Piedone, a zsaru (Piedone 1.) (1974) 96

The Knock Out Cop / Flatfoot · Piedone lo sbirro
99' · nyugatnémet, olasz · akció, vígjáték, krimi 12

Piedone, a nápolyi kikötő körzetének rendőrfelügyelője sajátos eszközökkel tartja rendben a vagányokat, bűnözőket. Fegyvert nem visel, csak az ökleivel és testi erejével „intézkedik”. Az új felügyelő azonban nem ért egyet módszereivel. Egy kábítószercsempész banda felgöngyölítése során a helyzet… [tovább]

angol

Szereposztás

Bud SpencerRizzo főfelügyelő
Enzo CannavaleCaputo
Enzo MaggioGennarino
Dominic BartoTom Ferramenti
Juliette MaynielMaria
Giancarlo BastianoniCsonkakezű embere
Mario PilarCsonkakezű
Nello Pazzafini
Angelo InfantiFerdinando, a Báró (Scarano úr)
Hirdetés

Kedvencelte 11

Várólistára tette 17


Kiemelt értékelések

Everrie 

Annyira unszimpatikus volt az új felügyelő végig, hogy kapartam az arcom tőle. Sikerült elérni vele azt, amit akartak. A végén eléggé „várható” csavar lett volna, hogy spoiler, ezért örülök, hogy még sem így lett. A tipikus verekedős, csitt-csatt, bum-bum hangokat leszámítva, szerintem a korához képest egészen jól sikerült film. Technikailag nem nagyon értek hozzá, az biztos, hogy nem éreztem magam kínosan, mint mondjuk a régi scifi filmek nagy részénél. Nem is tudom, hogy mibe lehetne belekötni „nem sci-fi” filmeknél.

Hál'istennek mindenből meg van a mérték. Például jókat nevettem egyes részeken, de nem volt semmi erőltetett poén, mint a legtöbb mai filmben sajnos. Nyilván ezeknek a Piedone filmeknek meg van az a tipic hangulata is, ami odavonz a képernyő elé, szerintem már ezzel is sokat nyújt a film.

Rebane 

Gyermekkorom klasszikusa, imádom a zenéjét is! :)

Kemiviki 

A zenéjét nagyon szeretem, de maga a film annyira nem kötött le.

ChEebor 

Az első Piedone rész igazából nem a legjobb Bud Spencer film, és még a saját sorozatában sem a legjobb, de az üzenete ennek a legerősebb. Bár sok a humoros szituáció, azért a film nem vígjáték, sőt merem állítani, igazi tragédia. És nem csak azért, mert sok jóember is meghal benne, hanem azért, mert a történet lényege, hogy Rizzo Piedone felügyelő kedves, megszokott világát alig pár nap alatt végleg lerombolja a kábítószermaffia. Piedone szimpatikus figura, bár erőszakos és a saját szabályai szerint játszik, nagyon úgy érezzük, hogy ezek a szabályok rendben vannak. A filmben mind a nyomozós történet, mind a verekedős jelenetek stimmelnek. A vége is elég jó meglepetés, még akkor is, ha elő van minden készítve hozzá. Külön meg kell említeni a zenéjét, ami szintén a film legerősebb pontjai között van.

LooneyLuna23

Ez a film jó példa arra, hogy még nekem, a rajongónak sem tetszhet minden. A történet követhető, bár néhol furcsa logikával működik, Rizzo felügyelő legalább annyira kedvelhető figura, mint Bud Spencer más szerepei, a humor azonban kissé visszafogott. A sokgyermekes, kétbalkezes tolvaj jeleneteinél, illetve a pofonosztásoknál fel-felvillan ugyan, de mégsem az igazi.
Ettől függetlenül maga a film nézhető és néha még szórakoztató is, azonban nincs meg benne az a plusz, ami számomra igazán emlékezetessé tenné.

Hippoforaccus 

Nem a legjobb BS filmek egyike, de sok szódával elmegy. A bunyós részek egész jók, de a többi eléggé lapos.


Népszerű idézetek

Rebane 

Piedone: Caputo, adj egy cigarettát!
Caputo: Még egyet?
Piedone: Még egyet!
Caputo: Egy órán belül kettőt? Hová fog ez vezetni?
Piedone: Caputo, kié a cigaretta?
Caputo: A magáé, de megparancsolta, hogy kettőt adjak délelőtt és kettőt vagy maximum hármat délután.
Piedone: Rendben, nem gyújtok rá!
Caputo: Mit vár tőlem? Maga mondta, hogy hülye, aki dohányzik!
Piedone: Caputo, akkor hülye vagyok! (rágyújt ő is és Caputo is)
Piedone: (…) Szóval te is hülye vagy, mi?
Caputo: Nem, én beosztott vagyok!

7 hozzászólás
Kogoro 

– Szóval te is hülye vagy, Caputo.
– Dehogy, én brigadéros vagyok.


Folytatása

Összehasonlítás

Piedone


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján