The Expanse (2015–) 55

James S.A. Corey regényei alapján nagyszabású űropera, ami 200 évvel később, a jövőben játszódik. Főhősei egy űrhajó kapitánya és egy nyomozó, akik eltűnt nő után kutatnak a naprendszerben, s fényt akarnak deríteni a történelem egyik legnagyobb összeesküvésére. (Forrás: Sorozatjunkie)

angol
angol
angol

Képek 22

Szereposztás

Shohreh AghdashlooChrisjen Avasarala
Cas AnvarAlex Kamal
Wes ChathamAmos Burton
Thomas JaneDetective Miller
Steven StraitHolden
Dominique TipperNaomi Nagata
Florence FaivreJulie Mao
Andrew RotilioDiogo
Shawn DoyleSadavir Errinwright
Elias ToufexisKenzo / The Hybrid

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 41

Várólistára tette 188


Kiemelt értékelések

csartak 

Ez valami hihetetlen jó. Nagyon rákattanós, ahogy haladt a sorozat, egyre jobban érdekelt, és most úgy érzem végtelen mennyiségben tudnám fogyasztani. Nem elég a 10 rész.
Profi módon elkészített, minden helyszínében látványos és hangulatos sorozat. Minden sci-fi kedvelőnek csak ajánlani tudom. Szerintem jól eltalálták a szereplőket, mindenki jól hozza a figuráját. Nekem Miller lett a kedvenc.
Egy gondom van vele most, csak az, hogy várni kell a folytatásra.
De még a könyvsorozat folytatására is kedvet kaptam tőle, mert abból még csak az első részt olvastam. Szóval hamarosan sor kerül rá.

LoneWolf

Végre! Annyira vártam már egy új sci-fi szériára, ami legalább annyira képes megfogni, mint anno a Star Trek, a SG-1, vagy a BSG és talán most ebben a sorozatban megtaláltam ezt. Izgalmas történet, érdekes karakterek, (Miller a kedvenc, de a pilótát is megkedveltem már valamiért. Kicsit Ben Kingsley-re emlékeztet.) összetett világ, amit TV-s viszonylatokhoz képest szép effektekkel tárnak elénk. Az első évad után jelenleg csak ajánlani tudom minden sci-fi kedvelőnek. Talán picit lassan indult be, de szinte garantáltan a képernyő elé szegez, ha az ember ráérez az ízére.

Charityy 

Igazi profi sci-fi. Izgalmas, érdekes, bár nekem sokszor sajnos unalmas volt a lassabb jelenetek miatt.

5 hozzászólás
dontpanic

Ha rajtam múlik, nem jutok túl az első évadon.
És milyen jó, hogy nem rajtam múlt!
Nekem az elején túl sok volt a politika, és túl kevés a karakterépítés, de vagy átbillent a mérleg, vagy én szoktam hozzá a tempóhoz, stílushoz, vagy építés nélkül is hozzám nőttek a karakterek, mindenesetre valahol a második évad közepén már úgy éreztem, hogy ez az egyik legjobb, jelenleg futó sci-fi sorozat.

Jelenleg hatalmas a szerelem, és már előre szomorkodom, hogy mindjárt vége a harmadik évadnak, és ki tudja, mikor jön a következő (de legalább jön!).

Addig is bele lehet ásni magunkat a könyvekbe, persze.

Minden a helyén van, a látványvilág, a politikai légkör (annnyira reálisnak érzem, hogy tényleg így alakulna a helyzet, ha kolonizálnánk a Marsot…), a szereplők (ez tényleg nem az a sorozat, amiben nagyon sok minden kiderül a szereplőinkről, viszont az események során, „valós időben” ismerjük meg a jellemüket, motivációikat, és ez így különösen bravúros), és hát a cselekmény pedig valami őrülten izgalmas. A dramaturgia, ahogy egymásba szövik a szálakat, szinten zseniális.

Én magam sem hittem volna még az első évad során, hogy ennyire elfogult értékelést fogok írni róla, de úgy látszik, ez a sorozat észrevétlenül belopta magát a bőröm alá. :)

(És éljenek a sci-fi fanboyok, akik ráveszik a magamfajtákat a komfortzónából való kilépésre, és ezzel ilyen rajongásokhoz juttatnak. :))

Nuwiel

A sorozat az angolul azonos című könyvsorozat alapján készül, ebből magyarul eddig négy rész jelent meg, amiből hármat olvastam. A könyvek színvonala változó, a háromból a második tetszett a legjobban, a harmadik a legkevésbé, de az alapötlet, a világ, a jövőkép ötletes és átgondolt.

Az első rész semmi meglepetéssel nem szolgált a könyvek ismerete miatt, de az is bátran nézheti, aki most hall először az Expanse univerzumról, az elején pár mondatban felvázolják a világot: van a Föld és a Hold, amit az UN kormányoz, van a Mars, ami egy független katonai erő, és van az aszteroidaöv, amit mindkettő kihasznál, és nagyvállalatok irányítják. A konfliktus innentől adott, egy puskaporos hordón ülünk, ami csak egy szikrára vár, hogy felrobbanjon és lángba borítsa a Naprendszert. Lesz még egy csavar, de az a könyvet nem ismerőknek már spoiler lenne, úgyhogy nem lövöm le.

Az első rész természetesen mi másról is szólna, mint a főbb szereplők bemutatásáról, úgyhogy megismerjük Holdent, Naomit, Amost, és Alexet a Canterbury jégszállítóról, Miller nyomozót a Ceres állomáson és Chrisjen Avasaralát a Földön. Megint csak a könyvekre hivatkozva, mindenki pontosan olyan, amilyennek lennie kell, az Övből származóknál a kevert nyelv tökéletes, nem érteni ugyan, mit mondanak, de pont ez volt a lényeg a könyvben is: aki egy gravitációs kútban nőtt fel, az nem értheti a mindenféle eredetű övbéliek kevert nyelvét, akik szinte már új alfajt alkotnak az emberiségen belül az alacsony gravitációban töltött élet, az alkalmazkodás miatt.

Kezdek csapongóvá válni, úgyhogy összefoglalom a véleményem. A The Expanse erősen nyitott, csak ajánlani tudom minden sci-fi rajongónak.

Rekaboni

Hogy én ezt mennyire imádom!! A kedvenc könyvsorozatomból készült és minden félelmem ellenére, nagyon jól sikerült adaptáció. Sok helyen követi a könyvek vonalát, de az eszközölt változtatások is jól sikerültek. A színész választás is nagyon jól sikerült, bár volt olyan, akivel az elején annyira nem voltam kibékülve, de jól hozzák azt, amit kell. A látvány nagyon bejön, tetszik ez a sötétebb tónus. Összességében le a kalappal a készítők előtt, remélem folytatják és a többi évad is ilyen jól sikerül.

frgcsD

Rég vártam egy vérbő, mindenféle giccstől és sallangtól mentes, tökös űroperára. Megkaptam! Egyenesen bele a képembe. Az első évad ledarálása után jött velem szembe az információ, hogy voltaképpen egy kifejezetten sikeres regényfolyam kis képernyőre történő adaptálásának lehettem tanúja. Hogy micsoda?! Regény? Folyam? Nem is kellett több, szinte azonnal belevetettem magam az eddig magyar fordításban megjelent kötetek tudatos, szisztematikus habzsolásába. Az alapanyagban sem kellett csalódnom.
Igaz, hogy első évad eszeveszett tempóját és izgalmait a másodiknak nem sikerült felülmúlnia, de kifejezetten jóleső érzéssel töltött el, hogy az immár kedvenccé avanzsált regényszereplőimet (pl. Roberta „Bobbie” Draper) immár „hús-vér” formában is viszontláthatom.
A könyvsorozat ismeretében elégedetten, ugyanakkor mégis tűkön ülve várom következő évadokat.

1 hozzászólás
Szencsike 

Úgy kezdtem bele a sorozatba, hogy nem ismerem a könyvet, még annyira se, hogy belőjem, kb. miről szólhat, így fogalmam sem volt, hogy kb. mire kellene számítani. Azt hallottam, hogy a sorozatot a SyFy Channel gyártja, ők néha mellélőttek a sorozataikkal a minőséget nézve. De azt kell mondjam, hogy ez kellemes csalódás volt. Ügyeltek a CGI-re, igazán szépen felépítették a világokat, az űrhajókat, a társadalmat, látszott hogy figyeltek a részletekre és ennek meg is lett az eredménye. A cselekménynél néha el kellett gondolkoznom, hogy ki milyen úton módon logikázott ki valamit, hogy adott következtetésre jutott, vagy milyen motivációi lehetnek, nekem itt volt egy-két gyenge pont, de a történet nagyja még könyv nélkül is bőven átjött. Az biztos, hogy szépen átvették a könyvet (mondom ezt még olvasatlanul), mert simán hihetőnek tűnik, hogy egyszer majd a távoli jövőben még lesznek gondjaink a kolonizáció miatt. nem hittem volna el azt se, hogy ez lesz az évadzáróban, szóval az évad felénél én még abban a hitben voltam, hogy Miller nyomozni fog, Holdenéket terrorizmus miatt lekapcsolják, a földiek meg háborúzni fognak, ehhez képest mégsem, de ez kellemesen megbolondította a sorozatot :) Várom a következő évadot is :)

ananiila

1. évad:
A könyvet nem szerettem, nem is tervezem folytatni és sajnos a sorozatot is első körben csak a 7. részig bírtam, majd hosszú hónapok után fejeztem be. Kell az igazi sci-fi hangulat hozzá, különben untat.
Adok esélyt a második évadnak.
2. évad:
Ha az elsőre 6 csillag ment erre 12. Imádtam, igaz most sem az első résztől, inkább úgy az ötödiktől. Most viszont olyan lázban égek, hogy újra elkezdtem nézni elölről és még a 2. könyvet is elkezdtem olvasni!
Várom a folytatást, addig is olvasok!
3. évad:
Nagyon jó volt, újranézős!

3 hozzászólás
Luki

1. évad
Nem tökéletes, de elég korrektül összerakott sorozat, határozottan ígéretes. Gondolom a könyveket ismerők előnyben vannak.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Holden: Mi az az izé, ami úgy néz ki, mint egy nagy lyuk a hajó oldalában?
Naomi: A lézerek szerint az egy nagy lyuk a hajó oldalában.

LoneWolf

Miller: I'm gonna take my pet nuke for a walk.

2. évad / 5. rész

Valentine_Wiggin 

Kijöttünk ilyen messzire a sötétségbe… mondd, miért nem tudtunk több fényt hozni magunkkal?

Valentine_Wiggin 

– Kapitány, ön téved!
– A kapitány sosem téved.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján