Qin Shi Ming Yue Zhi Li Ji Chuan (2017–2017) 5

The King's Woman · 秦时丽人明月心
45' · kínai · romantikus, sorozat, történelmi 13
1 évad · 48 rész

A történet az i.e. 3. században játszódik, Kína első császára, Huang-ti korában.
Gong Sun Li, egy katonai parancsnok unokája gyermekkori szerelmével, Jing Ke-vel kénytelen menekülni a Csin dinasztiabeli császári csapatok elől. Némi bonyodalom után, Gong Sun Li a palotában találja magát,… [tovább]

Képek 8

Szereposztás

Dilraba DilmuratGong Sun Li
Zhang Bin BinYing Zheng császár
Liu ChangJing Ke
Li TaiHan Shen
Zhang XuanGai Lan

Kedvencelte 1

Várólistára tette 14


Kiemelt értékelések

오르쉬

Nehéz az értéklés, mert nagyon összetett a történet.
Mielőtt elkezdtem volna a sorozatot, csak megnéztem, hogy mégis ki ez a császár. Rajta kívül valós történelmi személyiség: Jing Ke, Lü Buwei, Li Si, az Özvegy Királyné, Zhao Gao.
48 rész, három egymást követő történetben elmesélve. A szinopszisban leírt romantikus menekülés után egy kissé túlontúl elnyújtott palotába való „beszoktatás” és szerelmi szál következik, majd az utolsó 6 (!) részben úgy felpörögnek az események, hogy csak nézel.
A sorozat nagyon jól bemutatja a kínai háremet: unatkozó ágyasok kedvelt tevékenysége az evésen kívül egymás folyamatos figyelése és az intrika, melybe néha be-becsusszan egy-egy magzatgyilkosság is, mérgező főzettel. A hárem csúcsélelmiszere: a mandarin és a rizsleves.
Ami a szerelmi szálat illeti, hát persze, hogy fiktív, de azért elgondolkozik az ember. Gongsun Li harcművészetben jártas, igazság bajnoka személyiség, aki kezdeti merev ellenállás után mégiscsak beleszeret a császárba – úgy, hogy nem tőle van a gyereke. Tiszta szappanopera. Sőt. A császár, aki gyerekkori traumái miatt meglehetősen bizalmatlan és megalomán, némi mániás depresszióval keverve, mégiscsak beleszeret a lányba, a maga módján persze.
Vannak Nagy Pillanatok a sorozatban, emiatt elgondolkozom. Mi lett volna, ha Li a császár mellé áll, megvolt hozzá a tehetsége és személyisége is. Csak hát ott a gyereke, akivel állandóan lehet zsarolni. Mi lett volna, ha a császár Li mellé áll, és figyelembe veszi a lány érzéseit, plusz nem zsarolja a gyerekével. Kettejük kapcsolata már az elején rosszul indult, ami csak rosszul végződhetett.
A színészi játék fantasztikus, a végkifejlet epic, semmi hollywood-i könnytenger, csak ami kell. Elég megrázó a vége, és az utolsó epizód utolsó pár pillanata is. Ami ez után következik: már történelem.


Hasonló filmek címkék alapján