Russian Doll (2019–) 27

Nadiának újra és újra át kell élnie születésnapján bekövetkező halálát, ami nem gyilkosság, hanem szerencsétlen baleset következtében történik meg, minden egyes alkalommal.

Angol

Képek 5

Szereposztás

Natasha LyonneNadia
Yul VazquezJohn
Charlie BarnettAlan Zaveri
Greta LeeMaxine
Elizabeth AshleyRuth Brenner
Rebecca HendersonLizzy
Jeremy BobbMike Kershaw
Ritesh RajanFarran
Dascha PolancoBeatrice
Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 79


Kiemelt értékelések

dontpanic

Azt hiszem, erre mondja az angol, hogy gem, egy kincs, amire csak úgy rátalál az ember. Persze nem igaz, nem csak úgy rátaláltam, hanem Amy Poehler miatt eleve érdekelt, de akkor is úgy érzem magam, mint aki egy rejtett kis drágakőre lelt az utcán. Vagy egy szépen kidolgozott, kézzel festett, vintage matrjoska babára? :)

Ez a sorozat úgy mond el egy sokszor hallott üzenetet, hogy távolról indít, az elején még fogalmad sincs, mire megy ki a játék, kíváncsi vagy, azt hiszed, egy egyszerű sci-fit nézel, aztán persze rájössz, hogy dehogy, itt hús-vér emberek lélektani küzdelmeit nézed, és úgy vonódsz bele a folyamatba, hogy észre sem veszed.

A végén még egy kis csavart is kapunk, de szinte már csak olyan I'art pour I'art módon, és végül minden összeáll, olyan kerek egésszé, amiről nem is gondoltuk az elején, hogy lehetséges.

Lélekemelő kis sorozat ez, de nem habos-babos módon, hanem dark, cinikus és agyalós módon, már ha ez egyáltalán lehetséges.
A színészek és a karakterek zseniálisak és szerethetőek, a történetszálak jól felépítettek, nem túl bonyolultak (egy csomó mai sorozaton azt érzem, hogy a készítők azt gondolják, minél bonyolultabb a plot, annál jobb a széria – hát nem!), de mégis fenntartják a figyelmet.
A zenéje is maradandó, az üzenet pedig, mint mondtam, sokat hallott, de amikor ilyen eredeti módon látja tálalva az ember, egy kicsit jobban elhiszi. :))

Mesemondo

Na, így kell egy totálisan elcsépelt toposzt úgy megcsinálni, hogy élvezhető legyen. Nem ártott hozzá a két főszereplő sem, főleg Natasha Lyonne a maga elemi erejével és szokásosan hangos, szerethető figurájával (tulajdonképpen így ahogy van ki is sétálhatott volna a Litchfield börtönből…). Az írók és látványtervezők ügyeltek az apró részletekre, amitől mélységet kapott a pofonegyszerű alapötlet, cserébe nem törték magukat, hogy szájbarágósan megmagyarázzák a nézőnek, mi is történik. Ettől aztán nagyon élvezhető, izgalmas lett a sorozat, nem is bírtam abbahagyni, ledaráltam egyetlen délután alatt. Jöhet még, jó volt.

Vladi

Minden szempontból tökéletes.
A látszat ellenére, ez nem egy tévésorozat, hanem egy spirituális tükör, amibe a főszereplővel együtt nézel bele a sorozat első másodpercében, és ha szerencséd van, a végén te is ugyanazon az átváltozáson eshetsz át, mint ő.
Velünk is ugyanaz történik, mint vele, amikor lefekszünk esténként meghalunk, és amikor reggel felkelünk újraéledünk, és igazából ugyanazt a napot éljük mindig újra, a körülmények teljesen mellékesek. Mi értelme van ennek? Erre neked is ugyanúgy magadtól kell rájönnöd, mint Nadiának.
De ha ez nem sikerül, vagy neked ez csak egy tévésorozat, az sem baj, mert legalább szórakoztál egy jót, szóval tedd meg magadnak a szívességet, hogy megnézed.

Sárkánybaby

Őszinte leszek, eleinte, sőt még a sorozat harmadánál is kissé kikészített Nadia devianciája és közvetlen környezete. Polgárpukkasztó, az a fajta, hogy Snitten tök jól rá lehessen tenni mondjuk az LMBT címkét, noha a témát alig érinti, vagy Netflixen a 16-os karikát. spoiler

Mégis, tudott valamit, mégpedig fenntartani az érdeklődést. Mikor azt mondtam, hogy jó, adok ennek a résznek egy esélyt, akkor volt a végén valami figyelemfelkeltő, és a sorozat közepétől már igen is érdekelt a karakterek sorsa, és a megoldás erre a különös helyzetre, amiben találták magukat. A hetedik rész egészen hátborzongató volt, a vége pedig egyenesen spoiler, imádtam!
Talán egy kicsit több fekete humort vártam volna tőle, de tekintve, hogy a történet két elveszett és törött ember útkeresése élet és halál között… nos ez nem kifejezetten vidám téma.

3 hozzászólás
Lobo

Egzisztenciális kalandsorozatnak mondogatja Natasha Lyonne a Russian Doll-t és tökre egyet kell vele értenem. Nem gondoltam volna, hogy ennyire lenyűgöz az egész: az alapötlet és a kivitelezés na meg főleg a főszereplő. Ez a nő egyszerűen zseniális. Már egy hete daráltam le de még mindig ez jár a fejemben és persze dallamtapadt a „Gotta Get Up” is Harry Nillsontól.
Remélem még sok mindent fog csinálni ez a csapat csaj!

iamwiki

Nagyon jó sorozat. A főszereplő vicces és jó a sztori.


Népszerű idézetek

Puska 

Nadia: The universe is trying to fuck with me and I refuse to engage.

Puska 

Man: Hey. This is a no smoking building
Nadia: Fuck, How'd you move that quick? What are you, a White Walker?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján