Süsü, a sárkány / Süsü, a sárkány kalandjai (1976–1984) 127

Süsü, a sárkány igencsak eltér szokványos társaitól, hiszen csak egy feje van. A többi társával ellentétben nem várakat ostromol, hogy a vár bevétele után királylányokat raboljon magának. Inkább lepkéket kerget, és arról ábrándozik, milyen jó volna rózsabimbónak lenni, mert úgy legalább… [tovább]

magyar

Képek 82

Szereposztás

Bodrogi GyulaSüsü (hang)
Sztankay IstvánKóbor királyfi (hang)
Hűvösvölgyi IldikóKirálylány (hang)
Meixler IldikóKiskirályfi (hang)
Csákányi LászlóÖreg király (hang)
Kaló FlóriánKancellár (hang)
Tábori NóraDadus (hang)
Mikó IstvánIrnok (hang)
Haumann PéterIrnok (hang)
Horkai JánosZsoldos (hang)

További szereplők

Kedvencelte 46

Várólistára tette 21


Kiemelt értékelések

Mezei_Marcsi

Régen, gyerekkoromban, szólt a (bakelit!)lemez a háttérben, és játszottunk, rajzoltunk, és Bodrogi Gyulával együtt énekeltünk. Sokszor lógtunk a vasárnapi miséről, hogy megnézzük, egyszer csak átrakták szombat reggelre a Zenebutik elé, és az volt maga a Mennyország. :)

Rekuuu663 

Imádom ezt a nagyszívű, különleges kis sárkányt, mint egy naaagy óvodás.

Lahara 

Hangjátékban, nagylemezen hallgatni szerettem, de nézni nem, mert zavart, hogy bábok, és ha beszélnek, nem mozog a szájuk. Gyerekkoromban bugyutának tartottam emiatt.

4 hozzászólás
Zakuro 

Imádtam :3 Kazettán, tv-ben, mindenütt. Mert én vagyok a híres egyfejűűű :D Süsü kenterbe veri a Trónok Harcában bokázó delikvenseket, amióta meg Smaug meglátta, depressziós és pszichiáterhez jár :DD

ChEebor 

Amikor gyerek voltam, nagyon szerettem a bábszínházat. Jó volt elmenni, megnézni a műsort, érezni, hogy itt azért mégiscsak emberek dolgoznak, és mivel azért egy ilyen alkotást sehogy sem lehet félvállról venni, általában tetszett is. Ugyanakkor a tévében nem szerettem a bábfilmeket. Persze simán néztem azokat is, és jobbára azért a pozitív irányba billen a mérleg, de valahogy nem volt meg az a bizonyos atmoszféra. Jobban lekötött egy klasszikus rajzfilm vagy netán egy gyurmafilm. Ez alól egy igazán nagy kivétel van, a Süsü, a sárkány, mert ez egy igazi klasszikus, és méltán az. Valahogy az egész megvalósításáról üvölt a profizmus, a szín még így felnőttfejjel is nagyon hatásos. A történet kedvesen kifordítja a népmesei világot. És a karakterei, a főbb karakterei pedig mind hatalmas figurák, a kedves Süsütől a kis királyfin át Torzonborz királyig mindenkit nagyon jól kidolgoztak. Lehet rajta nevetni, izgulni. A sorozat csak 9 részes, ami egyrészt rövid, másrészt így is benne van minden, ami kell.

Pennmenelien

Eredetileg magnókazettán volt meg, azon sokszor hallgattam meg. Később, amikor Öcsi született, akkor láttam a bábfilmet is, de még ma is a kazetta a nyerő nálam.


Népszerű idézetek

Csodaautista

Kiskirályfi: Jé, egy lepke! Süsü, fogjuk meg! Fogjuk meg!
Süsü: Na-na! Ne szabad megfogni!
Kiskirályfi: Miért nem?
Süsü: Mert egy lepke akkor szép, ha szabadon lebeg.
Kiskirályfi: Aha.
Süsü: Gyönyörködj benne, és akkor úgy érzed, hogy te is repülsz!
Kiskirályfi: Tényleg! Gyönyörű!
Süsü: Ugye?
Kiskirályfi: Elrepült.
Süsü: Hát azért lepke.

Csodaautista

Ez itt a Vadörömföld Birodalom sárkánya. Kétezer évvel ezelőtt járt utoljára. Szerencsére Vadlapályföld sárkánya is éppen akkor érkezett. Összevesztek felséged 333. üknagymamáján és szémarcangolták egymást.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján