Stephen King: Az eminens (1998) 34

Apt Pupil
111' · francia, amerikai · dráma, thriller 16

2 díj · 3 jelölés

Egy középiskolás fiú rájön, hogy a szomszédja álnéven élő náci háborús bűnös. Megzsarolja az öreget, és végül abban maradnak, hogy a srác nem jelenti fel, ha a volt SS tiszt mesél neki a haláltáborokról. Az amerikai fiú remek tanítványnak bizonyul.

angol

Képek 3

Szereposztás

Brad RenfroTodd Bowden
Ian McKellenKurt Dussander
Joshua JacksonJoey
Ann DowdMonica Bowden
Bruce DavisonRichard Bowden
David SchwimmerEdward French
Elias KoteasArchie
Michael ByrneBen Kramer
Joe MortonDan Richler
Jan TřískaIsaac Weiskopf

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

bonnie9 

Közvetlenül olvasás után néztem meg. Nem tudom, hogy a szinkron tette-e, vagy a Todd-ot játszó Brad Renfro amúgy sem győzött volna meg, de egyszerűen nem éreztem azt az iszonytató párbajt a szereplők közt. Ian McKellen tisztességesen játszott, de nem fagyasztotta meg bennem a vért, ám a cselekmény végén felbukkanó Michael Byrne kb. 2 perces jelenetével egy pillanat alatt előhozta bennem azt az érzelmi tusát, amit a könyv végig fenntartott. A cselekménybeli változtatásokat indokát értem, és azt kell mondjam jó döntések ahhoz, hogy a szavakat képi világra formálják, de sajnos az az érzésem a filmet a nagyobb nézőszámra való tekintettel forgatták enyhébb jelenetekkel az alacsonyabb korhatár besoroláshoz.

Blissenobiarella 

Természetesen nem tudja visszaadni a kisregény mélységeit, de egész jól sikerült adaptáció. Sajnos pont az nem jön át, ami egésznek a gerincét adná: az egymástól való függés, egymás sakkban tartásának terrorját. Így, bár a regény határozottan annak nevezhető, ez a film szerintem nem horror. Lélektanilag nem hatol elég mélyre hozzá.
Ian McKellen viszont nagyon jó benne, a „menetelős” jelenetnek még az emlékétől is borsódzik a hátam.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján