Kedvencelte 28

Várólistára tette 202


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

1. évad:
Nem tudok belekötni. Társadalom, vallás és médiakritika is egyben, ami totál szembeköpi a mostanság oly felkapott szuperhős mítoszokat, de eközben mégis a műfaj egyik legjobb darabja lett. Karl Urban ismét tökéletesen hozza a rá kiosztott szerepet, mint mindig és az Antony Starr által alakított Homelander az elmúlt évtized egyik legtenyérbemászóbb gonosza lett. Remekül balanszolt szériáról van eddig szó, melynek szinte egy percén sem unatkoztam, miáltal csak jobban várom a következő szezont, ami nem jöhet elég hamar.
ui.: Nekem azonnal kedvenc lett, szóval érdemes binge-elni.
2. évad:
Majdnem egy szinten volt az elsővel, valami mégis hiányzott belőle, míg a fináléja tele volt bakival, erőltetett jelenetekkel és kapkodással, ami sajnos már jobban levont az összkép értékéből. Remélhetőleg a harmadikkal nem romlik tovább a színvonal, bár még így is magasabb szinten van, mint a legtöbb mai sorozat.

2 hozzászólás
Kiskakukk 

Ez…ez…

Üdítően brutális és mocskos, pont, ahogy szeretem. :)

Gyönyörű a képi világa, a hangulata remek, a cselekmény tempója kitűnő, a karakterek pedig nagyon el lettek találva. (Karl Urbannek piszkosul jól áll ez a szerep, de a főrohadék Superman utánzat is telitalálat.)

Nem spóroltak a véres (tényleg véres) jelenetekkel, de a humor is jelen volt, ráadásul jó feketén. :) A csecsemős rész nagyon beteg, egészen zseniális. :D De amikor Black Noir teljes páncélzatban a sznob partin leül a zongorához spoiler, na ott is felnevettem. Apropó, vajon ki bújuk meg a jelmez alatt?
A francia fegyverkereskedő ezermester és a darabolós ázsiai csaj párosa nagyon bejött.

Örülök, hogy végre megnézhettem, baromira tetszett, az első perctől az utolsóig élveztem és kíváncsian várom a folytatást!

És még így a végére: köszönet a Slipknotnak, amiért az egyik klipjük által megismertették velem a sorozatot! :)
Ráadásul pont a remek Solway Firth alá vágták meg, áh! :)
https://www.youtube.com/watch…

(Ja és -2 csillag a delfin meg a homár miatt. )

4 hozzászólás
csokidani 

2. Evad utan: az elso ket resznel megijedtem, mert nem jott meg az erzes, de aztan elkaptak a fonalat es beindult a daralo. Zseni volt ez az evad is.

Fanyalogva kezdtem neki, hogy egy újabb szuperhősös baromság lesz, de tévedtem.
Igazán tökös, élvezetes anti-szuperhősös sorozatot kaptam és végig élveztem. A legtöbb sorozat 2-3 rész után elfárad, de ez végig hozta a szintet (talán 1 rész volt kicsit semmilyenebb). így kell kifordítani a már végtelenségig unt szuperes filmeket és sorozatokat. Jó ízléssel, kellően véresen, kellően fekete humorral fűszerezve, remekül összeválogatott szereplőkkel.
Nagyon várós a folytatás, már most nézném.

L_Reggie

2. évad
Még mindig baromi beteg de imádooom! Olyan mint egy őrült hullámvasút: olykor begyorsul, néhol lelassul, és vannak kiszámíthatatlan pillanatai. Elég sok, igazából. Tetszik hogy mernek túlozni, sok a vér, a káromkodás, de sosem bántó. Ebben az évadban kicsit többet meghatottunk a karakterekről, a szuperekről és a Fiúkról is, de ez nem baj. Jó volt megismerni őket, megérteni mit miért csinálna. A finálé veszettül tetszett, szóval csak így tovább! Jöhet a harmadik évad!

rhysciar

Ami a legnagyobb pozitívuma ennek a sorozatnak: a társadalom-, a vallás- és a médiakritikája. Ezen nem is érdemes vitatkozni. Gyönyörűen bemutatja, hogy milyen egy elba**ott világban élünk, és hogy mekkora marhák vagyunk, amiért nekünk ez így jó.

Másrészről azonban csalódtam ebben a sorozatban. Az eleje rettenetesen erős volt, a végére viszont sablonsztorit kaptunk elbagatellizált karakterekkel tűzdelve. Deep és Black Void karaktere egy suhintással elment a levesbe (mondjuk utóbbinak nem is volt karaktere, szóval róla meg ennyit…), Maeve… hát vele aztán nem tudom, mi a fas* van, aztán a történet is túlságosan leült, inkább hasonlított egy sima akciófilmhez, mint ahhoz, amit ígértek: köcsög gonosz szuperhősök.

A dramaturgia az évad második felére megromlott, csak és kizárólag Homelanderre fókuszáltunk, azt is elég bénán, mert ha őszinte vagyok, az egész karaktere sablon és klisé. Csak azért gonosz, mert az? Nincs semmi háttérinfó, és hiába Antony Starr alakítása, ezt a karaktert már milliószor láttuk a képernyőn: a tökéletes külsővel megáldott brutális seggarc. A háttértörténet sokkal jobban lekötött volna fő szálként, mint amit kaptunk, jó ötlet volt persze a drogos téma is, de ez a bosszút-állok-a-világ-legkedveltebb-szuperhősén-mert-tönkrement-az-életem klisé kezdett a 8. epizód végére rohadt unalmas lenni. Pedig én kimondottan bírom Karl Urbant, és el tudnám még nézni a képét legalább 2x8 epizódban is. Csak sajnos nem tudta eldönteni a sorozat, hogy mit akar megmutatni: azt, hogy milyen is a világ, ha gonosz szuperhősök állnak a tetején, vagy hogy egy átlagember képes-e kinyírni egy szuperhőst, akire istenként tekint a világ.

Úgyhogy hiába nagyon jó a háttere, hiába nézeti magát a sorozat, a nem lévő karakterizálása tönkreteszi: pl. a főszereplőnek bemutatott Hughie (spoilerek nélkül) elég gyorsan összemelegszik Annie-vel, pár nap/hét alatt, és bár tudom, mindenki máshogy gyászol, de ez számomra tök érthetetlen volt a történtek fényében. Ez is csak egy, a sok apró probléma közül, Frenchie karakterét sem tudtam hová tenni, egyik pillanatban még a világ legveszélyesebb őrültje, a másikban egy cuki srác, aki a légynek sem tudna ártani???

Szóval egy szó mint száz, érdemes nekiülni, jó kis hétvégi sorozatnak, és lenne benne potenciál, ha normálisan kidolgozott szereplőket kapnánk. Így csak túl nagy a hype körülötte, és megint érdekesebb a körítése, mint maga a tartalom.

3 hozzászólás
Victorious

1.évad október 26
Örülök,hogy nem húztam sokáig a megnézését,mert zseniális sorozat. Persze ott van az árnyoldala is,hogy most várhatok a következő évadra egy csomót.
Konkrétan nem volt egy rész sem amit untam volna olyan jó volt a story, a karakterek jól kidolgozottak voltak, a színészek meg brillíroztak. Karl Urban és Antony Starr különösképpen de a többiekre sincs panasz. A sokszor dark humoron jókat szórakoztam,nem éreztem semelyiket sem erőltetettnek.
Remélem tartani,vagy akár emelni is tudja a szintet a későbbiekben.

2.évad (2020.10.10.)
2019-es kedvenc sorozatom végre visszatért és ismét el is illant :( Összességében elégedett vagyok az évaddal, voltak vicces,szomorú,menő és wtf pillanatok is dögivel.Volt 1-2 kevésbé jó húzás benne de összességében nem voltak vészesek. Stormfront is remek „főgonosza” lett az évadnak. Tetszett,hogy kicsit azért jobban megismerjük a „hősöket” is. Deep az még mindig Deep :D
Várom a 3.évadot,bár még tuti messze van :/

piciszusz 

Fú nekem az első évad nagyon bejött, morbid, darálós, nem szarozik, nem a megszokott. Még jó,hogy a héten jön a 2. évad, különben becsavarodnék.
Ez mekkora király évad záró volt már???? Még!!

Szencsike 

2. évad (2020. ősze): Egyértelműen Antoy Starr és Aya Cash vitte a prímet ebben a szezonban, zseniálisan alakították ezeket az őrülteket. Akinek még érdekes volt a sorosa az Maeve, borzasztó a Vougth (marketing)gépezete, ahogy így bedarálta őt. Hughie végre tököt növesztett magának, Deep egyre mélyebbre süllyed, remek volt ez a „szcientológus”-húzás. Az őrület tekintetében egyértelmű, hogy a bálnás jelenet a legjobb. Több Black Noir-t ha lehet!

1. évad: Annyit tudtam a sorozatról, hogy átértelmezi a szuperhősök világát, szétcsúszottak, problémásak és van benne valami plusz, amitől kiemelkedik a többi sorozat közül. Nagy reményekkel vágtam bele, de a megtekintés után magam sem tudom, hogy valóban az én sorozatom-e. Tetszik a koncepció, mind a Team Butcher, mind a Team Homelander ábrázolások érdekesek. Egyik csapat sem tökéletes (Butcherék talán egy kicsivel jobbak), de sosem gondoltam volna, hogy ennyire sz..háziak a szuperhősök a szó rossz értelmében. Voltak érdekes dolgok, amelyek kifejezetten érdekeltek (Hughie és Annie kapcsolata, vagy épp Deep sorsa), de alapjában véve nagyon taszított az egész világ amit bemutat. De talán pont ettől lenne jó a sorozat, hogy a szuperhősök is „bűnösök”, de azt hiszem számomra a szuperhősök maradjanak szuperhősök. Lehet leülök a második évadra, de azt hiszem nálam ez ilyen „egynek jó volt” sorozat marad.

A_S1M0N

Zseniális!
Már az első trailer után tudtam, hogy ez kell nekem, az első rész pedig még rá is tett erre egy lapáttal.
Már csak a felállás miatt sem egy szokványos szuperhősös film/sorozat, de a társadalom, vallás és médiakritikai mondanivalója is nagyon erőssé teszik, emellett a karakterek is zseniálisak.
Alapból az hittem, hogy spoiler

Az első évadot imádtam, az az évadzáró spoiler
Nagyon várom a második évadot!

Na, második évad:
Simán előzi az elsőt, pedig azt is imádtam, de a készítők remekül vitték tovább az eseményeket, bár az eleje talán kicsit lassabbnak tűnt, de legalább kaptunk betekintést a csapat egyes tagjainak múltjába, így azért jobban megismerhettük őket.
Emellett spoiler! :D
A többiek is hozták a formájukat, spoiler.
Igazából nem tudok belekötni, továbbra is mély gondolatok bújnak meg a brutalitás, káromkodás és a véráztatta cselekmény alatt, nem lehet senkit se teljes szívből utálni, legyen bármennyire is rossznak feltüntetve.
Csak most megint sokat kell várni a folytatásra…

farkaspeeter

Amikor nekiálltam ennek a sorozatnak, akarva-akaratlanul is egy korábbi Sony-gyártás képregény-feldolgozáshoz, a Powershez hasonlítottam – aminek sok pozitívuma nem volt az egy-két veterán színész jó alakításán kívül.
Szerencsére a Boys ezt messze felülmúlja.
Kezdve a történettel, ami remeket csavar a manapság divatos szuperhős témán a céges mentalitás és a tömegmédia görbe tükrével. Sokkal többet nem szeretnék mondani róla, mert gyorsan spoiler területre tévednénk. Alapkoncepció mindenesetre csillagos ötös.
A másik rész, amibe mindenki nagy szerencséjére elég sok energiát fektettek, a casting.
Rögtön ki kell emelni Karl Urbant, akinek egy teljesen sablonos (és alapjában véve teljesen destruktív) karaktert sikerült eladnia a játékával, és az egyszemélyes showműsora a legfontosabb elem ahhoz, hogy a sorozat első fele élvezetes legyen – még a kissé sánta brit akcentusa ellenére is.
Antony Starról nehezen tudtam az elején eldönteni, hogy magától olyan ripacs, mint amilyennek a szerepe megkívánja, vagy ténylegesen tud is színészkedni – a sorozat második felében, amikor kibontották a karakterét, engem meggyőzött, hogy az utóbbi a helyzet.
A legnagyobb meglepetést ezzel együtt Erin Moriarty szállította, akinek a játéka (valószínűleg az általa játszott karakter neve miatt is) sokszor a fiatal Anna Paquin juttatta eszembe. Ámen, hogy ő is képes legyen hasonló karriert befutni Hollywoodban. (Zárójelben megjegyzem, hogy a sorozat egyik legidegesítőbb részlete is nagyrészt hozzá, de általában a női szereplőkhöz kötődik: valaki szóljon kérem a sminkesnek, hogy a kevesebb néha több! Engem legalábbis nagyon irritált, hogy a női szereplőknek, akár Kimikónak, akár Annie-nek akkor is autópálya vastagságúra dúsított szempillái vannak, amikor átlagosnak és hétköznapinak szeretnék láttatni őket. Szerencsére a korrekt operatőri munka és világítás egész jól ellensúlyozza ezt.)
Az utolsó pozitívum, amire kitérnék, az a hangulat. A már említett, kifogástalanul koreografált képi világ mellett a szellemes kikacsintások más filmekre, illetve popkulturális ikonokra (Spice Girls rajongók, egyesüljetek), a véres jelenetek megfelelően groteszk használata és a betétdalok igazán egyedi élményt varázsolnak az egyes részekből.

Kérdés akkor, miért nem vagyok oda ezért a sorozatért? A válasz pedig a dramaturgia, különös tekintettel a szezon végére.
Komolyan nem értem, miért nem volt senki hajlandó, végignézve az egész szezont, azt mondani, hogy ebből el lehetne még nézni 2-3 részt, hogy minden történetszálat megfelelően megrágcsáljunk, és legyen ideje mindenkinek levegőzni egy kicsit (plusz addig is nézik az emberek a sorozatot, tiszta haszon). Ennek hiányában viszont szinte az összes történetszál elsietett lett, Maeve egyáltalán nem lett kibontva, Deepből Derp lett, ahogy a forgatókönyvírók látszólag nem jutottak dűlőre, mihez kezdjenek vele, a szezon végi nagy finálé pedig annyi megválaszolatlan kérdéssel és deus ex machinával tűzdelt, hogy kis híján a Trónok harca hírhedt Harangjait idézi.

Mindent összevetve egy sodró, nagyon szórakoztató sorozat a The Boys, de a végét nem tudom hová tenni.
Fogom-e nézni a következő évadot? Igen, jó eséllyel elkezdem, de az elvárásaim jóval alacsonyabbak, mint szeretném. A szuperhősös sorozatoknak alapjáraton fontos minőségi jelzője, hogy hogyan kezelik a tétek folyamatos emelését (szép példa erre a Hősök tündöklése és bukása), és bár a Boys első évadának cselekménye nem akart rögtön bankot robbantani, komoly erőpróba lesz a következő szezonokban a szereplők relevanciájának, és ezzel együtt a sorozat szívének megőrzése.


Népszerű idézetek

Nocharity 

– I'm not a murderer…
– That's all right. I am.

Nocharity 

– I'm the world's greatest superhero.
– You're my greatest failure.

Nocharity 

I'm a motherfucker with heart. While"s you? You're just a motherfucker.

pvik13 

Butcher: What have you got to lose that you ain't already lost?

1. évad 1. rész – The Name of the Game
Nocharity 

– I thought that we are friends.
– Sorry, but we're not anything.

2. évad 1. rész – The Big Ride
Szencsike 

Homelander: You guys are the real heroes. We're just glad we can help.

Szencsike 

Homelander: I’m the Homelander. And I can do whatever the fuck I want.

Szencsike 

Homelander: You stay the fuck back, or I'll laser you, goddamn it! I will laser every fucking one of you!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján