Eddig több, mint ígéretes! Megvan a Star Wars hangulat és mégis el mer rugaszkodni a megszokott „szabályoktól”. Imádom, hogy a régi képátvezetéseket megtartották. Van akció, nem kicsit látványos, mégsem csak arra épül az egész. …és igen, ott van az a csepp humor, amennyit tökéletesen elvisel egy közel negyven perces rész.
A végén különösen tetszik, amit a stáblistával műveltek.
--.--.--.--.--.--.--.--.--.--.--.--.--.--.--.--.
Iszonyúan utálom, amikor módosítanom kell egy értékelésem. De ennél muszáj így tennem. Éppen megy a háttérben, kis képernyőn a hatodik rész és igen… ennyire érdekel. Tudjátok, mi a bajom ezzel? A hatodik résznél járunk a kilencből – ami a teljes évad száma ugye – és egyelőre nincs történet. Nincs főszál.
Mint amikor Assassin's Creed-ben csak a sidequest-eket csinálja valaki heteken át és felvehető tárgyakat gyűjtöget. De fő történetszál az nincs.

2 hozzászólás
Liv_Lovely 

This is the Way
Amikor először hallottam erről a sorozatról, az első gondolatom az volt, hogy: Na, még egy lehúzott bőr, minek még egy Disney sorozat, majd valaki biztos jól meggazdagszik belőle… Később láttam az előzetest és az sem győzött meg igazán.
Aztán mégis csak elkezdtem nézni, és nagyon jól tettem!
Igen, mindenki Baby Yodáról beszél, aki valóban nagyon aranyos, de szerintem Mando karaktere nagyon badass! Tetszett, hogy bár ő egy jól képzett harcos, de mégsem úgy ábrázolták, mint aki sérthetetlen és mindig győz. Érdekes, hogy bár sose láttuk az arckifejezését, mégis nagyon kifejező tud lenni a testbeszédével vagy a kameraállásokkal/zenével segítették a hatást. Na meg persze a megszólalásaival (keveset beszél, de sokat mond) A sorozat hangulatát nagyon eltalálták, valamint látványvilág, a díszletek és jelmezek is szépek. A harcok jól koreografáltak,a sorozat zenéje pedig nagyon fülbemászó és a humora is a helyén van. Tetszett az is, ahogy elhelyezték a történetet a Star Wars univerzumban, meg volt a nosztalgia faktor (de anélkül hogy túlságosan sok lett volna) és végre valami újat látunk ebből a világból.
A sorozat történetvezetésén még lehetne javítani – hiszen a fő cselekményszállal lényegében az évad elején és végén foglalkoztak – de ettől függetlenül nekem pozitív csalódás volt a sorozat, úgyhogy kíváncsian várom a folytatást.

nekedcsakRia 

Ez a legjobb sorozat, amit 2019-ben eddig elkezdtem nézni. Egyszerűen imásom ezt a western feelinget, ami árad belőle. Lassú, komótos, de egyáltalán nem unalmas. Továbbá, elképesztően jó a zenéje :)

Coralie 

Továbbra sem lettem nagy SW rajongó, bár most már egész jól elvagyok ebben az univerzumban is. Viszont ez a sorozat kifejezetten tetszett, attól függetlenül is, hogy számomra nincs a környezetnek akkora jelentősége. (Na jó, közrejátszott a megtekintésben az is, hogy Pedro Pascalt kedvelem.) Az biztos, hogy a folytatást is nézni fogom! :)

Csupán egyetlen kérdés merült fel bennem: spoiler

Timi98 

Nagyon felkeltette az érdeklődésemet és többet hoz, mint amire vártam. Csak az sajnálom, hogy rövidek a részek, viszont csupa izgalom és akció az egész. A zenéje kellemes, a végén nagyon tetszenek a tervek. Remélhetőleg a folytatás is ilyen minőségben és további izgalmas cselekményszállal érkezik.
A 6. rész volt talán az egyetlen, amelyik nem tetszett. Se nem volt érdekes és ismét csak egy olyan rész, ami nem tett hozzá semmit a fő történetszálhoz. Ez nem lenne baj, csakhogy már a vége felé halad a sorozat és itt már nem iyen részek kellenének.
A 7. rész meglepett, nagyon tetszett, ahogyan meglepő volt az évadzáró is. Egyértelműen folytatásért kiált a történet. Kicsit mondjuk többet vártam a 8. résztől, de még így is jó. :)

1 hozzászólás
dulkap 

Alapvetően jól indul a sorozat és jó döntés volt szerintem, hogy nem erőltették a hosszú részeket. Jó a látvány, jók a karakterek és hát a baby-yoda (vagy kicsoda) is nagyon cuki lett. Sajnos a 5. és 6. rész totál feleslegesen került be, mert semmi értelme a történet szempontjából (ha jól figyeltem). Nem mondom, hogy tűkön ülve várom a folytatást, de élvezetes kis űr-western volt. (Gina Carano-ért nálam még jár egy plusz pont minden esetben. :) )


Népszerű idézetek

csartak 

I’m A Mandalorian. Weapons are a part of my religion.

csartak 

– We have you 4 to 1.
– I like those odds.

csartak 

Bounty Hunter: Hand over the child, Mando, I might let you live. I can bring you in warm or I can bring you in cold.
Mando: That’s my line.
(Episode 5)

ViraMors 

I can bring you in warm… Or I can bring you in cold.

1. évad 1. rész
2 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján