Szeress, ha mersz (2015–2016) 12

Love me if you dare · 他来了, 请闭眼
45' · kínai · sorozat, thriller, krimi 16
1 évad · 24 rész

Bo Jinyan zseniális kriminálpszichológus, aki fiatal kora ellenére, máris egyetemi professzor, hosszú betegség után egy eldugott házban lábadozik. Mikor újra erőt érez magában, és elvállal egy ügyet, pár napra, amíg le nem zárják a nyomozást, asszisztenst keres magának.
Yao Yao azonnal… [tovább]

Szereposztás

Wallace HuoSimon Bo
Ma SichunJenny Jian
Wang KaiXun Ran
Zhang LuyiJabber Xie Han
Andrew YinFu Zi Yu
Guo Xiao RanLiang Kai Wen
Zhang Ling ZhiYin Zi Qi
Liu Yi JunPei Ze
Hirdetés

Kedvencelte 9

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

coni

Hát ez nem semmi egy sorozat! Nem lehet mellette unatkozni, az egyszer biztos. :) Mindig történik benne valami és szó szerint az utolsó pillanatig fent tarja a feszültséget azzal, hogy csak az utolsó jelenetekben oldódik meg a fő pszichopata ügye.
És ha ez még nem elég, ott vannak az eredeti, tragikomikus karakterek. Pl. Simon Bo, aki zseniális a bűntények megoldásában, de az emberi kapcsolatokhoz kb. annyi affinitása van mint egy csigának a sushi készítéséhez. Aztán Jenny Jian – Simon újdonsült asszisztense – aki rendkívül csendes, de ha kell úgy odaszól Bo-nak, hogy attól egy normális embernek akkorára nőnének a szemei mint a telihold. (igen egy normálisnak, de nem Bo-nak) És ott van még Bo egyetlen barátja, Fu Ziyu, aki meg egyszerűen olyan mintha Mardel lépett volna ki a Flúgos futam egyik részéből. Mindig ott kuncog a háttérben, ha meg épp nem, akkor meg valamilyen extrém sporttal próbálja meg kinyírni magát.
Aztán mikor megkezdődnek a hátborzongató estek, mindenki összekapja magát és egy olyan nyomozást produkálnak hogy csak na! :)

kkata76 

Thriller, krimi, meg még romantikus is. A színészek… nagyon jók! Ezek a pszichopaták… (csak én látom úgy, hogy nagyon sokan vannak az ázsiai sorozatokban?) A főszereplő Huo Wallace remekel, csakúgy, mint Wang Kai, Zhang Edward (Luyi Zhang, mér van ennyi neve egyetlen embernek?) meg Zheng Yin, bővült is a várólistám egyéb filmjeikkel. Őrült jó ez a sorozat!
Nagyon tetszett, ahogyan az eseteket rekonstruálják, ahogy föltárul egy-egy karakter természete, ahogy fejlődnek ők és a kapcsolataik egymással… Összetett, bonyolult sztori, ahogyan a karakterek is azok, de ne ijedjen meg senki, teljesen követhető, nincsenek elvarratlan szálak. Érik nagy meglepetések az embert közben; váratlan fordulatok, gyengéd és brutális jelenetek, minden volt itt.
Nagyon élveztem.

Shad 

Noh nézzük : szuper kis sorozat volt ez:) Még nem láttam kínai thrillert/krimit, de szerencsére hasonlít a koreaira, ami mostanában igencsak kedvenc műfajom lett :)
Sztori jó, főleg a két főszereplőnk háttértörténete:) emellett az ügyek megoldása és a „nagyobb kép” :) Mondjuk azt én hozzátenném, hogy az ügyek megoldásánál 99%-ban eltaláltam elsőre ki az elkövető és igazából a főfőre is bejött a tippem:P ettől függetlenül végig izgalmas volt, mert biztos csak Simon eszmefuttatása után volt:P Igazából a sorozat két részre szakad, az elsőben „kisebb” ügyeket oldunk meg és Simon és Jenny évődését látjuk:) Nekem talán ez picit jobban bejött a humora miatt, ahogy Jenny kezelte Simont:) A második rész pedig már a főgonoszunké, itt a romantika szinte „eltűnik”, mármint itt már teljes elfogadás és szerelem van, de számomra az utolsó pár részig, mintha a szerelmi szál eltűnt volna. Ettől függetlenül a krimi szál teljesen lekötött, így annyira talán nem is hiányzott. Ami viszont engem kiakasztott, mi volt az spoiler ezen kívül igazából egyik sorozatgyilkosunknál sem kaptunk magyarázatot a miértre. A célt értem, de a mitől vált ilyenné az hiányzott számomra.
Karakterek? nah ez volt számomra a sorozat igazi erőssége, mind színészi játékban mint karakterekben:) Simon Bo karaktere zseniális, ahogy a teljesen zárkózott ember szép lassan kinyílik. Múltját tekintve teljesen érthető és brutális hidegvérrel oldja meg az ügyeket:) Jenny karaktere is nagyon tetszett, egyszer sem hátráltatja a főhősünket, nem csinál hülyeségeket, nem kell minden két percben megmenteni, amikor meg kell teljesen érthető a helyzet. Végig kitart és hű marad. Akit viszont Imádtam, az Fu Zi Yu volt, jesszus az a csóka:D Imádtam a barátságát Simonnal, az a hűség és mély szinte testvéri szeretet, ami összeköti őket:) Az ahogy a háttérből figyeli mi folyik Simon körül, de mindig ott van ha kell…:) Igazán irigylésre méltó a kapcsolatuk.
Kinek? kicsit romantikus, kicsit vígjáték (az első fele, másodikban 0 humor), nagyon nyomozós. Nem is annyira véres, de azért vannak benne durva jelenetek viszont mindenképp megéri:)

2 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján